15 tekenen dat je een doorgewinterde reiziger bent


De meeste mensen in Nederland gaan één, twee of misschien drie keer per jaar op vakantie. Maar er zijn ook genoeg mensen die vaker op reis gaan (zoals wij). Door goedkope vliegtickets te boeken, slim om te gaan met je vakantiedagen óf zelfs, je baan helemaal op te zeggen en te werken en reizen als digital nomad. Maar hoe dan ook, hoe vaker je reist, hoe meer je verandert in een doorgewinterde reiziger. Herken jij je in de onderstaande punten?

1. Je weet precies welke kleding je meeneemt

Als doorgewinterde reiziger weet je al eigenlijk precies welk shirt je favoriet is om aan te trekken op reis, welke broek praktisch is maar ook goed te combineren met diverse shirts en welke schoenen je nodig hebt om te wandelen. Je haalt zo je reisgarderobe uit de kast!

2. Je kunt in minder dan een uur je tas pakken

Aansluitend op het vorige punt, ben jij natuurlijk inmiddels ook een doorgewinterde inpakker. Jij kent deze inpaktips al op je duimpje en weet precies wat je mee wilt en hoe dit het beste in je tas past. Net zoals de vorige trip namelijk en dat is nog maar zo kort geleden, dat je het nog niet bent vergeten.

3. Je bent niet bang om je vlucht te missen

Oh shit, last call for boarding… terwijl je toch al zeker een uur op het vliegveld zat. Maar ja, je was verdiept in je spannende boek tijdens het wachten, dus was bijna vergeten dat je daadwerkelijk in moest stappen. Komt dit je bekend voor? Dat komt natuurlijk omdat jij zo vaak vliegt, dat je niet meer bang bent je vlucht te missen. En vliegen voor jou al zo gewoon is, dat je er bijna té relaxed mee omgaat.

4. Alles in je tas heeft een vaste plek

Spelletjes? Achter het ritsje bovenin. Paspoort? Achter de rits voorop. Slotje? Aan de backpack. Alles in jouw backpack of koffer heeft inmiddels een vaste plek gekregen, waardoor je op reis ook nooit lang hoeft te zoeken voor je het weer teruggevonden hebt.

5. Je pakt je toilettas niet meer uit thuis

Er is een moment geweest waarop je dacht, waarom zou ik mijn toilettas nog uitpakken, ik ga toch al snel weer op reis. Waarschijnlijk heb je dan bedacht al je toiletspullen dubbel te kopen en je toilettas ingepakt in de kast te laten staan, óf je gebruikt in je dagelijks leven ook gewoon alle spullen zó uit je toilettas.

6. Op reis kies je al je volgende trip uit

Jouw ‘wanderlust' is zo groot, dat ondanks het feit dat je op reis heel erg kunt genieten van het hier en nu, je het niet kan laten stiekem ook na te denken over waar je nog meer heen gaat reizen dit jaar. Europa? Of toch buiten Europa? Warm? Of toch eens naar een koud land? Dromen over bestemmingen gaan gewoonweg niet uit jouw hoofd!

7. Je kunt hallo zeggen in meer dan 10 talen

Om je een beetje aan te passen aan het land waar je heen reist, verplicht je jezelf om toch tenminste hallo en bedankt in de taal van het land te leren. En zodoende kun jij al in heel veel talen hallo zeggen. Hallo, Gutentag, Sawadee, Bonjour, Hello, Hola, Hej, Ciao, Konnichiwa, Witam, Szia, Merhaba, Hei, Nam a stay, Olá, Salam, Nǐ Hǎo, Privet….

8. In plaats van ‘Waar ga jij dit jaar heen op vakantie?' vragen vrienden je ‘En… waar gaat de volgende reis heen?'

Vrienden zijn er inmiddels al aan gewend dat je veel op vakantie gaat. Onvermijdelijk komt tijdens een gezellig avondje het onderwerp reizen ter sprake. Naast de vraag ‘Waar doe je dat toch allemaal van, al die reisjes?' komt ook de vraag: ‘En waar gaat de volgende trip heen?' zeker voorbij. Of je überhaupt nog wel een keer weggaat dit jaar, daar twijfelen ze niet meer aan.

9. Je slaat het fotoboeken maken van korte tripjes maar over, omdat het er anders echt téveel zijn

Als het al lukt fotoboeken te maken van je laatste lange reis, ben je al blij. Want hoe fijn je het ook vindt om je foto's geordend te hebben en ook de herinneringen vast te leggen, je hebt er gewoon een beetje weinig tijd voor! En de weekendtripjes, die sla je maar over. Ach, herinneringen zitten tenslotte vooral in je hoofd toch ;-) Mijn tip: houd een plakboek bij tíjdens je reis, dit maakt ook het fotoboek achteraf maken een stuk makkelijker.

10. Er hangt minstens 1 wereldkaart in je huis

….. maar grote kans dat het er ook meer zijn. Een wereldkraskaart, een wereldkaart muursticker of prikbord, misschien nog wel een wereldbol ook…. ach het blijft toch heerlijk om overal te kunnen bekijken waar je nog meer allemaal heen wilt of gaat?

11. Het komt regelmatig voor dat je in Nederland bij de kassa wilt betalen met een andere valuta

Ehm.. even zoeken hoor! Tja, je portemonnee wordt er niet overzichtelijker op als je euro's met een andere valuta mengt. Maar ja, nog geen tijd gehad de portemonnee te legen in je blik of andere bewaarplaats met buitenlands geld thuis. En als je dat wel hebt gedaan, zwerft er altijd nog wel ergens in je portemonnee een Yen, Peso of andere buitenlandse munt.

12. Andere mensen vragen jou om reisadvies

Zeg, ik dacht aan iets lekker warm, maar zonder al te veel toeristen, maar wel een beetje goedkoop, met mooie stranden… weet jij nog iets? Komen dit soort vragen je bekend voor? Omdat jij nogal veel reist, vragen andere mensen jou regelmatig om advies ter voorbereiding op hun eigen bestemmingskeuze. Want hee, jij bent al bijna overal geweest!

13. Lonely planets vullen een aanzienlijk deel van jouw boekenkast

Is jouw boekenkast overwegend blauw? Grote kans dat er een flinke rij Lonely Planets instaat. Want die zijn toch te leuk om weg te gooien. En waarschijnlijk staat er onder die blauwe rij ook nog een rij met andere reisgidsjes en daaronder weer fotoboeken. Staan er eigenlijk nog wel niet-reisgerelateerde boeken in jouw kast?

14. Je hebt slaapadresjes over de hele wereld

Op reis maak je vrienden voor het leven, nou ja, als je aan hun kant van de wereld bent dan. Hoe vaak gebeurt het je wel niet dat je een leuk gesprek hebt met een medereiziger waarna je diegene toevoegt op Facebook? Het gesprek eindigt met: ‘Nou, als je ooit eens in land x bent, kun je altijd bij mij langskomen!' En weer een slaapadres erbij ergens ter wereld. En dat is mooi, want hoe leuk is het om van een local een rondleiding door zijn land te krijgen?

15. Je statusupdates zijn standaard in het Engels

Als je al je Facebook updated, is het vaak in het Engels, want anders kan de helft van je vrienden niet lezen wat jij schrijft. Zij spreken namelijk geen Nederlands. Gelukkig hoef je meestal helemaal niets te schrijven bij jouw updates, want het zijn voornamelijk reisfoto's en die spreken voor zich!

Nog meer inspiratie nodig om hét cadeau te vinden voor een reiziger? Check dan onze travel shop óf ultimate travel giftguide, met maar liefst 100 cadeaus voor reizigers!

Categories

1 comment

Add yours
  1. N

    Haha punt 5, kan alleen wel grote problemen opleveren als je.niet aan het opletten was zoals je vlucht missen, veel moeten bijbetalen of een ticket dat. Iet meer geldig is.

+ Leave a Comment