Meteen naar de content

Alles wat je moet weten over je visum Turkije

janneke dijkhuis

Door Janneke

Reisvoorbereiding

Turkije

Visum aanvragen

Een heerlijke all-inclusive vakantie aan de Turkse Rivièra, citytrippen in Istanbul of al rondreizend door schitterende regio’s zoals Cappadocië. Wat je reden voor een bezoek ook is, onder een visum Turkije kom je niet uit. Wij zetten alle regeltjes voor je op een rij en vertellen je precies hoe jij gemakkelijk je visum online kunt aanvragen. Met minimale moeite ben je namelijk in de meeste gevallen al binnen een dag in het bezit van je visum en dus klaar om het mooie Turkije te ontdekken.

Sinds 2 maart 2020 zijn reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit vrijgesteld van de visumplicht voor Turkije. 

gorome-turkije

Waarom Turkije?

Turkije ligt op twee continenten; zowel Europa als Azië. Het is het enige land ter wereld wat roots heeft op tweewerelddelen en biedt daarom bijzondere tradities en een overheerlijke mix aan Mediterrane en Oosterse gerechten. Je kunt relatief goedkope vluchten naar Turkije boeken en ook het verblijf ter plaatse hoeft niet veel te kosten. Dat maakt dus dat je lekker goedkoop vakantie kunt vieren. Ga je voor een All-inclusive vakantie dat krijg je hoge kwaliteit voor lage prijzen en voor de avontuurlijke rondreizigers kun je je voor een habbekrats verplaatsen in het land en zoveel moois ontdekken! Echte strandliefhebbers weten Turkije ook zeker te waarderen met zijn mooie Mediterrane stranden. Kortom, Turkije heeft gewoon veel te bieden voor mooie prijzen.

istanbul-turkije

Een e-visum Turkije aanvragen

Voor vakantiereizen naar Turkije geldt dat je een toeristenvisum nodig hebt. Voordat je het vliegtuig in stapt om die welverdiende vakantie in te luiden dien je over een visum te beschikken. Je kunt het e-visum dus niet ter plaatse kopen. Vandaag de dag vraag je het e-visum Turkije aan vanuit je luie stoel op een dag en tijdstip van jouw keuze. Met het digitale e-visum ben je in de meeste gevallen zelfs binnen een dag eigenaar van een e-visum Turkije. Je ontvangt het e-visum per e-mail en hebt er verder dus geen omkijken naar.

cappadocie ballonvaart

De aanvraagprocedure voor je e-visum Turkije

Het visum Turkije is geldig vanaf de datum die je invult op het aanvraagformulier en is daarna 180 dagen (bijna 6 maanden) geldig. Binnen deze periode mag je maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Dat betekent dat je het visum lekker op tijd kunt aanvragen voor je vakantie. 

Wanneer e-visum Turkije aanvragen?

Sinds 2 maart 2020 zijn reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit vrijgesteld van de visumplicht voor Turkije. Onderstaande informatie is dus verouderd. 

Alle mensen die niet de Turkse nationaliteit hebben, dienen in het bezit te zijn van een visum wanneer ze naar Turkije reizen. Dat betekent voor ons Nederlanders en Belgen dat we een visum moeten aanvragen. Vaak wordt je e-visum Turkije op dezelfde dag van je aanvraag geleverd per mail. Wanneer het erg druk is bij de ambassade komt het voor dat je drie dagen moet wachten. Je kunt dus het beste rekening houden met minimaal drie dagen levertijd van je e-visum. Voor de zekerheid raden wij je echter aan om je visum minimaal een week voorafgaande je reis te regelen. Ben je helemaal vergeten dat je een visum voor Turkije nodig hebt, dan kun je tegen een toeslag van € 5,- een spoedvisum aanvragen die je binnen een kwartier na aanvraag in je mailbox mag verwachten.

Goed om te weten wanneer je naar Turkije reist

Ondanks dat je e-visum aan je paspoort gekoppeld is dien je je visum uitgeprint mee te nemen of op je smartphone te kunnen laten zien. Doe jezelf een plezier en zorg dat je het document op je telefoon gedownload hebt, zodat je het bij aankomst kunt laten zien. Dat scheelt weer printpapier en voorkomt stress. Controleer ook zeker even de geldigheidsduur van je reisdocument. Zowel een paspoort als identiteitskaart moeten nog 6 maanden geldig zijn na aankomst in Turkije.

Reisadvies Turkije

Tot 19 juli 2018 gold de noodtoestand in Turkije. Ondanks dat er nog steeds een verhoogd risico voor terroristische aanslagen geldt, is het op dit moment veilig om naar Turkije te reizen. Zeker wanneer je naar toeristische gebieden reist is er echt helemaal niets aan de hand. De noodsituatie had betrekking op de politieke onrust en was niet op toeristen gericht. Mocht je bijvoorbeeld naar Istanbul reizen, vermijd dan situaties waar massa’s mensen bij elkaar hangen, zoals demonstraties. Ook de grensgebieden met Syrië en Irak kun je het beste gewoon vermijden. Lees hier het uitgebreide reisadvies van Turkije.

Op zoek naar de beste reistips voor Turkije? Lees al onze artikelen over Turkije >

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen