Nusa Lembongan & Nusa Ceningan: de eilandjes onder Bali


Nusa Lembongan… nog nooit van gehoord? Dit kleine eilandje onder Bali is, samen met Nusa Ceningan, zeker een bezoekje waard! De twee eilanden zijn met elkaar verbonden door middel van een brug, dus je kunt gemakkelijk van het ene eilandje naar het andere eilandje. Er zijn niet veel bezienswaardigheden op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan, maar alleen het rondrijden op de eilandjes is al leuk. En de uitzichten vanaf de kliffen en de stranden zijn prachtig. Het beste huur je hier een scooter en rijd je in één of twee dagen beide eilandjes rond.

nusa-ceningan-eiland

Met de boot naar Nusa Lembongan

Vanaf Sanur, Bali, is het ruim een half uur varen naar Nusa Lembongan. Je kunt je kaartjes ter plekke kopen bij de haven van Sanur, als je aankomt met de taxi (het goedkoopste is gebruik te maken van de apps Grab of Go-Jek) staan er meteen verkopers klaar om je een ticket te verkopen. Zorg dat je je onderhandelskills paraat hebt, 300.000 IDR (is ongeveer 19 euro) voor een retourticket moet in elk geval lukken. Bij dit ticket zit het transport naar je accommodatie op Nusa Lembongan inbegrepen.

nusa-lembongan-boot

 Eilandtour Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

De eilandjes verken je het beste per scooter, je huurt een scooter bij je accommodatie. Dit kost ongeveer 80.000 IDR (zo’n 5 euro) per dag. Een scooter huren op Nusa Lembongan is echt een must. Al zou je theoretisch de eilanden ook lopend kunnen verkennen, in de praktijk is het hier vaak te warm voor.

scooter-huren-nusa-lembongan

Als je niet kan of wil scooterrijden zijn er ook eilandtours te boeken, bijvoorbeeld bij Cookies Coffee Shop and Foods, waar je sowieso kunt ontbijten met een lekkere smoothiebowl.

eilandtour-nusa-lembongan

Checklist voor je vakantie naar Nusa Lembongan:

Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
Plan meteen je reis: vergelijk de beste deals voor vliegtickets
Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids in huis
Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering

Bezienswaardigheden Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is het eiland waar je aankomt met de boot vanaf Bali. Het is ook het drukste eilandje van de twee, er zijn bijna meer toeristen dan locals en meer accommodaties dan huizen. Op het eiland zijn auto’s niet toegestaan, behalve auto’s met een permit. Dit zijn meestal kleine (pick-up) trucks om toeristen te vervoeren. De weggetjes zijn smal en de auto’s houden nauwelijks rekening met scooters, let hier goed op dus!

nusa-lembongan-eiland-bali

Aan de westkant van Nusa Lembongan vind je de belangrijkste stranden van het eiland, Dream Beach, Sandy Bay, Mushroom Beach, Tamarind Bay en Coconut Beach. Aan de Oostkant van Nusa Lembongan liggen de mangroves, je kunt hier naartoe rijden op de scooter en een kijkje nemen op de plek waar de mangroves overgaan in de zee. Als je helemaal tot het einde doorrijdt (tot aan het kleine dorpje), kun je je scooter parkeren en een ijsje eten bij de warung die pal aan zee ligt.

mangrove-nusa-lembongan4

Devil’s tear

Tussen Dream Beach en Sandy Bay Beach vind je Devil’s tear, een mooie ‘blowhole’ waar blauw zeewater tegen de zwarte rotsen spat. Zeker tegen zonsondergangstijd is dit een mooie plek om heen te gaan.

devils-tear-nusa-lembongan

De brug van Nusa Lembongan naar Nusa Ceningan

Helemaal in het zuiden van Nusa Lembongan vind je een lange gele brug, deze leidt naar het andere eilandje: Nusa Ceningan. Je kunt over deze brug zo van het ene eiland naar het andere rijden.

brug-nusa-lembongan

Zeewierplantages

Vanaf de brug heb je goed zicht op de belangrijkste inkomstenbron (naast toerisme) van de eilandbewoners: zeewier. Je kunt hier goed de zeewierplantages zien in het water.

zeewierplantages-nusa-lembongan

Stranden op Nusa Lembongan

Op Nusa Lembongan vind je verschillende strandjes. Met je scooter kun je van strandje naar strandje rijden en zo een beetje beach hoppen. Het beste strand om de zonsondergang te kijken is Sandy Bay Beach, je kunt hier je hamamdoek neerleggen op het strand om met een koude Bintang te kijken hoe de zon langzaam in de zee zakt.

zonsondergang-Sandy-Bay-nusa-lembongan2

Dream Beach

Het mooiste en meest relaxte strandje op Nusa Lembongan is misschien wel Dream Beach. Het is hier rustig, het zand is fijn en er is een lekker plekje met zitzakken om in neer te ploffen.

dream-beach-nusa-lembongan

Door ons geselecteerde accommodaties op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan:

Door ons bezocht
Bungalows
Karang Mas Villa
NUSA LEMBONGAN | Centraal gelegen kleinschalige accommodatie. Mooie, nette bungalows met buitenbadkamer. Een fijn zwembad!
Cottages
Water Blow Huts
NUSA LEMBONGAN | Verzekerd van een prachtig uitzicht ben je op deze locatie wel. Mooie cottages Dream beach.
Infinity pool
The Bridge Huts
NUSA CENINGAN | Mooie bungalows op Nusa Ceningan. De locatie is afgelegen en daardoor rustiger. Prachtige infinity pool!

Bezienswaardigheden Nusa Ceningan

Als je naar Nusa Lembongan gaat, steek dan zeker de brug over naar Nusa Ceningan. Nusa Ceningan is minder toeristisch, rustiger en daarmee misschien iets authentieker dan Nusa Lembongan. De bezienswaardigheden in Nusa Ceningan zijn vooral het strand en de Blue Lagoon, maar alleen deze twee bezienswaardigheden zijn al een bezoekje waard. Eigenlijk alle highlights op Nusa Ceningan vind je aan de westkust. Je kunt het eilandje wel helemaal rondrijden, maar dit is alleen leuk als je een ervaren rijder bent, het wegdek in het oosten is soms heel slecht.

nusa-ceningan

Mahana Point

Een leuke eerste stop op Nusa Ceningan is Mahana Point, een restaurantje met geweldig uitzicht over de zee. Je kunt hier een vers fruitsapje drinken terwijl je naar de surfers kijkt die de golven proberen te bedwingen. En voor echte waaghalzen: voor een klein bedrag kun je hier een cliff jump maken, waarbij je vanaf het restaurant in de zee springt.

Mahana-point-nusa-ceningan4

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is ook zo’n plek waar je een adembenemend uitzicht hebt en je kunt blijven kijken naar de zee. Vanaf de parkeerplaats moet je een smal paadje overlopen en dan een stukje over de rotsen, maar dan is hij er toch echt: De Blue Lagoon!

Blue-lagoon-nusa-lembongan4Blue-lagoon-nusa-lembongan2

De stranden van Nusa Ceningan

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Nusa Ceningan zijn de stranden. Het mooiste strandje vonden wij Secret Beach in het zuiden van Nusa Ceningan. Doordat je eerst een stukje moet lopen en er geen accommodaties of eettentjes aan dit strandje zijn, is het er vrij rustig. De golven zijn redelijk wild dus zwemmen zit er dan misschien niet in, maar je kunt je zeker even opfrissen door in een golf te duiken.

secret-beach-nusa-ceningan

Meer Bali inspiratie

Ga jij op vakantie naar Bali en ben je opzoek naar tips en inspiratie? Lees dan ook eens onze Bali Tempel guide, onze suggesties voor een drieweekse rondreis Bali of lees bijvoorbeeld meer over een andere kijk op Ubud.

Lees hier al onze artikelen over Bali >>

+ There are no comments

Add yours