Wondermiddeltjes op reis


Misschien weet je het nog van vroeger, als je door de brandnetels was gelopen om een bal te pakken, moest je weegbree zoeken om het vervelende brandende gevoel te verzachten. Zo is er voor ieder kwaaltje wel een oplossing. En dus ook voor op reis. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

1. Ripfix, helende meester

Als CrossFitter heb ik regelmatig gescheurde handpalmen van de pull-ups. En omdat je als sporter niet te lang met dergelijke kwaaltjes rond wilt lopen, ga je op zoek naar een middeltje om de wonden snel te helen. En die vond ik in Ripfix. En wat bleek, dit helende zalfje lijkt overal goed voor te zijn. Hielen met kloven, schaafwonden… maar de grootste verrassing, het helpt tegen jeuk! Muggenbult? Ik smeer er gelijk ripfix op en kan weer rustig slapen. En zo komt het dat dit CrossFitters zalfje bij mij standaard in mijn reisuitrusting zit (ook zeer geschikt voor klimmers trouwens!).

Ripfix

2. ReSkin XL, voorkomt blaren

De flexibele pads van ReSkin zijn bedoeld om het schuren van de huid tegen te gaan. Denk aan zadelleed, nieuwe schoenen, of schurende kleding. Blaren of open wonden, re-skin helpt je door de ellende heen, maar helpt het vooral voorkomen. Het materiaal is zeer flexibel, dus zelfs op je handen blijft het wonderbaarlijk goed zitten. Daarnaast kun je de pads eenvoudig verwijderen, schoonspoelen en weer opnieuw aanbrengen. Verkrijgbaar in verschillende sets of gewoon op XXL formaat om zelf op maat te knippen. Wat wil je nog meer?

ReSkin XL

3. Cola bij maag- en darmproblemen

Ja, we weten inmiddels allemaal dat cola hartstikke ongezond is, maar op reis is het toch wel erg lekker. Vooral als je energielevel even tot een dieptepunt is gezakt, door bijvoorbeeld hitte of hoogte, kan een glas cola een uitkomst bieden. Onder reizigers gaat het verhaal de ronde dat cola bacteriën dood en goed werkt als noodoplossing bij maag- en darmproblemen. Dit omdat het, net als ORS-oplossing, een combinatie van suiker en zout bevat. Ook wij geloofden hierin, dus hebben we het even nagetrokken. Helaas, hoewel het wel enigszins helpt, is het vooral een fabeltje, maar lekker is het wel!

4. Gember tegen misselijkheid en hoofdpijn

Heb je ergens last van, dan is hoogst waarschijnlijk gember(thee) de oplossing. Gember is een krachtig kruid dat helpt tegen misselijkheid en braken, hoofdpijn en allerlei andere kwaaltjes. Het wordt, met name in Aziatische landen, vaak voorgeschoteld als wondermiddel. Wist je bijvoorbeeld dat het goed schijnt te helpen tegen wagen- en zeeziekte, maar ook goed helpt bij hoofdpijn? Je kunt hiervoor het krachtige, geconcentreerde gemberpoeder innemen, op gemberwortel kauwen of gewoon thee zetten van verse gember. Dit laatste is in ieder geval de meest smakelijke variant.

gember

5. Duct tape, nóg handiger dan je denkt

Dat Duct tape werkelijk overal voor te gebruiken is, weet je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat het ook super handig is om blaren te voorkomen? Je plakt een stukje tape op bijvoorbeeld je hielen en helpt daarmee het schuren van je schoenen tegen te gaan.

duct tape

6. Coca bladeren tegen hoogteziekte

In het Andes gebergte ontkom je er niet aan, hoogte. En daar hebben de Zuid Amerikanen een heel goed middeltje voor. De bladeren van de coca plant. Ja, van diezelfde plant wordt ook cocaïne gemaakt, maar daar is heel wat meer voor nodig. Het plantje zelf is onschuldig, maar heeft dus wel een genezende werking! En zo kan het zomaar zijn dat je tourguide zijn wang volpropt met deze vernuftige blaadjes. Gelukkig zijn de coca snoepjes heel wat beter te pruimen. Of drink regelmatig een kopje cocathee. Helemaal voorkomen doe je het in sommige gevallen niet, maar de blaadjes leveren in ieder geval een positieve bijdrage.

coca leaves

7. P20, ultieme zon bescherming

We zouden er een los artikel aan kunnen besteden, zonnebrand. Iedereen heeft een favoriet. Het is maar net welke het beste bij jouw huidtype en budget past. Maar toch, hoe lekker die Nivea ook ruikt, P20 heeft bij mij alle zonnebrandcrèmes van de troon gestoten. De olie-achtige substantie trekt bij aanbrengen direct in de huid en beschermt vervolgens de hele dag. Water, zweet en zand, hij kan het aan. Geen geklieder meer op het strand, maar gewoon ‘s ochtends even goed insmeren.

8. Rum, lost alle problemen op

Deze heeft geen tekst en uitleg nodig. Rum is de oplossing voor alles!

Rum

Welk wondermiddeltje raad jij iedereen aan? We zijn benieuwd!

reis kado

 

No related posts.

7 Comments

Add yours

+ Leave a Comment