Lekker anders in de Ardennen


In Nederland op vakantie gaan kan heerlijk zijn, maar mede door het gebrek aan hoogteverschil mis je toch vaak dat “buitenlandgevoel”. Maar helaas heeft niet iedereen tijd, zin en geld om elke vrije periode maar weer een verre tropenvakantie te boeken. Is daar misschien een oplossing voor? Jawel: de Ardennen.

Ardennen in Luxemburg Mullertal

Ardennen bij Vaals

Lekker dichtbij!

Na nauwelijks twee uurtjes rijden (vanuit het midden van het land) bevind je je al tussen de heuvels, waardoor dit gebied een geschikte bestemming is voor een weekendje eruit. De Ardennen, officieel een “bosrijk laaggebergte” genoemd, beginnen net ten zuiden van Limburg en lopen door tot in Luxemburg. Je vindt er authentieke dorpjes, uitgestrekte bossen en veel bijzondere dieren, zoals vossen, uilen en zelfs lynxen.

Mocht je nu spontaan een trip naar de Ardennen overwegen, lees dan hieronder welke drie plekken je hoe dan ook zullen bevallen.

Wandelen in de Ardennen Mullertal Luxemburg

Rotsformaties in Luxemburg Mullertal Ardennen

Luxemburg op z’n best!

Het hertogdom Luxemburg bestaat vrijwel geheel uit bosgebied en je treft hier de mooiste en ruigste delen van de Ardennen aan. Vooral het Müllerthal (vanwege de rotspartijen en watervallen ook wel Klein Zwitserland genoemd) is een bezoek van een paar dagen zeker waard. De steden Echternach, Diekirch en het kleinere Berdorf bieden een leuke afwisseling voor de prachtige wandelingen door de natuur.

Rotsformaties in het Mullertal Luxemburg

Bossen Ardennen Mullertal Luxemburg

Hoge Venen en Drielandenpunt

Elke Nederlander moet in zijn leven wel een keertje bij het Drielandenpunt in Vaals geweest zijn. En ben je dan toch op het zuidelijkste en bovendien hoogste (323 meter) punt van Nederland? Wandel dan gerust een stukje door, de Duitse en Belgische natuur in. Het Natuurpark Hoge Venen is prachtig in elk seizoen van het jaar en wanneer je je tentje opzet op één van de glooiende hellingen waan je je in een totaal andere wereld. Lijkt je dat spannend, zo maar je tentje opzetten? Check dan snel het artikel over wildkamperen!

Wildkamperen in de Ardennen

Ondergaande zon Ardennen

De grens over: de Duitse Eifel

Het laaggebergte dat de Ardennen genoemd wordt, stopt natuurlijk niet bij de grens met Duitsland, maar krijgt daar wel ineens een andere naam. De Eifel, zoals het heuvellandschap door onze oostenburen genoemd is, is ook een absolute aanrader. Vooral het gebied waar de rivier de Moezel doorheen stroomt biedt oogstrelende vergezichten. Het plaatsje Cochem heeft een oude burcht die uitkijkt over het meanderende water, maar ook in het binnenland van de Vulkaaneifel zijn kloven met kronkelende riviertjes te vinden, waar je (zoals in Strotzbüsch) prachtig kamperen kunt.

Het kasteel van het Eifelplaatsje

De rivier de moezel kronkelt door de duitse Eifel

+ There are no comments

Add yours