Winterse citytrip Antwerpen


Antwerpen ligt maar op een uur treinen vanaf Rotterdam en is dus heel geschikt als je zin hebt in een spontane korte citytrip. Zeker nu de stad in kerstsfeer is gehuld, krijg je al snel een knus wintergevoel. Met deze activiteiten maak je je winterweekend in Antwerpen compleet!

1. Antwerpen in kerstsfeer

Antwerpen heeft goed zijn best gedaan om de binnenstad, welke eigenlijk het hele jaar door al heel sfeervol is, extra sfeer mee te geven. Zo is alles versierd met lichtjes en vind je op de Grote Markt, de Suikerrui, de Steenmarkt en de Groenplaats houten kraampjes met bijvoorbeeld warme wafels en glühwein (tot en met 8 januari 2017). Ook zijn er gezellige haardvuurtjes waar je even uit kunt rusten en op kunt warmen. Ben je wat actiever ingesteld? Dan kun je ook opwarmen door een rondje te schaatsen op de overdekte ijsbaan op de Groenplaats. Voor een mooi uitzicht over de verlichte stad, kun je een ritje in het reuzenrad maken op het Steenplein. Bij het reuzenrad vind je ook een baan waar je kunt tuben: in een rubberen band een helling af roetsjen.

antwerpen kerstmarkt

2. Oneindig winkelen in Antwerpen

Als het je wat te koud wordt, kun je de buitenactiviteiten even laten voor wat ze zijn en wat warme boetiekjes induiken. Waar je ook bent in het centrum van Antwerpen, overal zijn winkels, variërend van de grote namen tot bijzondere designerwinkeltjes, sfeervolle interieurwinkels en cadeauwinkeltjes. De grootste winkelstraat is de Meir, hier vind je veel bekende winkels. Maar verken ook zeker andere shoppingwijken van Antwerpen, bijvoorbeeld de Modewijk, Wilde Zee of Quartier Latin. Een paar leuke adressen om te bezoeken: Stay Boutique Bar, met stijlvolle kleding, mode- en interieuraccessoires én een koffiegedeelte, Jules unlimited, een bijzondere (bonte) combinatie van vintage en handgemaakte spulletjes en de chocoladewinkel van Pierre Marcollini, met zijn overheerlijke bonbons.

winkelen antwerpen

3. Lunchen bij Mercado

Ben je altijd heel slecht in het kiezen van een restaurant? Dan is de Mercado aan de Groenmarkt jouw place to be. In deze overdekte food market vind je verschillende eettentjes en heb je dus veel keuze. Eet je Mexicaanse burrito’s, dim sum, wild zwijn kroketjes, of eet je het gewoon allemaal? Leuke is dat je niet hetzelfde hoeft te kiezen als je lunchpartner, maar je wel alles samen aan de centrale tafels kunt opeten.

foodmarket mercado antwerpen

4. De highlights van Antwerpen

De ‘Antwerp Museum App’ geeft je niet alleen informatie over de Antwerpse musea, maar biedt ook een 5km lange tour met highlights van Antwerpen: vijftien plekken die je echt gezien moet hebben. Deze tour kun je offline beschikbaar maken, je hebt er dus geen dataverbinding voor nodig. Bij de verschillende highlights staat ook een tekst met wat achtergrondinformatie, zo kun je je eigen gids zijn! In deze app staat ook de Vlaykensgang, een mooi binnenplaatsje die we anders absoluut over het hoofd gezien hadden! Je kunt de Antwerp Museum App downloaden voor je Apple of voor Android telefoon.

antwerpen citytrip

5. Brouwerij De Koninck

Een bezoek aan Brouwerij De Koninck is alles behalve saai. Een museum kun je het nauwelijks noemen, het is meer een experience bestaande uit verschillende interactieve ruimtes waar je doorheen loopt. Je leert er op een leuke manier hoe het bier gebrouwen wordt én mag natuurlijk ook ‘een bolleke’ proeven: het biertje dat zijn koosnaam kreeg door het bolle glas waaruit je het drinkt. Ook al ligt de brouwerij iets buiten het centrum, er gaat wel een directe metro heen die stopt voor de deur. Een bezoek is echt een must als je naar Antwerpen gaat! Als je een Antwerpen City Card koopt, heb je gratis toegang tot de brouwerij (en tot heel veel musea en openbaar vervoer!).

6. Magische lichtsculpturen bij China Light

Vlakbij het centraal station vind je tot 15 januari 2017  in de Zoo het bijzondere festival China Light. Hier wandel je tussen honderden verlichte objecten in een Chinees thema door. De verlichting, gecombineerd met de winterse kou geeft je bij een wandeling door China Light een magisch gevoel. Bezoeken is mogelijk tussen 18 – 21.30 uur.

chinalight antwerpen

7. Jenever proeven bij café de Vagant

Dikkop, leipie, kamelenrug, tietenkiekertje of kopstoot… wist jij dat dit allemaal benamingen zijn voor hetzelfde drankje: jenever? Of het nu is om op te warmen tijdens een koude winterdag of om de avond goed af te sluiten na een dag slenteren: bij Jenevercafe de Vagant is het altijd warm en gezellig. Alleen de kaart lezen is er al leuk: er staan ruim 200 verschillende jenevers op in de meest gekke smaken. Wafel, bubble gum, cactus… zomaar een paar jenevers die je kunt bestellen in dit bijzondere café.

jenever antwerpen

Restauranttip: Brasserie Appelmans

Zoek je een gezellig restaurant in de binnenstand met heerlijk eten, goddelijke desserts én lekkere after dinner cocktails? Dan is Brasserie Appelmans een goed adres. Proef zeker de bijzondere wildgerechten!

Naar Antwerpen met de trein

Antwerpen is perfect bereikbaar met de trein, vanaf Amsterdam Centraal gaat er een rechtstreekse trein die je in nog geen twee uur voor slechts € 19,- in het centrum van Antwerpen brengt. Een relaxte rit dus! Je kunt je kaartje kopen op de site van NS International.

Onze favoriete producten bij deze citytrip

+ There are no comments

Add yours