Onverwachte reistips voor Azië


Ook wij gooien voor iedere reis wel een Lonely planet in de tas. Of misschien een Rough guide als die betere reviews heeft voor het betreffende land. En voor de reisvoorbereidingen wordt er al snel een Capitool reisgids in huis gehaald. Allemaal bekende namen in reisgidsenland. Dus als er dan iets op ons pad komt wat ‘anders’ is, zijn we gelijk nieuwsgierig. Wat maakt die gids nu anders? Heb ik er iets aan of ga ik voor het oude vertrouwde. Dit keer werden we getipt over de Backpackgids Azië en we moeten zeggen deze serie gidsen klinkt veelbelovend. Om jullie alvast een beeld te geven, vroegen we de makers ervan om een aantal unieke tips. En we werden beloond, want we kregen een aantal zeer waardevolle tips voorgeschoteld die we graag met jullie delen!

Wist jij bijvoorbeeld dat…

  • sommige eilanden in Azië geen pinautomaten hebben? Dit geldt bijvoorbeeld voor Don Det (4000 Islands) in Laos. Ben je van plan deze highlight van Laos te bezoeken? Zorg dan dat je voldoende geld bij je hebt!
  • ‘backtracking’ een veelvoorkomend probleem is bij backpackers? Backpackgids Azië biedt jou onder meer panklare routes waarmee je inefficiënties voorkomt!
  • je rondom Ban Lung in Cambodja geweldige Jungle-trekkings kunt doen waarbij je zelfs je eigen bamboeboot maakt?
  • je op Borneo behalve de Mountain Kinabalu en Orang-oetans ook Proboscis Monkeys (neusapen) kunt spotten in het Proboscis Monkey Sanctuary bij Sepilok? En dat je in Sepilok geweldige homestay-programma’s hebt?
  • je vanuit Bangkok per trein naar Maleisië kunt reizen?
  • je in Seam Reap behalve Angkor Wat ook indrukwekkende kinderdorpjes kunt bezoeken?

Dit soort tips kunnen super handig zijn als je aan je avontuur begint. Het kan je zomaar op verrassende plekken brengen, buiten de gebaande paden. Wat ons betreft dus zeker een gids die het uitproberen waard is.

Verschillende titels

De makers van de gidsen hebben al verschillende titels uitgebracht. Zo helpen ze je handige routes uit te stippelen, vertellen je alles over veiligheid (van scams tot gezondheid) en hebben bijvoorbeeld een stappenplan opgesteld voor het vinden van de juiste accomodaties. Handig toch?

Hebben?

Zijn dit de gidsen waar je naar op zoek was? Je kunt ze online bestellen bij Backpackgids Azië.

backpackgids azie

+ There are no comments

Add yours