10 Redenen waarom groepsreizen hartstikke gaaf zijn!


Er zijn grote groepen reizigers die voor een groepsreis kiezen, maar er zijn ook veel reizigers die er wat huiverig voor zijn. Want laten we eerlijk zijn, groepsrondreizen hebben niet meteen een heel hip imago: weinig flexibiliteit, je moet geluk hebben dat je een leuke groep treft, vaak zit je tussen oude mensen en het avontuur gehalte is ver te zoeken. Wij kunnen uit ervaring vertellen dat deze argumenten inmiddels erg achterhaald zijn. Annemarie ging eerder dit jaar op groepsrondreis naar IJsland en Mirjam ging eerder al met FOX, verre reizen van ANWB op groepsrondreis naar Costa Rica. Op basis van onze ervaring geven we je 10 redenen waarom een groepsreis wel een goed idee is!

groepsrondreizen

1. Je ziet veel in korte tijd

Tijdens een groepsreis zie je veel in korte tijd, doordat je geen tijd kwijt bent aan het uitzoeken van de hotspots en leukste bezienswaardigheden. Vervoer en accommodatie zijn ook geregeld dus geen zorgen over de route, waar te slapen en hoe er te komen. De reizen zijn efficiënt samengesteld zodat je in een korte periode meer kunt doen en zien. Perfect dus voor wie alles uit zijn vakantie wil halen en zoveel mogelijk van een land wil zien en ervaren. Een mooi voorbeeld van een reis waar je alles uithaalt is de reis naar het uitgestrekte Canada van FOX. In twee weken leg je ruim 2.500 kilometer af, je ontdekt zowel Vancouver eiland als Nationale Parken in het binnenland. Je reist naar ruige kustlijnen en hoge bergtoppen. Van fantastische natuurwandelingen tot wildlife spotten. Veel variatie dus waardoor je de verschillende gezichten van een land ziet.

groepsreis-ijsland-nosun
2. Groepsgezelligheid

Wanneer je doorgewinterde reizigers vraagt naar het nadeel van reizen, hoor je vaak dat ze het vervelend vinden om elke keer weer opnieuw hun verhaal van voor af aan te vertellen. Bij groepsrondreizen is dat anders, aangezien je voor een bepaalde periode met hetzelfde reisgezelschap optrekt. Je kunt met deze mensen dus veel meer de diepte ingaan dan met alle vluchtige contacten tijdens individuele reizen. Daarnaast is het supertof om ervaringen uit te wisselen, samen te ervaren en te beleven en uiteraard gezellig ’s avonds een borreltje weg te tikken. Er is altijd wel iemand die zin heeft in een spelletje en er zijn altijd wel mensen met wie je goed overweg kunt. Je hoeft niet elke avond opnieuw mensen te leren kennen en je hoeft daarom dus ook niet elke dag je verhaal opnieuw uit de doeken te doen. En wie weet maak je vrienden voor het leven!

groepreizen-single-reizen

3. Je bent weinig tijd aan reisvoorbereiding kwijt

We noemden het al even, maar het is echt zo fijn om je over te geven aan een reisorganisatie in bepaalde situaties. Wanneer je bijvoorbeeld last-minute besluit op reis te gaan of wanneer je geen tijd hebt om je reis uit te stippelen. Ondanks dat we reisvoorbereiding superleuk vinden, is het ook een tijdrovende klus. In de gang van alledag is het dan wel even iets wat erbij komt. Het boeken van een groepsreis kan je veel tijd besparen: accommodatie, route, vervoer, slaapplekken en zelfs een deel van de eetgelegenheden worden voor je geregeld. Een hoog ‘sit back and relax’ gehalte, ook voordat je op reis gaat!

groepsreizen-singles

4. (Lokale) gidsen met veel kennis en ervaring

Afhankelijk van de bestemming die je bezoekt heb je óf een lokale gids óf een zeer gespecialiseerde Nederlandse reisbegeleider die je meeneemt door het land. Dat betekent dat je insider informatie tot je beschikking hebt. Als je een beetje een leuke gids hebt die wervend kan vertellen met een vleugje humor dan zit je helemaal goed. Je kunt uiteraard veel lezen uit de boekjes en op het internet, maar wanneer je ter plekke bent is het toch anders. Een gids geeft juist die dynamiek aan een bezienswaardigheid, ervaring of gebied. Kleine details die pas betekenis gaan krijgen wanneer je het verhaal erachter gepresenteerd krijgt.

Tibet-tour-guide

5. De beste tips voor restaurantjes en andere hotspots

Doordat je met een reisbegeleider reist betekent het dat je altijd de beschikking hebt over insider tips en aanbevelingen voor de leukste restaurantjes en barretjes. Dat leuke nieuwe restaurantje wat nog niet op Trip Advisor staat, of die hidden gem die alleen door locals bezocht wordt; insight info die de dynamiek van je reis en je beleving sterk kunnen beïnvloeden.

reizen-met-een-groep
6. Je weet waar je aan toe bent

Vind je het fijn om te weten waar je aan toe bent en sta je niet graag voor verrassingen? Omdat route, vervoer en accommodatie vastliggen en je een reisbegeleider tot je beschikking hebt die verantwoordelijk is voor een fijn verloop van de reis, ben je echt ontzorgt. Het enige wat je hoeft te doen is op de vlucht te stappen en achterover te leunen. Overigens heb je vaak wel de ruimte om eigen dingen te ondernemen, dus wie wat meer vrijheid zoekt, zit bij een groepsreis ook nog steeds goed.

Fox-vakantie-groepsreizen

7. Je kunt nieuwe (reis)vrienden maken voor het leven

Wil je graag reizen maar heb je (nog) geen reismaatje (gevonden), groepsreizen bieden uitkomst. Er zijn reisorganisaties die zich op jongeren richten, of op singles bijvoorbeeld. Maar ook reguliere groepsrondreizen zijn te overwegen. Wat bijvoorbeeld superfijn werkt is de ‘groepsinfo’ button bij FOX reizen. Je kunt per vertrekdatum de groepssamenstelling alvast zien, voordat je zelfs je reis geboekt hebt. Zo weet je wat de ratio man/vrouw is op de reis en in welke leeftijdscategorie je potentiële reisgenoten zich bevinden. Deze factoren kun je mee laten wegen in je overwegingen de reis te boeken. Laat dit overigens niet leidend zijn in je keuze. Gezelligheid is niet leeftijdsgebonden. Zelf zijn we erg gecharmeerd van single reizen. Een perfecte manier om nieuwe reismaatjes te ontmoeten. Single reizen impliceert wellicht dat je op een match making reis gaat. Dat is echter niet zo. De benaming ‘solo reizen’ schept misschien een betere verwachting. Als solo reiziger tussen alleen maar stelletjes kan je reis sterk beïnvloeden. Stellen houden vaak eerst rekening met elkaar, daarna pas met de groep. Single reizen bieden uitkomst, omdat je met gelijkgestemden bent. De kans dat je een leuk reismaatje of zelfs een vriend voor het leven overhoudt aan je mooie reis is ook nog eens vrij groot.

georganiseerd-reizen

8. Meer flexibiliteit dan je denkt en alleen voor wie dat wil!

Onze gouden tip voor een perfecte groepsreis is om een reis uit te kiezen met vrij veel optionele mogelijkheden. Dat betekent dat niet alle activiteiten verplicht zijn, maar dat er ter plaatse de mogelijkheid is om excursies te boeken. Dit geeft je de ruimte om zelf op avontuur te gaan, te ontdekken of te relaxen. Wanneer je een dergelijke flexibele reis boekt dan heb je nog steeds alle gemakken van het reizen met een gids, accommodatie en vervoer wat geregeld wordt en een route waar je niet over na hoeft te denken. Tegelijkertijd heb je dus toch ook vrijheid om zelf invulling aan je reis te geven. Let erop dat op de locaties waar een optioneel programma aangeboden wordt, ook echt mogelijkheden zijn om er zelf gemakkelijk op uit te trekken en dat je niet ‘vast’ zit aan je accommodatie.

single-reizen

9. Je kunt vaak rekenen op comfort

Uiteraard afhankelijk van het type reisorganisatie waarbij je boekt mag je op comfort rekenen. Wanneer je bijvoorbeeld naar een aanbieder als FOX vakanties kijkt is het level van comfort vrij hoog. De vluchten worden met gerenommeerde airlines uitgevoerd, accommodaties zijn drie tot vier sterrenhotels met centrale ligging en indien mogelijk een zwembad. Groepsgroottes zijn beperkt waardoor er vrij veel aandacht is van de gids.

hotels-groepsrondreizen
10. Een prettige manier om kennis te maken met reizen

Vooral in landen met een hoog cultuurshock-gehalte is reizen in groepsverband superfijn. Maar ook wanneer je nog nooit buiten Europa op reis bent geweest, niet goed Engels (of bijvoorbeeld Spaans) spreekt of bestemmingen wilt bezoeken waar het toerisme nog volop in ontwikkeling is, is het erg prettig om in een groep te bezoeken. Je kunt terugvallen op anderen, je ervaringen delen en in sommige gevallen voel je je minder geïntimideerd, juist omdat je samen met een groep reist.

vakantie-gambia

+ There are no comments

Add yours