Meteen naar de content

Review houten wereldkaart voor aan de muur

Annemarie Konijn, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Annemarie

Interieur

Reviews

Wereldkaarten blijven een aantrekkingskracht hebben op reizigers. Niet voor niks hebben veel reisliefhebbers een grote wereldkaart aan de muur. Van gedetailleerde landkaarten tot muurstickers. Maar ook de houten wereldkaart is razend populair. Er zijn veel verschillende houten wereldkaarten voor aan de muur verkrijgbaar, maar er is veel verschil in kwaliteit. Wij zijn al jaren enthousiast over deze houten wereldkaarten van City Shapes. Maar waarom eigenlijk die? We vertellen er meer over in deze review!

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een houten wereldkaart?

Er zijn veel leveranciers die wereldkaarten van hout verkopen. Maar de wereldkaarten zijn niet allemaal hetzelfde. Er zit verschil in de dikte van het hout, het ophangsysteem, het formaat, de details, houtsoorten én, niet geheel onbelangrijk, de duurzaamheid van het hout.

wereldkaart op hout muur

Gedetailleerde wereldkaart van duurzaam hout

Wat we zelf erg mooi vinden aan deze wereldkaart van hout is dat hij zo gedetailleerd is. City Shapes gebruikt hiervoor een geavanceerde lasertechnologie. Hierdoor is de kaart prachtig afgewerkt aan de randen, maar ook de landgrenzen zijn heel mooi op de kaart weergegeven. De wereldkaart heeft een laag van 10 mm gefineerd hout. Dit is dikker dan veel andere houten wereldkaarten. Hij is bovendien gemaakt van PEFC gekeurd hout en is 100% duurzaam. Dit geldt voor alle houtsoorten waarin hij geleverd wordt: eikenhout, notenhout, populierenhout, palissanderhout en bamboe. De kwaliteit van het hout zorgt ook voor het prijsverschil met bijvoorbeeld heel goedkope houten wereldkaarten.

wereldkaart met landgrenzen

Magneet ophangsysteem

De houten wereldkaart van City Shapes wordt geleverd in losse onderdelen. De onderdelen zijn te bevestigen met een magneet ophangsysteem. Dit is heel eenvoudig, met het bijgeleverd sjabloon weet je precies waar je de verschillende magneetjes op de muur vast moet maken. Alle grotere onderdelen zijn voorzien van een magneetplaatje die je op een magneetje vast kunt klikken. Voor hele kleine elementen (zoals kleinere eilanden) zijn bevestigingsstukjes meegeleverd. Dit systeem zorgt er ook voor dat de gehele wereldkaart een stukje van de muur afkomt, wat een mooi ruimtelijk effect geeft. Het is wel belangrijk dat je de wereldkaart op een muur bevestigt die relatief glad is. Bij hele ruwe ondergronden is het namelijk lastig de magneetjes recht te bevestigen.

Montagekit meegeleverd

De houten wereldkaart wordt geleverd inclusief montagehandleiding, papieren sjabloon voor het ophangen, magneet ophangsysteem, schroeven & pluggen, houten afstandhouders + montagekit. Je hoeft hiervoor dus niks meer in huis te halen. Handig toch?

Verschillende houtsoorten

De wereldkaart is in verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Je kunt hem hierdoor prachtig laten matchen met bijvoorbeeld je vloer of eettafel. Er zit wel verschil in prijs bij de verschillende houtsoorten. Palissander is de duurste houtsoort waarin hij leverbaar is en populier de goedkoopste. Zoek je een wereldkaart van donker hout, dan is notenhouten of palissander een goede keuze. Populier is juist erg licht van kleur en eiken en bamboe zitten er wat tussenin.

houtsoorten

Grote houten wereldkaart voor aan de muur

Mooi aan deze wereldkaart van hout is dat hij in groot formaat verkrijgbaar is. Heb je een lange wand waar je hem op wilt hangen, dan is het mooi dat hij voldoende ruimte inneemt en niet wegvalt tegen een brede muur. Hij is verkrijgbaar in de formaten 160 x 86 cm en 216 x 117 cm.

Wil je jouw wereldkaart een extra persoonlijk tintje geven, dan is het erg leuk om er reisfoto’s omheen te hangen. Een ander idee is om de kaart in een gekleurd vlak te bevestigen of er spotlights op te richten. Dit geeft weer een heel andere sfeer aan je interieur.

Bestel de houten wereldkaart hier >>

houten wereldkaart interieur

Citymap voor aan de muur

Voor wie iets anders wil dan een wereldkaart is een houten citymap of skyline ook heel gaaf trouwens. Deze zijn verkrijgbaar voor heel veel steden in de wereld én in Nederland. En zelfs op maat te maken. Ook de citymap en skyline zijn van duurzaam hout gemaakt en zeer gedetailleerd. Zelf gaf ik de citymap van Alkmaar aan mijn ouders, waar de kaart een prachtig plekje in huis heeft gekregen en voor complimenten zorgt van mensen die op bezoek zijn.

citymaps city shapes

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen