Meteen naar de content

Business class vliegen, hoe is dat nou echt?

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Reistips

Reviews

Vliegreizen

Wie hoopt er niet stiekem op, een upgrade naar business class? Meer ruimte, heerlijk eten en natuurlijk champagne. Maar hoe is het nu echt, business class vliegen? Ik vloog met Jet Airways Premiere Class (= business class van Jet Airways) van India naar Nederland en testte het uit!

premiere-class-jetair

Stoel en ruimte

De stoelen zijn in een soort schuine ei-vorm, waardoor je helemaal je eigen hokje hebt. Alles aan de stoelen is zo ongeveer verstelbaar; hoofdsteun, rugleuning en het fijnste: het bankje onder je benen. Ook zit er een knopje voor een onderrugmassage. Het tafeltje in de Premiere Class is ongeveer twee keer zo groot als in Economy class. Het is echt super relaxed om zo je eigen ruimte te hebben, echt een compleet andere ervaring dan Economy Class. Je hebt geen last van andere mensen om je heen en kunt gewoon lekker onderuit zakken en je benen strekken.

business-class-stoel

Pyjama en toilettas

In de Premiere Class van Jet Airways kun je er voor kiezen om een pyjama aan te trekken, je krijgt een shirt en een broek aangeboden. Ook krijg je een klein toilettasje met daarin een tandenborstel en tandpasta, een opvouwbare haarborstel, bodylotion en lippenbalsem. De pyjama ging mij wat te ver, maar vooral de lippenbalsem is wel fijn!

toilettas-business-class

Toilet

Het toilet is hier ook groter dan in de Economy Class, ongeveer twee keer zo groot. En je vindt er echte kleine handdoekjes, die je kunt gebruiken om jezelf te verfrissen.

business-class-toilet

Ontbijt

Voor elke maaltijd wordt je tafel door de steward(ess) gedekt met een tafelkleedje en echt bestek. Ook krijg je je drinken in een glazen glas geserveerd. Voordat het ontbijt wordt geserveerd, maakt de stewardess je rustig wakker. Bij het ontbijt kun je kiezen van de menukaart, bijvoorbeeld warme appelflensjes. Daarnaast krijg je nog een portie fruit, een broodje, een warme croissant en koffie of thee. En alles wordt ook zo mooi neergelegd, inclusief een superschattig klein peper- en zoutstelletje.

ontbijt-business-class

Diner

Voor het diner mag je gerechten kiezen van de dinerkaart. Op een dagvlucht worden er drie gangen geserveerd, ik had ‘helaas’ een nachtvlucht, en kon dus alleen de lichte maaltijd kiezen, welke bestaat uit twee gangen. Het lekkerst vond ik het toetje, een stuk taart!

menukaart-business-class

Champagne

Yeahhh je kunt champagne bestellen, als je wilt kies je zelfs champagne bij je ontbijt. Dat moest ik natuurlijk even proberen, al is het maar gewoon omdat het kon.

champagne-business-class

Slapen

Het slapen in Business Class is toch echt wel het allerfijnste wat er is. De stoel kan helemaal plat worden gezet, waardoor er echt een bed ontstaat. Je krijgt een groot kussen met een fijne kussenhoes en een dekbed. Voor je wilt gaan slapen maakt de steward(ess) je bedje in orde! Echt, ik heb nog nooit zo lekker geslapen in het vliegtuig als op deze vlucht.

slapen-business-class

Entertainmentsystem

Het scherm van het entertainmentsystem is een stuk groter. Wel beschik je over hetzelfde programma als de Economy Class. Je krijgt er een comfortabele, grote koptelefoon bij. Heerlijk, films kijken op groot scherm!

entertainment-system-business-class1

Ik ben nieuwsgierig: heb jij wel eens business class gevlogen en hoe vond je het? Wil je ook wel eens business class vliegen, lees dan mijn artikel over air miles en spaar voor een upgrade!

4 reacties

 • Beatrice 30 mei 2017 - 12:39

  het is inderdaad een super ervaring! :)

 • Marianne 11 juni 2017 - 10:16

  Ik woon in Australia en reisde ieder jaar om mijn ouders te bezoeken in business class. Heerlijk ik keek er altijd naar uit.
  Een 23 uur durende dinner party, met heerlijk eten, drinken, lekker slapen en geen lawaai om je heen. Bij aankomst mijn lieve ouders die inmiddels overleden zijn.
  Reis nu minder en let wat meer op de $$$ dus back in the bus, ik had mijn eigen reisbureau en werk nu freelance dus…
  Ik zei altijd tegen mijn klanten, eigenlijk zou je alleen business class moeten vliegen als je t altijd kunt doen. Want als je t een keer gedaan hebt, valt t tegen als je achterin zit en betalen heel graag de toeslag voor emergency exit seats dan heb je ruimte. Nadeel is dat t meestal bij de wc is, dus is een raam plaats prettig omdat men dan niet tegen je aanbotst.

 • Hannah 30 juni 2017 - 23:25

  Puur genieten. Die verfrissingsdoekjes en de lipgloss komen sowieso van pas omdat de lucht in het vliegtuig zo droog is. Voor lange afstandsvluchten probeer ik ook in business class te vliegen, voor kortere vluchten vind ik dat niet zo nodig. Groetjes

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen