Alles wat je moet weten over je visum Kenia


Kenia heeft met zijn masai mara een enorm rijke cultuur, voeg daar de schitterende stranden en waanzinnige safari gelegenheden aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een bijzondere reis. Het Oost-Afrikaanse land verdient het om bovenaan je bucketlist te staan en met het e-visum van e-visums.nl is het een makkie om in het bezit te komen van het nodige reisdocument. In dit artikel lees je alles over je visum Kenia en hoe je deze supermakkelijk vanuit huis aan kunt vragen.

Kenia vakantie

Waarom Kenia?

Afrika heeft iets betoverends. Het is waar de mens zijn oorsprong vindt volgens de archeologie. Vooral het zwarte Afrika, het Afrika ten zuiden van de Sahara, heeft iets puurs. Eenheid met de natuur en cultuur staan hoog in het vaandel. Wat Kenia eruit laat springen is dat het land enigszins goed te bereizen is met het openbaar vervoer, safari mogelijkheden betaalbaar zijn, vliegtickets helemaal niet zo duur zijn en er ook nog eens schitterende stranden zijn om je reis mee af te sluiten. Kortom, voor ons reizigers biedt het land mogelijkheden en dat maakt reizen door Kenia relatief betaalbaar en gemakkelijk.

masai kenia

Een e-visum Kenia aanvragen

Het visum Kenia heb je nodig voordat je op het vliegtuig stapt. Via e-visums.nl vraag je het officiële document gemakkelijk online aan. Het enige wat je hoeft te doen is het online aanvraagformulier in te vullen (in het Nederlands), waarna je hem digitaal kunt versturen. Het e-visum Kenia is een toeristenvisum waarmee je tot 90 dagen in het land mag verblijven. Dat geeft voldoende tijd om al het moois van het land te ervaren.

serengeti kenia

De aanvraagprocedure voor je e-visum Kenia

De aanvraagprocedure voor je e-visum Kenia is ontzettend gemakkelijk. Na het invullen van het formulier ontvang je meestal binnen 48 uur het e-visum per e-mail in je mailbox. Het is echter aan te raden om minimaal een week voor vertrek het visum aan te vragen, zodat je niet in de knoop komt wanneer er onverwachts vertraging optreedt. Wat zo fijn is aan een visumaanvraag via e-visums.nl is dat de hele aanvraagprocedure in het Nederlands is en je bijvoorbeeld ook met iDeal kunt betalen. Het is dus heel duidelijk welke informatie je moet verstrekken en als service wordt je aanvraag ook nog eens op veelgemaakte fouten gecontroleerd voordat het naar de ambassade van Kenia gestuurd wordt.

kenia

Wanneer e-visum Kenia aanvragen?

Je kunt het e-visum Kenia 24/7 online aanvragen. Het is slim om het visum minimaal een week voor je vertrek aan te vragen, zodat je het op tijd in huis hebt. Goed om te weten is dat je het e-visum Kenia uitgeprint mee dient te nemen tijdens je reis.

Kenia visum aanvragen >>>

serengeti kenia

Kosten visum Kenia

Voor het single entry e-visum Kenia betaal je bij e-visums.nl € 79,95. Deze prijs is inclusief consulaire kosten en servicekosten en kunnen gemakkelijk met iDeal, overschrijving of PayPal betaald worden. Het is trouwens ook mogelijk om het visum zelf bij de Keniaanse ambassade aan te vragen voor een lager tarief. Je dient de visumaanvraag dan in het Engels in te vullen en er is alleen mogelijkheid om het visum met creditcard te betalen.

Kenia vakantie

Kenia combineren met Tanzania

Wil jij jouw reis door Kenia combineren met Tanzania? Hou er dan rekening mee dat je ook voor Tanzania een visum nodig hebt. Lees hier meer informatie over het e-visum Tanzania. Kosten voor het e-visum Tanzania zijn € 89,95 en is twee maanden geldig. Beide visa zijn single entry, wat inhoudt dat je maar één keer binnen de geldigheidsduur van het visum het land in mag reizen. Het is om die reden niet handig om meerdere keren tussen Kenia en Tanzania heen en weer te reizen. Wil je beide landen bezoeken tijdens één reis, kies er dan voor het ene land in te reizen en via het andere land terug naar huis te vliegen.

Op zoek naar de beste reistips voor Kenia? Lees ook onze reisroute voor een Kenia rondreis en combineer je jouw reis met Tanzania? Lees dan ook onze tips voor Tanzania.

Ook reizen in Afrika? Regel het zelf óf boek een georganiseerde rondreis!

Wil je je rondreis in Afrika zelf regelen? Om de goedkoopst mogelijke vlucht te vinden, raden wij aan om via Skyscanner vliegtickets te vergelijken. De goedkoopste huurauto’s vind je via EasyTerra, maar wil je geen gedoe met lastige autoverzekeringen of kleine lettertjes? Huur dan je auto bij Sunnycars. De leukste tours voor je vakantie vind je op GetYourGuide. Een voordelige parkeerplaats op loopafstand van een vliegveld in Nederland, België of Duitsland reserveer je via Parkos. En voor het boeken van accommodaties vinden wij Booking.com nog steeds de allerbeste!

Geen zin of tijd om zelf een rondreis te regelen of laat je je graag verrassen? Boek dan een georganiseerde (individuele) reis of stel je reis samen door middel van bouwstenen bij één van de volgende aanbieders:

Categories

+ There are no comments

Add yours