Meteen naar de content

Top 10 bezienswaardigheden Jordanië: de mooiste plekken voor je reis

Annemarie Konijn, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Annemarie

Cultuur en Unesco

Jordanië

Een reis door Jordanië laat je van de ene in de andere verbazing vallen. Het land kent zoveel hoogtepunten dat het bij veel reizigers tot hun favoriete bestemmingen behoort, zo ook bij mij! De bekendste highlight van Jordanië is natuurlijk wereldwonder Petra, maar er is zoveel meer te zien! In dit blog deel ik mijn top 10 bezienswaardigheden van Jordanië die je tijdens een rondreis van zo’n 2 weken allemaal kunt bekijken. Dit zijn mijn tips voor de mooiste plekken in Jordanië!

De ideale route? Lees ook mijn reisroute voor een rondreis Jordanië.

 bezienswaardigheden jordanie, petra wadi ghuweir jordanië

1. Petra

Ik trap dit lijstje met top 10 bezienswaardigheden af met Petra, omdat dit wereldwonder niet voor niks voor veel reizigers dé reden is om Jordanië te bezoeken. Petra was in de 4e eeuw voor Chr. de hoofdstad van de Nabateeërs. Dit zeer welvarende volk had een belangrijke handelsroute in o.a. wierrook in handen. Het verhaal van de Nabateeërs is ontzettend interessant, want hoe kon een nomadenvolk in slechts een paar honderd jaar zo’n indrukwekkende stad bouwen middenin de woestijn? Op het hoogtepunt, rond het begin van de jaartelling, telde Petra naar schatting de 20.000 tot 30.000 inwoners! De Nabateeërs bouwden niet alleen indrukwekkende graftombes in hun stad, ze legden ook een ingenieus irrigratiesysteem voor water aan, waardoor er in de woestijnstad een overvloed aan water was!

petra jordanië the monestary petrajordanie bezienswaardigheden, petra

Hoe bezoek je Petra? 

Je bezoekt Petra vanuit het plaatsje Wadi Musa. Hier vind je een groot aanbod hotels en restaurants. Om Petra te bekijken heb je 2 tot 3 dagen nodig. Je kunt de highlights van de historische stad in een dag zien, maar het is te groot om alles in een dag te bekijken. Er lopen verschillende wandelroutes door het gebied (zie toelichting hierna) die je langs de verschillende bezienswaardigheden in Petra brengen. The Treasury is het meest bekend, maar ook The Monastery en Little Petra zijn hoogtpunten tijdens je bezoek. Net als de vele tombes en ruïnes die je langs de verschillende wandelroutes aantreft. Je kunt Petra met een gids bekijken, maar ook op eigen houtje verkennen.

Tip: bekijk de documentaire Petra, Lost City of stone om meer te leren over de geschiedenis van Petra. Vind je het, net als wij, niet zo prettig om de hele dag met een gids op pad te gaan, dan is deze documentaire echt een aanrader om voorafgaand aan je bezoek te bekijken. Je hebt dan voldoende achtergrondinfo om te weten waar je naar kijkt als je zelfstandig door Petra loopt. 

backdoor route petra, jordanie the treasury, petra jordanie

Wandelroutes in Petra

De meeste mensen kennen Petra alleen van de Treasury, de imposante graftombe die opdoemt aan het einde van een smalle kloof. Maar Petra is veel meer dan dat. De oude stad kent maar liefst 800 tombes en andere bouwwerken. Deze kun je, zoals gezegd, via verschillende wandelroutes verkennen. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt om Petra te verkennen, kun je verschillende routes lopen. 

 • Rode route: basisroute van de hoofdingang, via de Treasury, naar the Monastery. 
 • Backdoor route: schitterende route, waarbij je de honderden traptreden naar The Monastery beklimt en zo via de ‘backdoor’ Petra betreedt. Je kunt deze route eventueel ook starten in Little Petra. Je loopt dan 1 á 1,5 uur extra door het woestijnlandschap. Het stukje tussen Little Petra en de trappen naar de Monastery is ook met een shuttle te doen.
 • Oranje route: prachtige route naar de ‘High Place of Sacrifice’ met wijds uitzicht over Petra. Je kunt bij de High Place of Sacrifice omkeren, of de route helemaal uitlopen, zoals wij deden. Het tweede deel van de oranje route bevat niet veel bezienswaardigheden, maar wel schitterende uitzichten. Bovendien is dit deel van de route erg rustig en wat ons betreft, mede daarom, de moeite waard. 
 • Groene route: deze route brengt je langs de vele tombes van Petra, via honderden traptreden en een bergpaadje, naar het bovenaanzicht op de Treasury. Hier lijkt het alsof je weer helemaal terug moet lopen, maar het schijnt dat er een smal weggetje is die je terug naar beneden brengt. Wij hebben die zelf niet gevonden, dus wij hebben de groene route weer teruggelopen. 

Tip: lees ook mijn tips voor een bezoek aan Petra met een routeplan voor 1, 2 of 3 dagen.

annemarie backdoor route petra petra routes highlights jordanie, petra wandelrouteswoestijn little petra, jordanie

2. Wadi Rum woestijn

Een van de andere top 3 bezienswaardigheden van Jordanië is de Wadi Rum woestijn. Een overnachting en jeeptour in dit indrukwekkende woestijnlandschap is onvergetelijk en mag je absoluut niet missen! Voor mij was Wadi Rum een van de mooiste plekken van Jordanië. Overdag maak je een jeep- en/of kamelentour langs de mooiste plekken van de woestijn. Ontdek natuurlijke rotsbruggen, uitzichtpunten, hiërogliefen en waterbronnen, en als je geluk hebt, kun je lunchen bij de bedoeïenen. Je eindigt de dag met een spectaculaire zonsondergang en geniet na afloop in je kamp van een traditioneel diner dat bereid wordt onder de grond. Wanneer de avond valt, laat de sterrenhemel je opnieuw even stil vallen. Hier in de woestijn laat de Melkweg zich namelijk in haar volle glorie zien! Een bezoek aan Wadi Rum is dan ook in alle opzichten betoverend te noemen.

Wil je een jeeptour in Wadi Rum boeken? Dit kun je het beste ter plaatse doen bij jouw woestijnkamp. Regel je het liever vooraf? Vind hier de beschikbare tours. Wij verbleven in Wadi Rum Quiet Village Camp, ook hier kun je ook online een overnachting incl. jeeptour boeken.

wadi rum woestijn jordanie annemarie in wadi rum, jordanie highlights wadi rum, jordanie zonsondergang wadi rum woestijn, jordanie

Overnacht in een desert camp

Een overnachting in de woestijn is absoluut een van de highlights van een Jordanië reis. Wij sliepen in Wadi Rum Quiet Village Camp, een heerlijk woestijnkamp met zeer vriendelijke eigenaar. Ik was helemaal verliefd op onze hysterisch gedecoreerde tent (zie foto hieronder), maar je kunt eventueel ook een kamer huren met eigen badkamer. Toch zou ik de tent wel aanraden, omdat het echt bijdraagt aan de ervaring. De tenten zijn voorzien van gewone bedden, warme dekens, een stopcontact en raampjes.

Het wandelingetje naar het toiletgebouw ’s nachts is geen straf, want elke keer als je naar de WC gaat, geniet je weer van die spetterende sterrenhemel! ’s Avonds kom je met de andere gasten samen bij het kampvuur en geniet je van de heerlijke kookkunsten van de chefkok. Zowel het ontbijt als het diner waren bij Quiet Village Camp voortreffelijk. 

Boek jouw verblijf >>

Slapen in een doorzichtige bubble tent

Het is in Wadi Rum ook mogelijk om in transparante bubbeltenten te slapen, waarbij je ’s nachts de sterrenhemel vanuit je bed kunt bekijken. Ook dit is een unieke ervaring in Jordanië, maar wel minder authentiek dan wanneer je in een traditionele tent slaapt.

Wil je in een bubble tent overnachten? Dan is dit luxe Bedouin Camp een aanrader. Op tijd reserveren is wel aan te raden.

wadi rum quiet village campwadi rum, woestijnkamp jordanie wadi rum desert camp, jordaniewadi rum quiet village camp, jordanie

3. Wadi Ghuweir trail

De Wadi Ghuweir trail wordt ook wel de mooiste hike van Jordanië genoemd en was een van de verrassende hoogtepunten van onze reis. Geen seconde van deze wandelroute door de Wadi Ghuweir canyon is saai, want elke bocht brengt weer een nieuwe verrassing! Van indrukwekkende rotswanden, gevallen rotsblokken tot een groene oase. Rotsen die je met metalen beugels over moet klimmen en watertjes waar je doorheen moet waden. Iedere seconde is mooi, avontuurlijk en je blijft fotograferen! 

Tips voor schoenen en kleding voor deze trail? Lees mijn praktische tips voor Jodanië.

 highlights wadi ghuweir trail jordanië mooiste hike jordanië

De wandelroute 

De route is in totaal 16 km en slingert tussen de hoge rotswanden van een canyon door. Je kunt er ook een deel van lopen. Loop dan in ieder geval tot het punt waar plotseling enkele palmbomen tussen de rotswand opdoemen, dit is een van de highlights van deze trail. Loop dan nog een klein stukje verder om te genieten van al het groen in dit deel van de canyon en keer daarna om. De route is in dit geval zo’n 10-11 km in totaal (heen en terug). Wij deden er ongeveer 5 uur over, inclusief heel veel fotostops en een lunchpauze van een half uur. De terugweg kostte ons maar een derde van de tijd die we voor de heenweg nodig hadden, vanwege het vele fotograferen op de heenweg. Het kan dus een stuk sneller ;).

Tip: vraag je accommodatie om een lunchpakket voor je te maken. Je kunt dan picknicken in de canyon. 

wadi ghuweir trail, jordanië annemarie jordanie hikewadi ghuweir, rondreis route jordaniëhike jordanie, wadi ghuweir wadi ghuweir hike, jordanie

Wel of geen gids mee? 

Je hebt voor de Wadi Ghuweir trail geen gids nodig. Vraag vooraf bij je accommodatie even naar de waterstand en weersvoorspellingen en je bent good to go. De route is eenvoudig, want je hoeft alleen maar de canyon te volgen. Op sommige stukken staat met pijlen aangegeven hoe je het beste kunt lopen. 

Startpunt van de hike: navigeer naar Wadi Ghuweir trail. De route ernaartoe is steil, maar ontzettend mooi! Beneden bij het startpunt is een parkeerplaats. Hier is ook een kleine kiosk waar je drinken kunt kopen, maar neem voor de zekerheid zelf voldoende water mee, want er is verder helemaal niks. 

wadi al ghuweir trail, Jordanië Wadi Ghuweir hike Jordanië rondreis

4. Duiken in de Rode Zee

Een van de hoogtpunten waar Jordanië minder bekend om staat, maar die wel de moeit waard is, is de Rode Zee. Je kut hier namelijk prachtig duiken en snorkelen. Dit kun je doen in Aqaba. De stad zelf mag dan niet zo bijzonder zijn, dat is de onderwaterwereld van de Rode Zee wel! Het is bovendien heerlijk om al het stof en zand van de woestijn van je af te spoelen.

duiken rode zee, aqaba, Jordanië

Snorkelen en duiken in Aqaba

Zelf ben ik tijdens onze reis door Jordanië gaan snorkelen en mijn reisgenoot is gaan duiken in de Rode Zee, en beiden waren we hier zeer over te spreken. De onderwaterwereld van de Rode Zee is bij Aqaba spectaculair en zeer toegankelijk. Je loopt vanaf het strand zo de zee in om de grote hoeveelheid koraal en vissen te bekijken.

Wel raad ik aan om, ook als je alleen wilt snorkelen, een excursie te boeken. Een gids weet je naar de mooiste plekken te leiden. Er liggen diverse wrakken van een tank, vliegtuig en schip waar je kunt gaan duiken. En ook de Japanese garden is een prachtige hotspot voor zowel duikers als snorkelaars in Aqaba. 

Duiken of snorkelen in Aqaba? Boek hier een privéduik >>

Duiken Jordanië, rode zeeduiken rode zee jordanie

5. Dobberen in de Dode Zee

Een duik in de Dode Zee mag ook niet ontbreken in het lijstje met top 10 bezienswaardigheden in Jordanië. Het dobberen in het meer, dat een zoutgehalte van ruim 30% heeft, is oprecht een unieke ervaring en daardoor ook een van de highlights van een vakantie in Joranië. Ter vergelijking, het zoutgehalte van een normale zee is ongeveer 3%. Ik vond het een hele bijzondere ervaring om volledig te blijven drijven! Samen met het hele badritueel, vond ik dit zelfs veel leuker dan vooraf verwacht.

Badritueel in de Dode Zee 

Ik raad aan om het Dode Zee-ritueel helemaal te doorlopen. Je bent er tenslotte toch! Neem hiervoor eerst een dobberbad in het zoute water van de Dode Zee. Smeer je lichaam daarna helemaal in met Dode Zee-klei en laat dit volledig opdrogen in de zon. Eenmaal opgedroogd, kun je het kleimasker afspoelen in de Dode Zee. Tot slot kun je jezelf scrubben met Dode Zee-zout en afspoelen onder de douche. Het resultaat: een zijdezachte huid (maar dan echt!).

Tip: de Dode Zee-klei kan vlekken geven in je kleding. Trek daarom oude badkleding aan.

 

Stranden aan de Dode Zee

Er zijn diverse openbare stranden aan de Dode Zee waar je bovenstaand badritueel kunt doorlopen, maar de meeste hotels hebben hier ook gelegenheid voor met een eigen privéstrand. Zelf sliepen we in het luxe Kempinski hotel, waar ze alle faciliteiten hebben. Ik denk dat mede hierom onze ervaring zo positief was! De Dode Zee is een uitgelezen plek voor een luxe overnachting tijdens je reis door Jordanië. Hier kun je even bijkomen van alle indrukken die je tijdens je roadtrip hebt opgedaan. 

strand dode zee, kempinski hotel jordanieannemarie bij dode zee, jordanië rondreis dode zeezout jordanië

6. Jerash

De oude Romeinse stad Jerash ligt op een uurtje rijden van Amman en kun je zowel aan het begin als einde van een reis door Jordanië toevoegen. Bijzonder aan deze eeuwenoude Romeinse stad is dat hij zo goed bewaard is gebleven en hij wordt daarom gezien als een van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Je vindt hier o.a. bezienswaardigheden als een amfitheater, badhuis, tempel, een met zuilen omringd stadsplein, de restanten van een souk en een paardenracebaan met stallen. Er zijn maar weinig Romeinse steden die nog zo goed in tact zijn. Zeker als je geïnteresseerd bent in oudheid, is Jarash een van de highlights van Jordanië die je niet wilt missen.

jerash, jordanië rondreisbadhuis jerash, jordanië highlights jerash jordanië bezienswaardighedenjerash, amman Jordanië

7. Kings Highway 

De provinciale weg nummer 35 wordt de Kings Highway genoemd. Deze begint al voor Amman en eindigt ver voorbij Wadi Musa en voert je langs een paar van de mooiste plekken in Jordanië. Hij komt o.a. langs Madaba en Dana, dus je kunt de route eenvoudig opnemen in je rondreis. De Kings Highway is absoluut niet de snelste route, maar wel een hele mooie! Roadtrippen door Jordanië is namelijk op zichzelf al een hoogtepunt. Iets voorbij Madaba rij je een schitterend berglandschap in en word je getrakteerd op de mooiste uitzichten. Hoewel de dorpjes onderweg, met hun vele verkeersdrempels, je enorm vertragen, maakt de route door de bergen dit meer dan goed. 

kings highway jordanië roadtrip

Stops onderweg

Er zijn diverse stops die je op deze reisdag kunt maken als je de Kings Highway rijdt. Te beginnen bij Madaba, maar ook Kerak castle behoort tot de bezienswaardigheden van Jordanië die de moeite waard zijn. Je komt verder langs een prachtig stuwmeer en diverse theetentjes. Het is leuk om bij zo’n uitzichtpunt te stoppen en een kopje thee te drinken. Wij stopten o.a. bij een theehuisje even voorbij het stuwmeer (een flink stuk hoger). We werden hier hartelijk verwelkomd door vader en zoon en dronken een kopje Jordaanse thee met uitzicht op het stuwmeer. Verder heb je tussen Dana en Wadi Musa nog Shobak castle. Zelf vonden wij dit niet zo de moeite waard. Als je een kasteel wilt bezoeken is Karak interessanter. 

shobak castle, kings highway jordanie roadtriproadtrip jordanië kings highway jordaniëuitzicht kings highway jordanië

8. Amman, de hoofdstad van Jordanië

De hoofdstad van Jordanië behoort wat mij betreft ook in de top 10 bezienswaardigheden van Jordanië thuis. Natuurlijk is het niet de grootste highlight van Jordanië, maar de stad kent voldoende bezienswaardigheden om je een dag te vermaken. Ik vond zelf het Roman Theatre en de Citadel erg mooie plekken in Amman. Ook wordt de Blauwe Moskee, de King Abdullah I Mosque, veel genoemd als een van de highlights van Amman, maar dit kwam op ons een beetje over als een tourist scam. Als het aan mij ligt, kun je die wel overslaan. Wel leuk is het om ook het levendige centrum van Downtown Amman te verkennen. Bezoek hier de Souq Al-Sukar, proef Kanafeh bij Haij Mahoud Habiba of eet falafel bij Hashem, de bekendste falafeltent van Amman.

wat te doen in Amman, citadelamman, roman theatre roman theatre, bezienswaardigheden ammanamman Jordanië

Meer highlights in Amman

Het is leuk om een drankje te drinken op een van de balkonterrassen in Downtown Amman, zodat je uitzicht hebt op het levendige hart van de stad. Verder vind je nog wat streetart bij de Al Kaha Stairs. Rondom Paris Square vind je de hipste koffietentjes. En Rainbow street staat bekend als het toeristencentrum van de stad, met veel restaurants en souvenirswinkels. Hier vonden wij restaurant Salam Kanaan een aanrader, waar we erg lekkere falafel aten.

Extra tip voor Amman: zorg dat je om 12.20 uur bij de Citadel bent, wanneer de oproep tot het gebed begint. Omdat je hier bovenop een heuvel middenin de stad staat, komt het gezang voor de oproep werkelijk van alle kanten. Ik vond dit erg indrukwekkend, echt een kippenvel moment!

downtown amman jordanieeten in jordanië souk amman, jordanië

9. Hiken in de wadi’s bij de Dode Zee

Hiken in Jordanië is echt een geweldige ervaring. De diverse wadi’s behoren tot de mooiste plekken van Jordanië. Je wandelt door grillige canyons, soms met een laagje water. Je slingert tussen hoge rotspartijen door en stuit soms op schitterende oases, zoals bij Wadi Ghuweir. Rij je van Aqaba naar de Dode Zee, dan kom je langs verschillende wadi’s waar je schitterende wandelingen kunt maken. Het is mede daarom een goed idee om een tussenstop in te lassen. Er zijn in de buurt van de Dode Zee een aantal ‘wadi’s’ die ik aan kan raden: 

 • Wadi Mujib – bekende en erg mooie hike, maar in de wintermaanden gesloten (alleen mogelijk van april t/m oktober)
 • Wadi Bin Hammad – erg mooie hike, vergelijkbaar met Wadi Ghuweir. De weg ernaartoe is een uitdaging, maar wel te doen.
 • Wadi Al Karak – ook dit moet een erg mooie hike zijn, deze ligt wel wat verder uit de route en kost dus extra reistijd als je uit Aqaba komt.
 • Wadi Numeira – eenvoudige route direct aan de highway. Het begin oogt armoedig met veel afval, maar na en kwartiertje wordt het wel mooi. 

Wadi Numeira, Jordanië. hikes

Wadi Numeira

Wij kozen voor Wadi Numeira, omdat deze echt aan de Dead Sea road ligt en je er dus niet voor om hoeft te rijden. Je kunt je auto parkeren aan het begin van de hike, maar de kans is groot dat je je afvraagt of je hier wel goed zit. Er ligt veel afval en het oogt allemaal wat armoedig. Het eerste kwartier van de hike is, met de grote hoeveelheden afval, dan ook geen aanrader. Loop je echter verder, dan wordt het wel een prachtige hike dwars door een kloof. Je loopt de gehele hike door een klein rivierstroompje, schoenen die nat mogen worden zijn dus wel aan te raden (zie ook mijn tip bij de Wadi Ghuweir trail).

Tip: Omdat het eerste deel van de hike geen ingewikkeld klim- en klauterwerk bevat, wordt deze ook veel aangeraden voor gezinnen met kinderen. Je kunt dan tot aan het watervalletje lopen en daar omkeren. 

wadi numeira jordanië hiken jordanië tips
wadi hike jordanië rondreis
jordanie hike, wadi numeira pickinck jordanië tips

10. De mozaïeken van Madaba

Een andere stad die veel genoemd wordt als een van de bezienswaardigheden van Jordanië is Madaba. Dit omdat hier eeuwenoude Mozaïeken te bewonderen zijn. Vergelijkbare mozaïeken zag ik eerder in Paphos, Cyprus. Je kunt in ongeveer 2 uur een rondje door het stadje lopen en de verschillende mozaïeken bekijken. Bij het Visitors Centre kun je een kaartje halen met wandelroute. Zelf vond ik Madaba niet de moeite waard om langer te verblijven, maar als je geïnteresseerd bent in oudheid is dit wel een goede stop tijdens je reis door Jordanië. 

madaba jordanië mozaieken madaba, jordanië

Checklist voor je reis naar Jordanië

 • Wat neem je mee? Vind onze favoriete reisspullen in onze travelshop
 • Plan meteen je reis: vergelijk de beste deals voor vliegtickets
 • Jordanië kent een visum on arrival. De kosten hiervoor zijn inbegrepen bij een Jordan pass. Schaf je Jordan pass online aan.
 • Ga je roadtrippen? Vergelijk alvast de prijs van je huurauto
 • Met de auto naar het vliegveld? Vind voordelig een parkeerplaats bij het vliegveld
 • Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids in huis
 • Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering
 • Ontdek het beste van Jordanië. Vind en vergelijk de leukste tours en boek ze alvast online
 • Air miles sparen met je creditcard? Kies voor een AMEX creditcard
 • Opgehaald worden van het vliegveld? Boek een taxi en word naar je accommodatie gebracht.

Verken de bezienswaardigheden van Jordanië met de Jordan pass

Ga je op vakantie naar Jordanië, dan kun je een Jordan Pass aanschaffen. Dit is wel aan te raden, want met de Jordan Pass heb je toegang tot maar liefst 40 bezienswaardigheden in Jordanië. Bovendien zit bij de prijs van een Jordan Pass ook de kosten voor je visum en entree voor Petra inbegrepen. Hiermee heb je de pas er al bijna uit. De Jordan pass schaf je online aan. De kosten variëren van 70 JD (€90) tot 80 JD (€110).

Schaf de Jordan pass hier aan >>

Er zijn drie varianten, die voornamelijk verschillen in het aantal dagen toegang tot Petra. Zelf kochten wij de duurste variant van 80JD, omdat we daarmee 3 dagen toegang tot Petra hadden. Ook is die 2 weken geldig. De goedkopere variant raad ik alleen aan als je maar kort de tijd hebt voor je vakantie in Jordanië. 

Tip: print je Jordan pass uit voor vertrek. Op de meeste plekken kun je hem digitaal laten zien, maar soms wil men de papieren versie.

highlights jordanie, the monastery

Hoe regel je jouw reis door Jordanië?

Reizen in Jordanië is niet moeilijk en je kunt je vliegticket, hotels en tours heel eenvoudig los van elkaar boeken. Hou er wel rekening mee dat het een toeristische bestemming is en dat accommodaties vaak vol zitten in het hoogseizoen (oktober/ november en april/ mei). Vind je het teveel gedoe om alles zelf uit te zoeken? Wij stelden onze reis samen via Footprint travel. Bij deze reisorganisatie ga je uit van een basisroute, waarin je vervolgens zelf het aantal overnachtingen, de hotels, tours, huurauto en vliegticket kunt aanpassen. Footprint heeft dus al de beste routes, leukste hotels en mooiste plekken voor je uitgezocht, waardoor je een heel goed uitgangspunt hebt. Maar vervolgens kun je de reis wel zo tweaken dat hij echt 100% past bij jouw persoonlijke voorkeuren. 

Op groepsreis naar Jordanië? Kijk dan eens bij Jordan Nomads of boek de Jordan trail, een meerdaagse hike dwars door Jordanië.

Aanraders voor een georganiseerde reis door Jordanië

Meer tips voor je reis door Jordanië

Jordanië is een Arabisch land en er gelden dus iets andere gebruiken dan we in Nederland gewend zijn. Voor kledingvoorschriften, tips over veiligheid, beste reistijd en klimaat verwijs ik je naar mijn blog met reisadvies en vakantie tips voor Jordanië en wil je alle highlights zien tijdens je vakantie? Lees dan onze ideale reisroute voor Jordanië.

Lees al onze blogs over Jordanië.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen