Bucketlist: ballonvaart over Cappadocië


Op mijn bucketlist stond het al heel lang: een ballonvaart in Cappadocië. Natuurlijk is een ballonvaart op zich al een heel bijzondere ervaring, maar de foto’s die ik op internet had gezien van ballonvaarten in dit gebied in Turkije, maakten dat deze ervaring officieel op mijn reislijst kwam te staan. En deze week was het dan ook echt zo ver. Je moet er even vroeg je bed voor uit, maar de ervaring maakt dit ruimschoots goed. Het was meer dan verbluffend om boven dit bijzondere gebied tijdens zonsopgang een vaart te maken. De bergen, valleien, de stilte, het steeds veranderende licht… een ballonvaart in Cappadocië is een once-in-a-lifetime ervaring!

Meer lezen over dit bijzondere gebied? Lees ook ons artikel met de bezienswaardigheden tijdens een rondreis door Cappadocië.

De luchtballonnen van Cappadocië

Door het vuur van de ballon is het, zelfs in de vroege ochtend, aangenaam warm in het bakje. We varen ongeveer een uur over de rotsformaties. De omgeving is eerst rotsachtig, dan zien we het stadje Görome onder ons en daarna volgen uitgestrekte groene weilanden. We varen op wisselende hoogtes, door een kloof en over de bergen. Ook de vele andere ballonnen om je heen maken de ervaring uniek. Droom even weg bij de foto's!
 
 
cappadocie ballonvaart

De ballonnen stijgen op vanuit de vallei.

cappadocie ballonvaart

Tussen de rotsen door tijdens je ballonvaart

Het leuke (en spannende) van een ballonvaart in Cappadocië is dat je soms tussen verschillende rotsformaties doorvaart. En dan komt de ballon best dichtbij de rotsen voor je gevoel! 

cappadocie ballonvaart

We varen tussen twee rotsen door, spannend!cappadocie ballonvaart

De zonsopgang vanuit een luchtballon in Cappadocië

Om een ballonvaart in Cappadocië te maken moet je vroeg opstaan, maar met een goede reden. Je maakt dan namelijk de zonsopgang vanuit je luchtballon mee. En dat is magisch mooi!

cappadocie ballonvaart

Een prachtige zonsopgang vanuit de ballon.

cappadocie ballonvaart

We varen richting het dorpje Görome.

cappadocie ballonvaart

cappadocie ballonvaart

Görome vanuit de lucht

cappadocie ballonvaart

cappadocie ballonvaart

Het landschap wordt groener….

cappadocie ballonvaart

cappadocie ballonvaart

En we landden in dit prachtige weiland.

Praktische informatie voor je ballonvaart in Cappadocië

Cappadocië is een gebied in de provincie Anatolië, Midden-Turkije. Je vliegt op Kaysiri, waardoor je direct in het hart van Cappadocië uitkomt. Een goede uitgangsplek voor een ballonvaart is Görome. Je komt hier het eenvoudigst met een huurauto. In Görome kun je op elke straathoek een ballonvaart boeken, maar vergelijk niet alleen prijs, maar ook kwaliteit. Wil je dus zeker weten dat je bij een maatschappij boekt met goede ervaringen, boek je ballonvaart dan online. Lees voor je boekt dan ook reviews op GetYourGuide of vraag aan andere toeristen die al een vaart gemaakt hebben naar hun ervaringen. Let erop dat je een ballonvaart kiest met een kleine groep en dat je een ervaren maatschappij kiest. Een ballonvaart in Cappadocië kost ongeveer 160 euro pp.
 

Door ons geselecteerde accommodaties in Cappadocië, Turkije:

B&B
Peace Stone House
Een centraal gelegen B&B met kamers geheel in streekstijl. Je kunt hier zowel privékamers als een bed in een slaapzaal boeken.
Grothotel
Goreme Palace Cave Hotel
Familiehotel in het centrum van Gorome met supermooie grotkamers. Gasten vinden vooral het uitzicht vanaf het dakterras erg mooi!
Grothotel
Vineyard Cave Hotel
Centraal gelegen hotel met grotkamers. Gasten vinden vooral het ontbijt hier heel erg goed en ook de familiesfeer van het hotel.
Categories

10 Comments

Add yours
 1. Vincent

  Geweldige foto’s! Hier in Nederland ben je vaak afhankelijk van het weer, maar daar zal een ballonvaart bijna altijd wel doorgaan. Tsjah, het stond nog niet op de bucket list, maar mijn interesse is gewekt :-)

 2. Anouk

  Hoi, Ik wil dit graag komende week gaan doen. Vlucht gevonden naar Kayseri, maar is het veilig als meisje alleen om het stuk van Kayseri naar Gerome te reizen? Tips zijn meer dan welkom!

  • Janneke

   Hoi Denise, phoe, het is alweer even geleden dat Mirjam daar geweest is. Vluchtschema’s wijzigen nog weleens. Je kun thet beste even kijken op Google flights lijkt me. Ik verwacht dat Transavia en Correndon sowieso wel op Alanya vliegen.

+ Leave a Comment