Reisroute inspiratie en tips Noord-Amerika


Van palmstranden tot vulkanen en van berggebieden tot woestijnen: in Noord-Amerika vind je alle natuurverschijnselen in de overtreffende trap. Hoog tijd dus voor een kennismaking met de Verenigde Staten van Amerika. Maar welk deel van de VS ga je bezoeken? Welke national parken zijn de moeite waard? Wat zijn de leukste steden? In dit artikel verzamelen we al onze reisroute inspiratie en tips voor Noord-Amerika. Zo heb je alle informatie over dit prachtige land in één handig overzicht en kan het uitstippelen van je reisroute beginnen!

joshua-tree-california Crater Lake National Park

Nationale Parken

Hét visitekaartje van de VS zijn de beschermde (natuur)gebieden verspreid over het land. National Parks, State Parks, National Monuments en Protected Forests; ze zijn hoe dan ook de moeite waard. Ten eerste natuurlijk door de natuur of de historische/ culturele waarde, maar ten tweede door de aankleding. Picknicktafels, kampvuurkuilen, kampeerplekjes: deze dingen zijn nergens zo goed geregeld als in Noord-Amerika. Het maakt reizen door de VS een onvergetelijke belevenis, of je nu naar de beroemde parken gaat, of je laat verrassen door de wat minder bekende pareltjes. In de meest bijzondere nationale parken van Noord-Amerika lees je meer over de bekende en minder bekende Nationale Parken die absoluut een bezoek waard zijn.

Angels-Landing-UitzichtYellowstone National Park

Zuid-Westen van Amerika

De grootsheid van de Verenigde Staten kun je eigenlijk maar op één manier ervaren: een roadtrip. Huur een camper, koop een auto of scheur op je Harley over de eindeloze tweebaanswegen. Het meest bekende en bereisde deel van Amerika is het Zuid-Westen, en dat is zeker niet zonder reden. Je kunt hier genieten van de Sierra Nevada (Yosemite), van metersdikke Sequoia bomen (Sequoia & Kings Canyon), van extreme temperaturen in Death Valley, en natuurlijk van de waanzinnige canyons van Arizona en Utah (Canyonlands, Bryce, Zion en natuurlijk de Grand Canyon). Daarnaast kun je een gokje wagen in Las Vegas, langs de stars lopen in Hollywood en over de Golden Gate Bridge fietsen in San Francisco. Al met al een te gek vooruitzicht dus! Lees ook deze reisroute voor een roadtrip door het zuidwesten van Amerika.

grand-canyon-panoramaHalf Dome Yosemity National Park 14

Noord-Westen van Amerika

Voor het beste alternatief voor het zuidwesten hoef je alleen maar een beetje noordelijker te zoeken. Plan je vliegreis naar Seattle of het net over de grens gelegen Vancouver en trek vanuit daar door eindeloze bergketens (Cascade Range, Glacier National Park), door regenwouden (Olympic), langs één van die diepste meren ter wereld (Crater Lake), langs knoerten van vulkanen (Mount Rainier, Mount St. Helens) en natuurlijk door het thermische wonderlandschap van Yellowstone en de aangrenzende Rocky Mountains van Grand Teton. Het zal een trip door het noordwesten van de VS worden om nooit meer te vergeten. Lees ook de roadtrip door het noordwesten van de USA die ik eerder dit jaar beschreef.

Northern Cascade National Park Sahala GlacierGrand Canyon of the Yellowstone

Hawaii en Maui

Vanuit Nederland gezien is het wel écht de andere kant van de wereld, maar ben je eenmaal in California, dan ben je al dik over de helft. Hoe dan ook: de Hawaii eilanden staan niet zonder reden op de bucketlist van menig reisfanaat. Of je er nu heen reist om te bakken op Waikiki Beach, te surfen op Oahu, vulkanen te beklimmen op Maui of je te laten betoveren door het vloeiende lava van de actiefste vulkaan ter wereld: op Hawaii kun je je lol wel op. Bekijk ook deze reisroute Maui van één week.

Heleakala-MauiZonsopkomst-Maui

New York City

Zoals in de intro al gezegd is Noord Amerika een walhalla voor de natuurliefhebber, maar hoe zit het dan met de steden? Die zijn natuurlijk ook te gek, met New York als het absolute hoogtepunt hiervan. Dat het in Central Park, langs de Hudson en op Times Square goed toeven is, dat bewijzen de 8,5 miljoen inwoners van de stad wel! En met deze New York tips kun je deze metropool pas echt goed beleven. Lees ook de tips van locals Christina en Emily over het nabijgelegen Rochester.

Skyline van Manhattan, gezien vanaf de westkant van de stadMensen kijken in Central Park

Canada & Mexico

Ben je nou wat langer op reis en wil je je niet beperken tot één land? De VS ligt ingesloten tussen twee andere waanzinnige landen. Reis naar het noorden en laat je imponeren door de ruige Canadese Rockies, de prachtige bergmeren, watervallen gletsjers van Canada. Bijvoorbeeld met deze roadtrip door het westen van Canada.

Mist in het dal voor een besneeuwde Tunnel Mountain, Banff National Park

Of trek naar het zuiden en laat je verrassen door minstens zo mooie natuur, en door het aangename klimaat en de heerlijke standen van Mexico. Relax op streetart eiland Holbox of bezoek bijvoorbeeld één van de vele Cenotes in Mexico.

isla holbox hangmattarzanswing-cenote-oxman

Reizen naar de Verenigde Staten van Amerika

Op reis naar Amerika lijkt op voorhand misschien niet al die moeite waard. Allemaal strenge toelatingsregels, vingerafdrukken, irisscans, zichtbare en onzichtbare controles en nog net niet tot je onderbroek geïnspecteerd worden: er gaan veel spookverhalen over of en hoe je het land in komt. In de praktijk valt het allemaal reuze mee en moet je gewoon even je verstand op nul zetten op je weg van de gate naar de bagageband. Maar ben je eenmaal van het vliegveld af, dan ben je dat al meteen vergeten en is het tijd om te genieten van een waanzinnige trip. Want met welke reden je ook in de VS bent, het gaat hoe dan ook een onvergetelijke roadtrip worden.

E-visum voor Noord-Amerika aanvragen

Voor Noord-Amerika heb je een visum nodig. Hierbij volstaat voor Noord-Amerika een e-visum die je online tot wel 4 uur van tevoren kunt regelen via e-visums.nl. Zelf regelde ik ook op deze manier last-minute een visum voor Noord-Amerika. Ideaal! Deze wordt aan je paspoort gekoppeld, dus printen is in nagenoeg alle gevallen niet nodig! Het e-visum voor Noord-Amerika is 90 dagen geldig. De kosten voor het e-visum Noord-Amerika zijn € 29,95

Vraag je e-visum voor Noord-Amerika hier aan >>

route-66

Onze favoriete producten voor een roadtrip door Noord-Amerika

+ There are no comments

Add yours