Meteen naar de content
rob schepers, reisblogger

Sapa, Vietnam

Maak kennis met Rob

Rob Schepers, reisblogger ikwimeerreizen

Als yogadocent en breathwork coach leeft Rob Schepers sinds 2 jaar een nomadisch leven. Lang was zijn thuisbasis het Thaise eiland Koh Phangan, maar tegenwoordig wisselt Rob om de paar maanden van bestemming en deelt zijn reistips hier op ons reisblog. Rob volgde een yoga teaching training in India, een breathwork coach opleiding in Griekenland en Thailand en deed ooit een Vipassana in Argentinië, een echte wereldreiziger dus die verder kijkt dan de gebaande paden, en naast de wereld, ook lichaam en geest verkent.

Nu op reis in
Sri Lanka
Favoriete land
Vietnam
Type reiziger
nomad
Reist het liefst naar
steden of strand
Andere hobbies
yoga/ breathwork/ crypto
Wordt blij van
mooie mannen

Slow travel is voor Rob het sleutelwoord

In het verleden ging Rob, net als zoveel anderen, enkele malen per jaar op vakantie en dan moesten er zoveel mogelijk bezienswaardigheden worden aangetikt. Nu hij al een poos geen vaste locatie meer heeft, is het vooral belangrijk voor hem om de tijd te nemen om op adem te komen wanneer hij ergens verblijft. Meerdere weken tot enkele maanden.

Hierdoor krijgt hij ook een beter beeld van het lokale leven. De highlights onderweg worden goed gedoseerd, zodat het ook leuk blijft om cultuur te snuiven of steden te verkennen. Je kunt namelijk niet elke bezienswaardigheid aandoen. Daarom moet je keuzes maken, zodat je levensstijl duurzaam blijft. Als het aan Rob ligt raadt hij iedereen aan om langzamer te reizen!

Workation

Een ideale vorm van slow travel is een workation. Ga eens, met instemming van je werkgever, een maandje remote werken vanuit het buitenland. Doordeweeks doe je gewoon je werk en in de avonduren en weekenden maak je leuke uitstapjes. Eventueel plak je er een weekje vakantie aan vast om nog een beetje rond te reizen.

Lees ook onze digital nomad tips.

Reistip van Rob

Omarm het onbekende en blijf groeien! Ook ik betrap mezelf er soms op te lang in mijn ‘veilige’ comfortzone te blijven hangen. Zo heb ik te lang vastgehouden aan een sales carrière die me geen energie gaf. Het kostte me meerdere jaren en vele kleine stapjes voordat ik de beslissing nam het roer om te gooien. Uiteindelijk leidde dit tot mijn vertrek naar Thailand, een keerpunt in mijn leven. Zonder moeite bouwde ik een nieuwe vriendenkring op en werd ik deel van een community op het Thaise eiland Koh Phangan.

 

Nu, ruim twee jaar verder, leef ik volledig remote en reis ik al geruime tijd tussen prachtige Aziatische bestemmingen. Ik blijf minder lang in een sleur hangen, waardoor ik echt het gevoel heb dat ik leef. Wat de toekomst brengt, weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik zelf de controle heb, zolang ik maar die stappen zet naar nieuwe, onbekende plekken in de wereld. Dus stap het onbekende tegemoet!

Rob Schepers, reisblogger ikwimeerreizen

Bekijk al alle artikelen van Rob

leh, ladakh india, tips
Ontdek

Betoverend Leh in Ladakh, India: op ontdekkingstocht in de Himalaya

Lees meer
1 2

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen