Meteen naar de content

Met de auto op vakantie in Europa? Zo sluit je de juiste autoverzekering af!

Annemarie Konijn, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Annemarie

Roadtrip

Ga je met de auto op vakantie in Europa? Dan is het afsluiten van de juiste autoverzekering belangrijk. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Ook als je op vakantie bent en je zal niet de eerste zijn die autopech onderweg heeft. Wil je jouw stedentrip in Milaan, die welverdiende zonvakantie aan de Costa of die wandelvakantie in de Alpen niet laten verpesten door een gevalletje blikschade? Zorg er dan voor dat je de juiste autoverzekering afsluit. Maar waar moet je nu op letten bij een autoverzekering als je met de auto op vakantie gaat in Europa? We delen een checklist met tips!

auto huren oaxaca mexico

Je auto verzekeren voordat je op vakantie gaat binnen Europa

Of je nu lekker gaat roadtrippen vanuit Nederland of rechtstreeks naar je vakantiebestemming rijdt, een vakantie met eigen auto is heel ontspannen! Hiermee heb je alle vrijheid en je vakantie begint direct als je thuis de deur uit stapt. Terwijl de kilometers onder je door vliegen, komt jouw vakantiebestemming steeds dichterbij. Maar heb je eigenlijk wel nagedacht over de verzekering van jouw auto? Moet je een auto verzekeren voor pechhulp in het buitenland en wordt ruitschade ook op het vakantieadres vergoed? Zaken waar je tijdens jouw reis liever niet over na wilt denken. Met de juiste voorbereiding is dat gelukkig ook niet nodig. En het is wel zo handig om dit tijdig te regelen vóór vertrek, zodat je ook echt zorgeloos aan je vakantie kunt beginnen. 

Welke autoverzekering heb ik nodig voor een autovakantie?

Voordat je het gaspedaal intrapt is het verstandig om na te denken over jouw autoverzekering. Hoe zit het met de dekkingen? Welke schade of pech wordt wel of juist niét vergoed? Heb je nog geen verzekering voor jouw bolide of wil je overstappen? Dan is dit het moment om dat te doen. Je kunt kiezen voor de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking. Bijvoorbeeld door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Weet je niet wat je moet verzekeren als je met de auto op vakantie gaat in Europa? Dit is onze checklist:

1. Pechhulp in het buitenland

Pech onderweg. Niet echt een scenario waar je rekening mee hebt gehouden, maar wel een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van je autoverzekering. Want het is in deze situaties heel fijn als je kunt rekenen op hulp, zonder voor onvoorziene kosten voor pechhulp te komen staan. Juist als je met de auto op vakantie gaat binnen Europa erg belangrijk dus. Sluit daarom een autoverzekering af mét pechhulp in het buitenland. En lees ook goed door wat voor hulp er wel en niet wordt vergoed en wat voor eigen rekening komt. En maak hierin een verstandige en realistische afweging. Ook hier helpt het om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

2. Vervangend vervoer in Europa

Sta je langs de kant van de weg met de auto en de caravan? Door het afsluiten van de juiste autoverzekering heb je recht op vervangend vervoer in Europa. Waar jij op dat moment ook bent. En dat is fijn, want op deze manier vallen jouw vakantieplannen niet in het water. Terwijl jouw auto wordt gerepareerd, kun jij gewoon verder met die prachtige kampeervakantie. Wel zo fijn toch? 

3. Extra gemaakte kosten zoals overnachtingen

Bij het afsluiten van de juiste autoverzekering is het ook verstandig om te letten op de vergoeding voor de gemaakte kosten die je door de schade of autopech hebt. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je door autopech moet overnachten in een hotel. Misschien omdat de reparatie van jouw auto een dag op zich laat wachten. In dat geval is het fijn wanneer de onkosten worden vergoed. Die wil je natuurlijk liever besteden aan een cocktail op het strand of een romantisch diner aan de boulevard.

4. Rechtsbijstand

Niet iedereen is in de vakantiestemming en niet elke Europeaan werkt netjes mee. Dat is vooral lastig wanneer iemand anders schade maakt aan jouw auto en je deze niet kunt verhalen. Als je een autoverzekering wilt afsluiten voor een autovakantie binnen Europa, verzeker juridische hulp in het buitenland dan zeker mee. Een puntje dat vaak vergeten wordt en goed om op te letten dus!

Checklist voor je autovakantie in Europa

  • Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
  • Autovignetten nodig? Regel je vignetten eenvoudig online
  • Ga je op Fly & Drive vakantie? Vergelijk alvast de prijs van je huurauto
  • Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een wegenkaart in huis
  • Better safe than sorry, zorg voor een goede autoverzekering
  • Ontdek het beste van jouw bestemming. Vind en vergelijk de leukste tours en boek je toegangsbewijzen alvast online
  • Air miles sparen met je creditcard? Kies voor een AMEX creditcard

Meer tips voor als je met de auto in Europa op vakantie gaat

Ga jij met de auto in Europa op vakantie? Lees ook onze tips voor de mooiste roadtrips in Europa

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen