Zo leer je supersnel basic Spaans!


Zo, je vliegticket is geboekt, nog even en dan vlieg je naar je vakantiebestemming. Maar ineens bedenk je: “Op mijn bestemming spreken ze Spaans. Wat zou het toch handig zijn als ik me een beetje verstaanbaar kan maken in die taal!” En dan komt de vraag: “Hoe leer ik snel nog een beetje Spaans?”. Wij zetten een paar opties voor je op een rijtje!

1. Neem Spaanse (privé)les

Grote kans dat er ergens bij jou in de buurt Spaanse les wordt gegeven. Vaak zijn dit cursussen van een aantal weken, maar je kunt altijd vragen of het ook mogelijk is een paar privélessen te boeken. Ook zijn er inmiddels verschillende mogelijkheden online, voor bijvoorbeeld Spaanse taalles via Skype. Mocht je een lange reis voor de boeg hebben, kun je ook een taalles op locatie boeken en hier bijvoorbeeld de eerste twee weken van je reis aan besteden om zo de beginselen van de taal onder de knie te krijgen.

2. DIY flashcards Spaans

Flashcards zijn ideaal om woorden en zinnen te leren. Op de ene kant van het kaartje staat het woord of de zin in het Nederlands en op de andere kant staat de Spaanse vertaling. Zonder op de achterkant te kijken probeer je de juiste vertaling te geven en om te controleren keer je het kaartje om. Alle kaartjes die je goed hebt leg je op een stapel en alle kaartjes die je fout hebt leg je op een andere stapel. De foute stapel ga je vervolgens nog een keer helemaal door en hierbij gebruik je weer hetzelfde systeem. Dit doe je eerst met Spaans-Nederlands, en als je dat helemaal in je hoofd zit begin je opnieuw met Nederlands-Spaans. Zo stamp je op een effectieve manier het basis Spaans in je hoofd. En het makkelijke is dat je overal snel even je stapel door kunt werken, in de trein naar huis, tijdens je lunchpauze of zelfs nog in het vliegtuig.

Je kunt de flashcards zelf maken, maar, om het je nóg makkelijker te maken hebben wij een printable flashkaarten set om Spaans te leren gemaakt van maar liefst 200 handige Spaanse woorden en zinnen. Deze set kun je voor slechts €1,99 downloaden, uitprinten, knippen en plakken. Zo heb je in een mum van tijd jouw eigen basis Spaans flashcard set!

Download de DIY printable flashkaarten set (€ 1,99) >

Spaans leren flashcards

3. Online Spaans leren

Ga je liever zelf aan de slag? Dat kan ook online en hierbij is Duolingo een echte aanrader. Je kunt de app van Duolingo downloaden of oefenen via de site. In spelvorm leer je je eerste Spaanse woorden en zinnen en door de vormgeving en het ‘supportsysteem’ wordt het eigenlijk nog soort van verslavend ook. Het sterke aan deze app is dat alles erin zit verwerkt: grammatica, lezen, verstaan en zelfs spreken. Zowel van Engels naar Spaans als andersom. Overigens kun je Duolingo ook gebruiken om andere talen (bijvoorbeeld Swahili) te leren.

Duolingo spaans leren

4. Koop een boek om Spaans te leren

Niet alleen handig om Spaans te leren, maar ook handig om bij je te hebben onderweg (of als het toch niet helemaal gelukt is alles in je hoofd te krijgen): een boekje met basiswoorden Spaans. De serie ‘Voor Dummies’ heeft hier twee perfecte boekjes voor. Je kunt kiezen uit ‘Spaans voor Dummies op reis‘ of ‘De kleine Spaans voor Dummies‘, beide ideale boekjes om mee te nemen.

     

5. Leer Spaans via Spotify

Wist je dat je op Spotify ook Spaanse lessen kunt vinden tussen de playlists? Deze vertalen wel vaak van het Engels naar het Spaans, maar dat is voor veel mensen geen bezwaar. Het ideale van alleen audio is dat je deze onderweg kunt luisteren, of terwijl je iets anders aan het doen bent. Lekker efficient!

Spotify Playlist Spaanse Les

Nog meer boeken om Spaans te leren:

No related posts.

2 Comments

Add yours
  1. Denise - Follow my footprints

    Leuk! Ik spreek Spaans en ben daar zo blij om! Ik had het op de middelbare school al, eindexamen vwo met Spaans gedaan en daarna Spaans als onderdeel van mijn studie. En een tijdje een Costarricaans vriendje, en 2x in Barcelona gewoond, dan schiet het wel op. Catalaans ook, maar dat is inmiddels weggezakt.
    Wat veel mensen jaren terug deden was intercambio. Je spreekt met een Spaanstalig iemand af die jouw taal (of bijv Engels) wil leren en dan klets je bijv een kwartier in de ene taal en daarna een kwartier in de andere taal. Zo help je elkaar! En het is nog leuk ook.

  2. Marie

    Online een nieuwe taal leren vind ik nog wel het handigst. Toen ik zelf Spaans leerde heb ik hier ook veel gebruik van gemaakt. Daarnaast heb ik iemand gevonden die Spaans als moedertaal spreekt. Ik heb veel kunnen oefenen met spreken op deze manier. Dit heeft mij snel veel bijgebracht.

+ Leave a Comment