Meteen naar de content

Reizen naar Taiwan: de leukste Taiwan bezienswaardigheden

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Taiwan

Waar China steeds populairder wordt als vakantiebestemming, wordt dat kleine eilandje naast China vaak vergeten in de reisplannen. Taiwan is daarom nog niet heel erg toeristisch en zo de moeite waard om te bezoeken! Benieuwd of reizen naar Taiwan iets voor jou is? Dit zijn de Taiwan bezienswaardigheden die je tijdens je bezoek aan dit bijzondere land kunt verwachten! Ga jij naar Taiwan reizen? Lees ook onze reisroute voor een Taiwan vakantie.

taipei-taiwan-tempel

Waar ligt Taiwan?

Het eiland Taiwan ligt aan de oostkust van China. Het voormalig Chinese eiland is volgens China een deel van de Chinese staat, maar volgens Taiwan onafhankelijk. Daarom hebben inwoners van Taiwan twee paspoorten, een Chinees paspoort (voor als ze China bezoeken) en een Taiwanees paspoort (voor als ze landen bezoeken die Taiwan wel erkennen als onafhankelijke staat). In Taiwan zelf merk je wel heel erg de Chinese invloeden, maar ook Westerse. Die mengeling van cultuur maakt het een heel bijzondere bestemming.

Bezoek buzzing Taipei

In de hoofdstad van Taiwan, Taipei, kun je je prima een paar dagen tot zelfs een week vermaken. Bezoek bijvoorbeeld de Taipei 101 tower, tot 2007 het hoogste gebouw ter wereld. Je kunt met een lift naar boven en hebt daar een prachtig uitzicht over de stad. Leuk is het om de toren in de avond te bezoeken wanneer de stad verlicht is. Combineer je bezoek met het eten van de overheerlijke Taiwanese dumplings, bijvoorbeeld met de Taipei 101 by night tour. Een mooi uitzicht bij zonsondergang op de skyline van de stad, met de 101 tower heb je vanaf Elephant mountain. Eén van de andere niet te missen Taiwan bezienswaardigheden is de Chiang Kai-shek Memorial Hall waar je ook een interessant museum vindt die je meer vertelt over de geschiedenis van Taiwan.

taiwan-bezienswaardigheden

Eet je een slag in de rondte op de night markets van Taiwan

’s Avonds verandert elke stad in Taiwan in één grote markt, overal worden ‘night markets’ opgebouwd. Een feest van lichtjes, krioelende mensen en de meest exotische spullen, voor je het weet ben je tot diep in de nacht aan het slenteren. De meest bijzondere night market in Taipei is wel de ‘Snake Alley’. Op deze markt kun je heel aparte soorten maaltijden vinden, inclusief slang op allerlei bereidingswijzen, bijvoorbeeld met slangenbloed. Het is heel bijzonder om hier even rond te kijken. De Snake market is bovendien vlakbij de Mengjia Longshan Temple, welke ook zeer het bezoeken waard is.

P1010098P1010126

Onze favoriete accommodaties in Taiwan

Bezoek foodies heaven Tainan

Eén van de Taiwan highlights is toch wel het eten. In Taipei kun je jezelf al een slag in de rondte eten op alle night markets, maar in Tainan is het helemaal een culinair feestje. Tainan ligt in het zuidwesten van Taiwan. Verwacht geen luxe restaurants, maar kleine straatrestaurantjes met plastic stoeltjes op de stoep. Er zijn in Tainan talloze specialiteiten te vinden op elk gebied. Met de foodies plattegrond die je bij Wow-hostel kunt krijgen, weet jij je weg te vinden in dit foodies paradijs. Alles uitproberen zal helaas niet lukken in een paar dagen, want Taiwan kent honderden specialiteiten.

taiwan-food-tainan

Rijdt door de groene Taroko Gorge in Hualien

Naast bijzonder lekker eten zijn er meer Taiwan bezienswaardigheden te ontdekken. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Taiwan is de Taroko Gorge bij Hualien. Je kunt hier prima komen met de trein, ter plekke een scooter huren en de omgeving verkennen. Met je scooter slinger je door het groene berglandschap, wat zeer indrukwekkend is.

taroko-gorge-taiwan

Ga surfen in het zuiden van Taiwan en ontdek de prachtige stranden van Kenting

Je reis door Taiwan kun je prima combineren met een paar dagen strand. De Taiwanezen zelf doen dit het liefst bij Kenting beach. Een accommodatie van tevoren reserveren is wel aanbevolen als er feestdagen zijn, zoals Chinees nieuwjaar. Wat maar weinig mensen weten is dat je ook kunt surfen in Taiwan. Dit kan ook bij Kenting of bij Dulan in het zuidoosten.

DSC00072kenting-taiwan

Checklist voor reizen naar Taiwan

Proef de Taiwanese Hot pot

We hebben het al even genoemd, maar in Taiwan kun je ongelooflijk lekker eten. En meestal ook zonder (hygiëne) problemen. Een aanrader is de ‘hot pot’, een soort fondue. Je hebt speciale hot pot restaurants, waar de fondue in de tafel verwerkt zit en je dus gezellig omheen kunt zitten. Je kunt er dan zelf indoen wat je wilt. Je pakt zelf schoteltjes en kommetjes met ingrediënten die je wilt proeven. Elke kleur schoteltje/ kommetje staat voor een bepaalde prijs. Aan het einde reken je aan de hand van de hoeveelheid en kleuren schoteltjes/ kommetjes af. Hot pot is echt één van de highlights Taiwan die je niet mag overslaan.

IMG_0698

Meer Taiwan bezienswaardigheden ontdekken? Lees ook onze reisroute voor een rondreis Taiwan. Hierin vind je ook handige Taiwan tips voor reizen door Taiwan.

1 reacties

  • Let's travel and see 2 oktober 2014 - 16:27

    Leuk een artikel over Taiwan, zie je niet zo vaak! Ik heb 6 mnd in Taiwan (Taipei) gestudeerd en ben helemaal fan van dit bijzondere en vooral autentieke land! Dat van die twee paspoorten heb ik niet eerder gehoord van mn Taiwanese vrienden daar, grappig zeg!

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen