Roadtrippen in een retro VW camper door de Benelux


Wie droomt er niet van, met een retro Volkswagen camper de wereld rond roadtrippen? Ik wel in elk geval, want dit zijn toch echt de allerleukste campers om te zien? Een klein voorproefje van deze droom kreeg ik via dit weekend, ik mocht een lang weekend VW camper ‘Guusje', lenen om een Benelux en Duitsland roadtrip te maken. Supergaaf!

Volkswagen camper roadtrip

De Belgische Ardennen

Door je eerste stop in de Belgische Ardennen te plannen, ben je meteen helemaal op vakantie. De Ardennen, officieel een “bosrijk laaggebergte” genoemd, beginnen net ten zuiden van Limburg en lopen door tot in Luxemburg. Camping Les Murets is een mooi gelegen, rustige camping aan de Ourthe in de Ardennen met ruime plekken. Een mooie stop voor de eerste avond dus. ‘s Ochtends kun je nog een mooie wandeling maken voor je weer de camper instapt op weg naar Luxemburg.

vw camper ardennen

Next stop: Luxemburg

In een paar uurtjes tijd, rijd je via binnendoor wegen (snelwegen kun je het beste vermijden met een oude Volkswagen camper) naar het Luxemburgse Vianden. Dit pittoreske plaatsje staat vooral bekend om zijn kasteel dat je al van veraf ziet als je het plaatsje binnen komt rijden.

Lees meer over camperreizen in Europa >>

luxemburg vianden

Camping de L'Our ligt op loopafstand van het centrum en is dus een prima plek voor een overnachting. Al is de camping zelf niet echt bijzonder met vooral veel vaste plekken, maar als je aan het water gaat staan merk je daar weinig van. De wandeling van de camping naar het centrum van Vianden toe is ook de moeite waard, door een prachtig bos.

volkswagen camper luxemburg

In het centrum kun je met een liftje naar een uitzichtspunt waarvandaan je gemakkelijk naar het kasteel kunt lopen. Je koopt een enkeltje, want vanaf het kasteel loop je weer gemakkelijk naar de camping terug. Je kunt natuurlijk een kijkje nemen in het kasteel, maar let wel: het originele interieur is grotendeels niet meer aanwezig.

uitzichtspunt vianden luxemburg

Op naar Duitsland

De laatste stop op deze mini roadtrip is in Duitsland. Ook Duitsland heeft veel mooie gebieden en de route van Luxemburg naar Duitsland is dan ook al heel mooi op zich. Vergeet dus niet te genieten van het uitzicht!

roadtrip retro vw camper

In Duitsland heb je mogelijkheden genoeg. Heb je nog even de tijd, kies dan voor één van de plekken die we al eerder beschreven in ‘Wijn & kastelen bij de buren‘. Zit je roadtrip tijd er al bijna op? Dan kun je kiezen alvast richting Nederland te rijden en bijvoorbeeld te verblijven op Camping Rursee, een camping gelegen bij een meer waar je kunt kanoën, suppen en ezel(!) rijden.

Burcht Cochem

Ook een retroroadtrip maken?

Heb je zin om een (korte) roadtrip te maken? Je kunt zelf ook een keer met Guusje op pad! Je kunt deze prachtige Volkswagen T2 camper uit de jaren 70 boeken op Retroroadtrip.nl voor een weekend of langer. De camper is volledig ingericht en voorzien van alles wat je nodig hebt om een roadtrip te maken.

Onze favoriete producten bij deze roadtrip

Categories

+ There are no comments

Add yours