Meteen naar de content

Angels Landing trail: een bijzondere hike door Zion National Park

Marc Lommert

Door Marc

Amerika

Natuur en Wildlife

Wandelvakantie

Het is niet zonder reden de populairste hike van Amerika: de Angels Landing trail in Zion National Park. De vier kilometer lange wandeling geeft je een waanzinnig 360 graden uitzicht over Zion Canyon, één van de mooiste natuurverschijnselen in Amerika. Maar pas op: de hike is niet echt geschikt voor mensen met hoogtevrees, want de laatste 800 meter loop je over een richel van slechts een paar meter breed met aan beide kanten afgronden van wel 400 meter!

Reistip voor de Angels Landing trail in Zion: sinds 2022 moet iedereen die deze hike wil lopen een geldige vergunning hebben. Deze worden verdeeld middels een loting waar je je voor in kunt schrijven, hier lees je meer over deze vergunningen.

Angels-Landing-UitzichtAngels-Landing-Uitzicht-zuid

Zion National Park

Zion National Park is één van de drukst bezochte Nationale Parken van de Verenigde Staten en dat is te begrijpen. De natuur is er verbluffend: de kloven lijken met een voornamelijk groen-wit-rood kleurenpalet beschilderd. Met je eigen auto door Zion National Park rijden is vanwege de luchtverontreiniging sinds enige tijd verboden, maar de gratis shuttles die door het park rijden brengen je overal waar je heen wilt. Ben je van plan om meer nationale parken te bezoeken? We hebben de mooiste voor je verzameld in ons artikel: de meest bijzondere nationale parken van Amerika.

Zion National Park heeft tal van prachtige trails, zoals de hike door de rivier de Narrows, waar je dwars door een smalle kloof tot je middel door het water loopt. Maar de populairste is de Angels Landing trail: een hike van vier kilometer van waar je een waanzinnig uitzicht hebt over Zion Canyon en Zion National Park.

Zion-National-Park Zion-Canyon

Checklist voor je reis naar Zion NP

De Angels Landing trail in Zion

De Angels Landing trail in Zion, waarbij je ruim 450 meter omhoog loopt, begint gemakkelijk over een verhard wandelpad door kleurrijke boomgaarden, maar al snel word je omhoog geleid via een steil gravelpad. Na een paar kilometer krijg je Walters Wiggles in zicht: op dit steile stuk van de klim wandel je via 21 scherpe haarspeldbochten gewoon recht omhoog! Een korte wandeling vanaf de top van deze “trap” brengt je tot Scout Lookout, waar je voor het eerst uitzicht hebt over de noordkant van de Canyon. Voor veel mensen is Scout Lookout het eindstation, omdat zij de laatste stuk naar de top niet aandurven. Toch is de Angels Landing trail, ook wanneer je bij Scout Lookout weer omkeert, zeker de moeite waard.

Angels-Landing-hike Hike-Angels-Landing

Angels landing trail: niet voor mensen met hoogtevrees!

Durf jij het echter aan om de Angels Landing hike nog wat verder omhoog te lopen? Dan wacht je een unieke ervaring. Het rotsachtige pad waar je overheen naar boven klautert is op sommige plekken maar drie meter breed, met aan beide kanten afgronden van een paar honderd meter diep. Gelukkig loopt er een ijzeren ketting met je mee omhoog waaraan je je kunt vasthouden, want zweethandjes zijn onvermijdelijk tijdens deze beklimming.

Top-van-Angels-Landing Afdaling-Angels-Landing-Zion

Spectaculair uitzicht over Zion Canyon vanaf het eindpunt van de Angels landing trail

Eenmaal op handen en voeten naar boven geklommen wacht je een spectaculair uitzicht over Zion Canyon. Je staat op het puntje van een smalle rotsformatie waardoor je uitzicht alle kanten op rijkt. De groene bomen, de rode rotsen, de witte toppen en met een beetje geluk ook nog een blauwe lucht. Angels Landing is de perfecte plek om lekker te lunchen en te genieten van het uitzicht. Let wel op: op zomerse dagen kan het rond het middaguur stervensdruk en bovendien heet zijn, dus plan je trip lekker vroeg op de dag. Dan kun je ongestoord van de prachtige natuur van Zion National Park en Angels Landing genieten.

Angels-Landing-Uitzicht-noord Angels-Landing-Uitzicht-oost

Accommodaties in de buurt van Angels Landing Zion National Park

Meer inspiratie voor reizen in het westen van Amerika

Je stop in voor de Angels landing trail in Zion National Park is waarschijnlijk onderdeel van een roadtrip langs het zuidwesten van Amerika. Wil je meer inspiratie over de westkust van de VS? Lees dan ons artikel Rondreis Westkust Amerika. Ben je van plan om naar het noorden te reizen, bekijk dan onze reisroute Noord-Amerika. Tot slot: heb je niet zoveel te besteden? Dit zijn onze tips voor reizen met een klein budget in Amerika.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen