Op handen en voeten klimmen naar Angels Landing in Zion National Park


Het is niet zonder reden de populairste day-hike van de Verenigde Staten: de steile beklimming van Angels Landing in Zion National Park. De vier kilometer lange wandeling geeft je een waanzinnig 360 graden uitzicht over Zion Canyon, één van de mooiste natuurverschijnselen in de VS. Maar pas op: de hike is niet echt geschikt voor mensen met hoogtevrees, want de laatste 800 meter loop je over een richel van slechts een paar meter breed met aan beide kanten afgronden van wel 400 meter!

Angels-Landing-UitzichtAngels-Landing-Uitzicht-zuid

Zion National Park

Zion National Park is één van de drukst bezochte Nationale Parken van de Verenigde Staten en dat is te begrijpen. De natuur is er verbluffend: de kloven lijken met een voornamelijk groen-wit-rood kleurenpalet beschilderd. Met je eigen autootje door Zion National Park rijden is vanwege de luchtverontreiniging sinds enige tijd verboden, maar de gratis shuttles die door het park rijden brengen je overal waar je heen wilt. Ben je van plan om meer nationale parken te bezoeken? We hebben de mooiste voor je verzameld in ons artikel: de meest bijzondere nationale parken van Amerika.

Zion NP heeft tal van prachtige wandelingen, zoals de wandeling door de rivier de Narrows, waar je dwars door een smalle kloof tot je middel door het water loopt. Maar de populairste hike is Angels Landing: een wandeling van vier kilometer van waar je een waanzinnig uitzicht hebt over Zion Canyon en Zion National Park.

Zion-National-Park Zion-Canyon

Checklist voor je reis

Niks vergeten? Bestel al je reisbenodigdheden in onze travelshop
Vergelijk de beste deals voor vliegtickets
Ga je roadtrippen? Vergelijk alvast de prijs van je huurauto
Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids in huis

De hike naar Angels Landing

De hike naar Angels Landing, waarbij je ruim 450 meter omhoog loopt, begint gemakkelijk over een verhard wandelpad door kleurrijke boomgaarden, maar al snel word je omhoog geleid via een steil gravelpad. Na een paar kilometer krijg je Walters Wiggles in zicht: op dit steile stuk van de klim wandel je via 21 scherpe haarspeldbochten gewoon recht omhoog! Een korte wandeling vanaf de top van deze “trap” brengt je tot Scout Lookout, waar je voor het eerst uitzicht hebt over de noordkant van de Canyon. Voor veel mensen is Scout Lookout het eindstation, omdat zij de laatste stuk naar de top niet aandurven. Toch is Angels Landing ook wanneer je bij Scout Lookout weer omkeert, zeker de moeite waard.

Angels-Landing-hike Hike-Angels-Landing

Niet voor mensen met hoogtevrees!

Durf jij het echter aan om nog wat verder omhoog te lopen? Dan wacht je een unieke ervaring. Het rotsachtige pad waar je overheen naar boven klautert is op sommige plekken maar drie meter breed, met aan beide kanten afgronden van een paar honderd meter diep. Gelukkig loopt er een ijzeren ketting met je mee omhoog waaraan je je kunt vasthouden, want zweethandjes zijn onvermijdelijk tijdens deze beklimming.

Top-van-Angels-Landing Afdaling-Angels-Landing-Zion

Spectaculair uitzicht over Zion Canyon

Eenmaal op handen en voeten naar boven geklommen wacht je een spectaculair uitzicht over Zion Canyon. Je staat op het puntje van een smalle rotsformatie waardoor je uitzicht alle kanten op rijkt. De groene bomen, de rode rotsen, de witte toppen en met een beetje geluk ook nog een blauwe lucht. Angels Landing is de perfecte plek om lekker te lunchen en te genieten van het uitzicht. Let wel op: op zomerse dagen kan het rond het middaguur stervensdruk en bovendien heet zijn, dus plan je trip lekker vroeg op de dag. Dan kun je ongestoord van de prachtige natuur van Zion National Park en Angels Landing genieten.

Angels-Landing-Uitzicht-noord Angels-Landing-Uitzicht-oost

Accommodaties in de buurt van Angels Landing Zion National Park

Bed & Breakfast
Grand Circle Bed and Breakfast
KANAB | Vlakbij het Zion NP, heerlijke bedden en uitgebreid ontbijt. Lounge, tuin en terras aanwezig.
Hotel
Red Rock Inn Cottages
SPRINGDALE | 2 km van Zion NP met uitzicht op de bergen. Lekker ontbijt, vriendelijk personeel en mooie omgeving.
Hotel
Zion Canyon Lodge
SPRINGDALE | Aan de voet van Zion national park. Leuk plaatsje, prachtig uitzicht en moderne kamers.

Meer inspiratie voor reizen in het westen van Amerika

Je stop in Zions National Park is waarschijnlijk onderdeel van een roadtrip langs het Zuidwesten van Amerika. Wil je meer inspiratie over de Westkust van de VS? Lees dan ons artikel Rondreis Westkust Amerika. Ben je van plan om naar het noorden te reizen, bekijk dan onze reisroute Noord-Amerika. Tot slot: heb je niet zoveel te besteden? Dit zijn onze tips voor reizen met een klein budget in Amerika.

+ There are no comments

Add yours