Meteen naar de content

Isla Holbox, Mexico: relaxed streetart eiland

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Eilanden

Mexico

Strandvakantie

Eigenlijk kun je gelijk als je voet aan wal zet op Isla Holbox Mexico je schoenen wel opbergen. Want het hele eiland Isla Holbox, voor de noordkust van Mexico, is autovrij én bedekt met een laagje wit, zacht zand. En er zijn ook daadwerkelijk mensen die dagenlang op blote voeten rondlopen, gewoon, omdat het kan! Maar natuurlijk kun je ook lekker je slippers aanhouden terwijl je dit laidback eilandje verkent. Vanaf het moment dat je de boot afstapt telt nog maar één ding: genieten!

Is Isla Holbox onderdeel van een reis door Yucatan? Lees dan onze tips voor een rondreis Yucatán, Mexico.

Luieren op het witte strand van Isla Holbox

Isla Holbox is zeker geschikt voor watersport (o.a. kitesurfen), maar je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen alleen maar lekker te luieren aan het strand. Het zand is zacht en je kunt overal op het eiland een goede plek vinden om lekker op je hamamdoek te liggen en een boek te lezen. Krijg je het iets te warm? Dan duik je even die über turquoise zee in. Wat een leven!

strand isla holbox

Hangmat in de zee

Hét beeld dat staat voor het ultieme paradijs: een hangmat op palen in de zee. Op Isla Holbox, Mexico vind je er ook een paar en kun je dus dit paradijselijke gevoel even zelf ervaren. Het is natuurlijk wel een beetje een toeristendingetje, maar daar wordt het beeld niet minder mooi van!

isla holbox hangmat

Isla Holbox verkennen met een golfkarretje

Heb je wel even genoeg geluierd en ben je wel benieuwd naar de rest van het eiland? Golfkarretjes zijn hét vervoer op Isla Holbox, zelfs de taxi’s zijn golfkarretjes. In de hoofdstraat huur je gemakkelijk je eigen golfkarretje, waarmee je het eiland kunt rondrijden. Neem wat koude drankjes mee en zoek een verlaten strandje op. De weg kwijtraken is onmogelijk! Ben je iets sportiever, dan kun je natuurlijk ook gewoon een fiets huren. Isla Holbox is namelijk maar zo’n 15 km lang en enkele kilometers breed. Prima te doen dus op de fiets, hoewel het er wel flink heet kan worden in de zomer.

golfkarretje isla holbox

Heerlijk eten op Isla Holbox

Op Isla Holbox vind je veel verschillende eetgelegenheden. Bij restaurant Colibri bijvoorbeeld kun je goede (ijs)koffie drinken en bij Rosa Mexicano (in de hoofdstraat) kun je terecht voor een heerlijke Mexicaanse lunch.  Maar er zijn veel meer goede restaurants te vinden op Holbox.

isla holbox restaurant

Wil je een keer uitgebreid uit eten aan het strand dan is Mandarina Restaurant een goede keuze. Óf je stelt je eigen diner samen bij de streetfoodstalletjes die één voor één op het centrale plein verschijnen als de avond valt. Het plein verandert dan in één groot openlucht restaurant, je kunt aanschuiven aan één van de vele tafeltjes die neer worden gezet door de verkopers.

isla holbox streetfood isla holbox streetfood

De ‘Three islands tour’

Al is Isla Holbox zelf de grootste attractie, vanaf het eiland kun je ook verschillende tours maken. De bekendste is de ‘Three islands tour’. Deze wordt eigenlijk door alle tourbureaus aangeboden en is leuk om te doen als je even ‘iets anders’ wilt. Én tevens je kans om de beroemde flamingo’s te spotten! Je bezoekt, zoals de naam al zegt, drie eilandjes; Isla Pajaros (een uitkijktoren waar je vogels kunt spotten), Yalahau (hier vind je een cenote) en Passion Island. En na ongeveer drie uur ben je weer terug op Isla Holbox.

holbox three islands tour

Lopen over de zee

Langs de kust van Isla Holbox vind je een paar meter vanaf het strand een enorme zandbank waarover je helemaal langs het eiland kunt lopen. Je loopt dus eigenlijk over het water, zo bijzonder!

isla holbox zandbank wandelen

Streetart spotten

Één keer per jaar vindt op Isla Holbox het International Public Art Festival plaats en dat zie je duidelijk terug op het eiland. Echt overal zijn de mooiste streetart creaties te vinden, op muren, huizen en winkels. Je kunt bij het verkennen van het eiland dus je eigen streetart tour samenstellen, probeer al deze kunstwerken maar eens te spotten!

streetart isla holbox

Genieten van de zonsondergang

En tenslotte… geen eilandleven zonder een zonsondergang, want zeg nu zelf: je kunt toch nooit genoeg krijgen van zonsondergangen? Het perfecte einde van elke mooie dag op Isla Holbox!

isla holbox zonsondergang

Hulp bij het plannen van jouw reis naar Isla Holbox en door Mexico

Enthousiast geworden over Isla Holbox en reizen door Mexico, maar zoek je nog wat hulp bij het samenstellen en regelen van je reis? Een aanrader voor een reisorganisatie die je hierbij kan helpen is Local hero travel. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist ter plaatse. Je kunt een reis op maat laten maken of één van de drie pakketten kiezen: budget, veel gekozen of met het gezin.

Bekijk het aanbod Mexico reizen van Local hero travel

Meer tips voor reizen door Mexico

Ga jij een reis door Mexico maken? Lees ook onze tips voor andere plaatsen in Yucatan, zoals Bacalar, Tulum en Valladolid. Of verken andere delen van Mexico, zoals het prachtige Oaxaca, kustplaats Puerto Escondido en hoofdstad, Mexico City

2 reacties

  • Jonas Thys 24 januari 2023 - 14:02

    Bedankt voor de tips! Ik kijk alvast uit naar onze volgende groepsreis. Echt het leukste plekje van Yucatan! :-)

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen