Dé highlights van Oslo, Noorwegen


Vlieg je naar Noorwegen, dan arriveer je vaak in de hoofdstad, Oslo. Oslo is dan misschien niet de stad met de meeste bezienswaardigheden, maar zeker leuk om te bezoeken als startpunt van je rondreis door Noorwegen of een korte siteseeing trip. Al is het maar omdat het zijn eigen fjord heeft: het Oslofjord!

Shoppen op Karl Johans gate

Karl Johans gate is de hoofdstraat van Oslo, hier vind je ontzettend veel winkels: shop till you drop! Aan het einde van de Karl Johans gate vind je het koninklijk huis.

karl johans gate oslo

Het parlementsgebouw Stortinget

Als je door de Karl Johans straat wandelt, kom je er vanzelf langs: het parlementsgebouw. Je kunt het gebouw van binnen bekijken en een tour boeken met een gids, maar het is ook gewoon een fijne plek om te genieten van je lunch op één van de bankjes in het park.

stortinget parlementsgebouw oslo

Damstredet en Telthusbakken

In tegenstelling tot de voornamelijk moderne architectuur van Oslo, zijn de straatjes Damstredet and Telthusbakken heel pittoresk. Straten met kinderkopjes en gekleurde huizen uit de 16e – 18e eeuw.

damstredet oslo

Het Nobel Peace Center

Het Nobel Peace Center is misschien niet het eerste museum waar je aan zou denken om naar binnen te lopen, maar het is echt de moeite waard. Alle bekende, maar ook onbekendere Nobelprijswinnaars hebben namelijk een bijzonder en interessant verhaal. Al deze portretten van winnaars komen samen in een indrukwekkend ‘Nobel field’ waar op schermpjes met duizenden lampjes alle Nobelprijswinnaars worden getoond.

nobel museum oslo

Akershus Fortress

Wil je Oslo eens vanuit een ander perspectief zien? Loop dan naar de Akershus vesting en geniet van het uitzicht vanaf de stadsmuur, zittend in het gras. De vesting is in de 13e eeuw gebouwd om Oslo te beschermen en heeft ook nog gediend als gevangenis. In het Akershus vind je het verzetsmuseum, maar ook al wil je het museum niet bezoeken, is het een bijzondere plek om even rond te wandelen.

akershus vesting oslo

Lopend naar de Akershus vesting, kom je ook langs de haven waar je zowel grote cruiseschepen, kleine zeilboten, partyschepen als veerboten vindt.

haven oslo

Mathallen Food Hall

Zoals in veel grote Europese steden vind je ook in Oslo een foodhall, namelijk de Mathallen. Misschien niet de grootste, maar je kunt er zeker gezellig zitten en verschillende gerechtjes proberen.

mathallen oslo

Eilandhoppen in Oslo: het Oslofjord

Als je in Oslo bent, is het bezoeken van één van de eilanden van het Oslofjord echt een aanrader. Even helemaal weg uit de stad. Voor een paar euro neem je de veerboot vanaf pier 4 (Rådhusbrygge 4) naar een eiland naar keuze. Het dichtstbij het vasteland, op slechts vijf minuten varen, ligt het eilandje Hovedøya. Het is een klein eiland, waar je een mooie wandeling kunt maken, picknicken, relaxen, of genieten van het uitzicht.

hovedoya oslo hovedoya oslo

Wil je goedkoop overnachten in Oslo? Op het eilandje Langøyene mag je gratis kamperen!

Nog meer doen in Oslo?

We zijn er zelf helaas niet geweest, maar zowel de skischans Holmenkollen met het oudste skimuseum van de wereld, een ski-jump toren en een ski-simulator als het Vikingschip museum schijnen zeker de moeite waard te zijn!

Onze favoriete producten bij deze reis

+ There are no comments

Add yours