Meteen naar de content

Bucketlist: ballonvaart over Cappadocië

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Bucketlist

Cappadocië

Turkije

Op mijn bucketlist stond het al heel lang: een ballonvaart in Cappadocië. Natuurlijk is een ballonvaart op zich al een heel bijzondere ervaring, maar de foto’s die ik op internet had gezien van ballonvaarten in dit gebied in Turkije, maakten dat deze ervaring officieel op mijn reislijst kwam te staan. En deze week was het dan ook echt zo ver. Je moet er even vroeg je bed voor uit, maar de ervaring maakt dit ruimschoots goed. Het was meer dan verbluffend om boven dit bijzondere gebied tijdens zonsopgang een vaart te maken. De bergen, valleien, de stilte, het steeds veranderende licht… een ballonvaart in Cappadocië is een once-in-a-lifetime ervaring!

Meer lezen over dit bijzondere gebied? Lees ook ons artikel met de bezienswaardigheden tijdens een rondreis door Cappadocië.

De luchtballonnen van Cappadocië

Door het vuur van de ballon is het, zelfs in de vroege ochtend, aangenaam warm in het bakje. We varen ongeveer een uur over de rotsformaties. De omgeving is eerst rotsachtig, dan zien we het stadje Görome onder ons en daarna volgen uitgestrekte groene weilanden. We varen op wisselende hoogtes, door een kloof en over de bergen. Ook de vele andere ballonnen om je heen maken de ervaring uniek. Droom even weg bij de foto’s!
 
Boek online je ballonvaart in Cappadocië >>
 
cappadocie ballonvaart
De ballonnen stijgen op vanuit de vallei.

cappadocie ballonvaart

Tussen de rotsen door tijdens je ballonvaart

Het leuke (en spannende) van een ballonvaart in Cappadocië is dat je soms tussen verschillende rotsformaties doorvaart. En dan komt de ballon best dichtbij de rotsen voor je gevoel! 

cappadocie ballonvaart
We varen tussen twee rotsen door, spannend!cappadocie ballonvaart

De zonsopgang vanuit een luchtballon in Cappadocië

Om een ballonvaart in Cappadocië te maken moet je vroeg opstaan, maar met een goede reden. Je maakt dan namelijk de zonsopgang vanuit je luchtballon mee. En dat is magisch mooi!

cappadocie ballonvaart
Een prachtige zonsopgang vanuit de ballon.
cappadocie ballonvaart
We varen richting het dorpje Görome.

cappadocie ballonvaart

cappadocie ballonvaart
Görome vanuit de lucht

cappadocie ballonvaart

cappadocie ballonvaart
Het landschap wordt groener….

cappadocie ballonvaart

cappadocie ballonvaart
En we landden in dit prachtige weiland.

Praktische informatie voor je ballonvaart in Cappadocië

Cappadocië is een gebied in de provincie Anatolië, Midden-Turkije. Je vliegt op Kaysiri, waardoor je direct in het hart van Cappadocië uitkomt. Een goede uitgangsplek voor een ballonvaart is Görome. Je komt hier het eenvoudigst met een huurauto. In Görome kun je op elke straathoek een ballonvaart boeken, maar vergelijk niet alleen prijs, maar ook kwaliteit. Wil je dus zeker weten dat je bij een maatschappij boekt met goede ervaringen, boek je ballonvaart dan online. Lees voor je boekt dan ook reviews op GetYourGuide of vraag aan andere toeristen die al een vaart gemaakt hebben naar hun ervaringen. Let erop dat je een ballonvaart kiest met een kleine groep en dat je een ervaren maatschappij kiest. Een ballonvaart in Cappadocië kost ongeveer 160 euro pp.
 
Boek online je ballonvaart in Cappadocië >>

Door ons geselecteerde accommodaties in Cappadocië, Turkije:

10 reacties

 • Mirjam Auteur 17 september 2015 - 17:35

  Zeker doen Karin! Een vliegticket naar Kayseri is helemaal niet zo duur dus je zou evt ook voor een lang weekend heen kunnen gaan!

 • Vincent 21 september 2015 - 23:20

  Geweldige foto’s! Hier in Nederland ben je vaak afhankelijk van het weer, maar daar zal een ballonvaart bijna altijd wel doorgaan. Tsjah, het stond nog niet op de bucket list, maar mijn interesse is gewekt :-)

 • Anouk 19 februari 2016 - 13:39

  Hoi, Ik wil dit graag komende week gaan doen. Vlucht gevonden naar Kayseri, maar is het veilig als meisje alleen om het stuk van Kayseri naar Gerome te reizen? Tips zijn meer dan welkom!

  • Mirjam Auteur 19 februari 2016 - 14:50

   Hoi Anouk! Met een huurauto is dat zeker goed te doen hoor! Met het openbaar vervoer weet ik niet, daar heb ik geen ervaring mee.

 • Ise 17 oktober 2016 - 08:17

  Wat gaaf! Denk je dat dit te combineren is met een citytrip Istanbul?

  • Mirjam Auteur 18 oktober 2016 - 22:41

   Ja, dat is het zeker, dat hebben wij ook gedaan!

 • Denise 28 februari 2017 - 16:57

  Ik heb een vraagje. Met welke maatschappij vlieg je rechtstreeks op Kaysiri? Lijkt me echt super vet om hier heen te gaan.

  • Janneke 28 februari 2017 - 22:25

   Hoi Denise, phoe, het is alweer even geleden dat Mirjam daar geweest is. Vluchtschema’s wijzigen nog weleens. Je kun thet beste even kijken op Google flights lijkt me. Ik verwacht dat Transavia en Correndon sowieso wel op Alanya vliegen.

 • Nancy Regelmann 4 december 2020 - 11:02

  Geweldig!!!! Dat staat ook allang op men bucketlist

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen