Panama city in 24 uur


Ga je naar Panama, dan kom je eigenlijk altijd wel een keer in Panama city terecht. Maar ook als je vliegt met Copa Airlines, is de kans groot op een tussenstop in deze moderne stad. Panama city heeft een indrukwekkende skyline die bijna alleen maar uit hoogbouw bestaat. Toch heeft de stad veel meer te bieden dan  winkelcentra en torenflats. We gingen op onderzoek uit. Dit is wat je kunt doen in 24 uur Panama city! Meer tijd, dan kun je de highlights natuurlijk ook over meerdere dagen verdelen.

Bezoek het Panama kanaal

Het bekende Panama kanaal is een belangrijke vaarroute  voor de scheepvaart, omdat het de enige plek is waar schepen de oversteek kunnen maken van de Stille (of Pacific) oceaan naar de Atlantische oceaan, zonder helemaal om Zuid- of Noord-Amerika heen te hoeven varen. In Panama stad kun je de sluis van dit kanaal bezoeken. Om hier te komen kun je een taxi nemen, maar het is ook mogelijk om via je ho(s)tel een shuttle service te boeken die je ’s ochtends naar de ‘Mirador’ brengt en je na 2 uurtjes weer ophaalt. Het voordeel is dat je de bestuurder kunt vragen je op de terugweg op een andere plek af te zetten, zodat je gelijk door kan met je dagje sightseeing. De shuttle service kost $ 8,- p.p.

panama kanaal

Maak een hike door het Metropolitan national park

Panama bestaat voor het grootste deel uit regenwoud. En ook in Panama city vind je twee grote stukken bos. Ideaal dus om even aan het drukke verkeer van de stad te ontsnappen en te genieten van de natuur. In het Metropolitan national park kun je een paar eenvoudige, korte hikes lopen waarbij je getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht over de stad. Neem je eigen lunch mee, dan kun je bovenop de top picknicken met de skyline van de stad op de achtergrond. Dit scheelt je bovendien veel geld, want Panama is niet goedkoop. Heb je een aantal dagen in Panama city dan kun je ook een dagtrip maken naar het grotere Soberania national park dat op 25 km van Panama city ligt.

panama-city-08Metropolitan national park

Dwaal door de straatjes van Casco Viejo

Panama city is vooral veel hoogbouw. Een moderne stad met weinig authenciteit. Toch heeft ook deze stad een mooi historisch centrum, Casco Viejo. De straten met statige gekleurde panden hebben wel wat weg van het Colombiaanse Cartagena of bijvoorbeeld de kustplaatsen van Nicaragua of Mexico. De Spaanse invloeden uit de koloniale tijd zijn namelijk duidelijk terug te zien. In dit gedeelte van Panama stad vind je talloze gezellige en vaak hippe restaurants en bars. Ideaal dus om aan het einde van de dag te bezoeken.

panama-stad

Drink een koud biertje met uitzicht op de moderne skyline van de stad. Geniet van overheerlijk seafood in een hippe lounge omgeving bij Finca del Mar.  Zin om nog even door te gaan? Dan vind je in het oude centrum genoeg leuke bars op loopafstand van elkaar!

panama-city-viewpoint

Ontdek Panama city bij nacht

Tussen alle torenflats vind je het gigantische Hardrock hotel. Binnen het hotel vind je diverse restaurants waar je ook kunt gaan eten als je geen hotelgast bent, maar nog leuker is om de lift naar de skybar op de 62ste verdieping te pakken. Deze bar geeft je uitzicht over heel Panama stad, waardoor je ’s avonds duizenden lichtjes onder je ziet twinkelen. De bar is op ma t/m wo gratis te bezoeken (drankje verplicht). In het weekend wordt hij omgedoopt tot nachtclub en betaal je $ 21,- entree.

panama city-night

In hetzelfde hotel vind je een schitterend pool terras met uitzicht. Deze is in principe alleen toegankelijk voor hotelgasten, maar regelmatig worden er poolparty’s gehouden en kun je voor $ 15,-  een hele dag genieten van dit fancy zwembad. Een kijkje nemen? Wij namen de lift naar het pool terras en konden zo doorlopen. We denken dan ook dat als je je zwemkleding al aanhebt, je zonder problemen een duik in het zwembad kan nemen, maar mogelijk word je dus weggestuurd.

panama-city-night-viewpoint

Betaalbaar slapen in relaxte sfeer

Zoals gezegd, Panama stad is niet heel goedkoop. Prijzen zijn vergelijkbaar met die in Europa. Toch kun je er hele betaalbare hostels vinden. Een prachtig plekje, vlakbij het Hardrock hotel en het winkelcentrum Multi Plaza, is Casa Oasis PTY. Voor $ 15,- heb je een plekje in een dorm, met airco en een ruime (en schone!) badkamer. Het hostel beschikt over een goed uitgeruste keuken, gezellige woonkamer en grote tuin met zwembad en loungehoek. Het hostel bevindt zich in een veilige buurt en er hangt een relaxte, sociale sfeer. Een ideale uitvalsbasis dus om Panama city te verkennen!

Casa Oasis PTY Panama

Hulp bij het plannen van je rondreis Panama

Is Panama city onderdeel van een rondreis Panama, maar zoek je nog wat hulp bij het samenstellen en regelen van je reis door Panama? Een aanrader voor een reisorganisatie die je hierbij kan helpen is Local hero travel. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist ter plaatse. Je kunt een reis op maat laten maken of één van de drie pakketten kiezen: budget, veel gekozen of een actieve vakantie Guatemala & Belize.

Bekijk het aanbod Panama reizen van Local hero travel

+ There are no comments

Add yours