Bucketlist: ballonvaart over Cappadocië


Op mijn bucketlist stond het al heel lang: een ballonvaart in Cappadocië. Natuurlijk is een ballonvaart op zich al een heel bijzondere ervaring, maar de foto’s die ik op internet had gezien van ballonvaarten in dit gebied in Turkije, maakten dat deze ervaring officieel op mijn reislijst kwam te staan. En deze week was het dan ook echt zo ver. Je moet er even vroeg je bed voor uit, maar de ervaring maakt dit ruimschoots goed. Het was meer dan verbluffend om boven dit bijzondere gebied tijdens zonsopgang een vaart te maken. De bergen, valleien, de stilte, het steeds veranderende licht…

Door het vuur van de ballon is het, zelfs in de vroege ochtend, aangenaam warm in het bakje. We varen ongeveer een uur over de rotsformaties. De omgeving verandert van rotsachtig, in het stadje Görome onder ons, in uitgestrekte groene weilanden. We varen op wisselende hoogtes, door een kloof en over de bergen. Ook de vele andere ballonnen om je heen maken de ervaring uniek. Droom even mee bij de foto's!
cappadocie ballonvaart

De ballonnen stijgen op vanuit de vallei.

cappadocie ballonvaart

cappadocie ballonvaart

We varen tussen twee rotsen door, spannend!cappadocie ballonvaart

cappadocie ballonvaart

Een prachtige zonsopgang vanuit de ballon.

cappadocie ballonvaart

We varen richting het dorpje Görome.

cappadocie ballonvaart

cappadocie ballonvaart

Görome vanuit de lucht

cappadocie ballonvaart

cappadocie ballonvaart

Het landschap wordt groener….

cappadocie ballonvaart

cappadocie ballonvaart

En we landden in dit prachtige weiland.

Praktische informatie

Cappadocië is een gebied in Midden-Turkije. Je vliegt rechtstreeks (en goedkoop) op Kaysiri, waardoor je direct in het hart van Cappadocië uitkomt. Een goede uitgangsplek voor een ballonvaart is Görome. Je komt hier het eenvoudigst met een huurauto. In Görome kun je op elke straathoek een ballonvaart boeken, maar vergelijk niet alleen prijs, maar ook kwaliteit. Lees voor je boekt dan ook reviews op Tripadvisor of vraag aan andere toeristen die al een vaart gemaakt hebben naar hun ervaringen. Belangrijk is het dat de ballon niet overladen wordt en je een ervaren maatschappij kiest. Mijn ballonvaart boekte ik via mijn hotel, Oriental Cave Suites bij Air Kapadockya. Zowel over het hotel als de ballonvaart was ik uiterst tevreden. Een ballonvaart kost ongeveer 120 euro pp.

E-visum voor Turkije aanvragen

Voor Turkije heb je een visum nodig. Hierbij volstaat voor Turkije een e-visum die je online tot wel 12 uur van tevoren kunt regelen via e-visums.nl. Zelf regelde ik ook op deze manier last-minute een visum voor Turkije. Ideaal! Deze wordt aan je paspoort gekoppeld, dus printen is in nagenoeg alle gevallen niet nodig! De kosten voor het e-visum Turkije zijn € 24,95

Vraag je e-visum voor Turkije hier aan >> 

10 Comments

Add yours
 1. Vincent

  Geweldige foto’s! Hier in Nederland ben je vaak afhankelijk van het weer, maar daar zal een ballonvaart bijna altijd wel doorgaan. Tsjah, het stond nog niet op de bucket list, maar mijn interesse is gewekt :-)

 2. Anouk

  Hoi, Ik wil dit graag komende week gaan doen. Vlucht gevonden naar Kayseri, maar is het veilig als meisje alleen om het stuk van Kayseri naar Gerome te reizen? Tips zijn meer dan welkom!

  • Janneke

   Hoi Denise, phoe, het is alweer even geleden dat Mirjam daar geweest is. Vluchtschema’s wijzigen nog weleens. Je kun thet beste even kijken op Google flights lijkt me. Ik verwacht dat Transavia en Correndon sowieso wel op Alanya vliegen.

+ Leave a Comment