Meteen naar de content

Leuke dobbelspelletjes getest: 8 spelletjes met dobbelstenen

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Cadeautips

Reisspellen

Dobbelspelletjes zijn handig om mee te nemen op vakantie omdat ze heel compact zijn. Met een set dobbelstenen kun je vaak meerdere spelletjes spelen en de scoreblaadjes kun je plastificeren en met een whiteboard stift hergebruiken. En van sommige dobbelspelletjes is er zelfs een app met scoreblaadjes, dan hoef je alleen maar de dobbelstenen mee te nemen, helemaal handig als je licht bepakt op reis gaat.

Daarnaast zijn dobbelspelletjes vaak leuk om even snel te spelen, gemakkelijk aan te leren en ook leuk om met twee spelers te doen. Niet voor niets zijn dit soort spelletjes bij ons favoriet! Naast het bekende Yahtzee zijn er tegenwoordig veel meer leuke dobbelspelletjes. Wij zetten een aantal tips met onze favoriete spelletjes met dobbelstenen voor je op een rij! 

leukste reisspellen

1. Yahtzee reiseditie

Yahtzee is natuurlijk een all-time-favorite, en dan niet alleen de reiseditie van Yahtzee! Het speelt makkelijk weg en het is een dobbelspelletje dat bijna iedereen kent; handig als je een simpel spelletje wilt spelen zonder het uit te hoeven leggen. Wil je eens een (langere) variatie spelen op het standaard spelletje Yahtzee? Speel dan eens een heel scoreblaadje in één keer in plaats van losse rondes!

Reistip: je hoeft geen aparte dobbelstenen mee te nemen om Yahtzee te spelen, je kunt ook de dobbelstenen van een ander spelletje gebruiken. In combinatie met dit mini Yahtzee scoreblok levert dat toch weer een beetje ruimtebesparing op!

2. Qwixx reisspelletje

Eén van onze lezers heeft ons het reisspelletje Qwixx aangeraden. We zijn helemaal enthousiast, wat een superleuk dobbelspel is Qwixx! Het heeft wel wat weg van Yahtzee, vooral omdat het een dobbelspel is waar je dingen aan moet kruizen. Maar het leuke is dat iedereen in elkaars beurt ook wat mag doen, daar waar bij Yahtzee het wachten op je beurt soms een beetje irritant kan zijn. Een reisspelletje dat ook heel leuk is met z’n tweeën, maar ook zeker met meer (max 5 spelers) gespeeld kan worden. Nog meer variatie en uitdaging vind je in het vergelijkbare vakantiespelletje Keer op keer.

reisspel-qwixx

3. Keer op Keer

Keer op Keer is een onwijs leuk en verslavend dobbelspel voor 1 tot 6 spelers, dat niet snel verveelt. Het lijkt op Qwixx, maar bevat iets meer variatie. Je dobbelt om kleuren en rijtjes vol te krijgen, maar ook om strafpunten weg te spelen. Het enige wat je mee hoeft te nemen zijn de 6 dobbelstenen, een speelblok, potloodjes of pen. Het spel is deels tactiek en deels geluk. Er zijn tijdens het spel op verschillende manieren punten te behalen, dus je kunt verschillende strategieën hanteren. Het is eenvoudig aan te leren en bevat geen tekst. Er zijn verschillende speelblokken te krijgen in verschillende moeilijkheidsgradaties. Leuk voor de afwisseling! Er zijn bovendien ook spelregels om dit spelletje in je eentje te spelen. Een perfect spelletje voor alle soorten reizigers dus.

4. Regenwormen

Regenwormen is echt zo’n fijn dobbelspelletje voor 2-7 spelers. Je hoeft er niet zo heel erg bij na te denken, al kán je wel allerlei tactieken bedenken. Winnen kan ook op puur geluk dus voor ieder wat wils. Ooit was regenwormen er in mini spelletje in een blikje; perfect voor in je backpack, maar ook de normale editie neemt in een zip-lock niet veel ruimte in (wel gewicht, de stenen zijn niet licht). Voordeel aan de normale editie is wel dat de stenen niet wegwaaien als je buiten wilt spelen.

 

5. Clever

Zoek je een iets uitgebreider dobbelspelletje dan Qwixx? Dan is Clever misschien een goed alternatief. Je moet het even onder de knie krijgen, maar het instructiefilmpje helpt je daarbij. Als je de spelregels eenmaal doorhebt, is Clever een heel spannend en leuk dobbelspelletje.

6. Perudo

Ben jij goed in bluffen? Dan is Perudo misschien wel jouw favoriete dobbelspelletje. Dit spel is geschikt om met een groep (reis)vrienden te spelen, maar ook met kinderen. Speel je het tijdens de borrel, dan kun je het gemakkelijk omtoveren tot een leuk drankspelletje. Je kunt Perudo met twee spelers spelen, maar het is leuker met een groep. Perudo is door de bekertjes geen klein dobbelspelletje om mee te nemen, maar je kunt de bekers natuurlijk wel gewoon gebruiken om uit te drinken. Ook leuk: de Perudo beach editie

7. Kolonisten van Catan dobbelspel

Dit dobbelspel is een leuk reisspelletje voor liefhebbers van de Kolonisten van Catan serie. Je hebt alleen een scoreformulier en de dobbelstenen nodig, dat past dus gemakkelijk in je tas. De elementen in het Kolonisten van Catan dobbelspelletje zijn herkenbaar; je bouwt wegen, dorpen en steden met de grondstoffen hout, steen, wol, erts en graan. Het is een simpel en snel dobbelspelletje, dat je in een kwartiertje gespeeld hebt. Je speelt het spel met max 4 spelers en… je kunt het ook in je eentje spelen!

8. 1000 Bommen & Granaten! Dobbelspel

Het dobbelspelletje 1000 Bommen & Granaten is vooral leuk als je ervan houdt om een gokje te wagen. Het is de bedoeling dat je met 8 dobbelstenen zoveel mogelijk gelijke symbolen verzamelt. Je mag zo vaak gooien als je wilt, maar als je drie schedels hebt gegooid is je beurt voorbij en zijn al je punten weer weg. Dus hoever durf jij te gaan? Bij dit  dobbelspelletje heb je ook een flinke portie geluk nodig en daarom is het ook leuk om met kinderen te spelen. 

Tip: bekijk ook onze tips voor kleine reisspelletjes en top 10 kaartspelletjes voor op vakantie!

dobbelspelletje 1000 Bommen en granaten

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen