Meteen naar de content

Binnenkort op reis? Handige tips voor het inpakken van je koffer of tas!

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Inpakken

Reistips

Als je op reis gaat, wil je uiteraard al je benodigdheden meenemen. En meestal is dat ook mogelijk, als je alles op een goede manier inpakt. Zo zorg je ervoor dat je tijdens je reis geen uitpuilende koffer of tas hebt en reis je comfortabel. Het is toch best een kunstje, je koffer of tas perfect inpakken. Met deze tips helpen we je op weg.

koffer-inpakken

Kwalitatieve koffer of tas

Ben je bang dat je koffer of tas onderweg kapot gaat? Je zult helaas niet de eerste zijn bij wie dit gebeurt. Vaak is dit het geval bij reizen met een matige koffer, die het snel begeeft. Reis liever altijd met een kwalitatieve koffer! Daar doe je een stuk langer mee. Een Samsonite koffer is een mooie keuze: deze koffers staan bekend om het hoogwaardige design. Er is nagedacht over het ontwerp – van wieltjes tot handvat.

Voldoende ruimte

Uiteraard is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt in je koffer of tas. Zo ben je tijdens je reis niet aan het proppen. Er zijn koffers en tassen in allerlei verschillende maten: ga precies na wat jij nodig hebt. Het ligt natuurlijk ook aan het type reis. Ga je vliegen en heb je enkel handbagage geboekt? Dan mag je een kleine koffer meenemen. Maar een grotere koffer is soms wel wat praktischer. Ook een weekendtas is lekker ruim, zodat je er veel spullen in kwijt kunt. Stem de keuze voor de tas af op de reis die je maakt.

Keuzes maken

Hoeveel ruimte je nodig hebt, is natuurlijk ook afhankelijk van de spullen die je meebrengt. Maak hierin kritische keuzes! Je hoeft immers heus niet je halve garderobe mee te nemen op reis – om er vervolgens thuis achter te komen dat je maar de helft hebt gedragen. Neem alleen mee wat je écht nodig hebt, gebaseerd op de lengte van de reis en het weer op de plek van bestemming. Je komt er al snel achter dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt. En zeg nu zelf: hoe erg is het nu echt om twee keer dezelfde outfit te dragen? Dat is juist heel praktisch. Je kunt je outfits zelfs plannen: gaan alle items die je meeneemt goed samen met elkaar? Ook dit maakt het makkelijker om minder mee te nemen.

vliegtuigraam

Kleding oprollen

Kun je je kleding nu het best opvouwen of oprollen? Wat ons betreft zit je goed met het oprollen van kleding. Zo neemt het net wat minder plek in beslag, wat dus betekent dat je net weer iets meer kunt meenemen. En nog een ander voordeel: je kleding kreukt veel minder snel als je het oprolt.

Warme kleding aantrekken

De kleding die je draagt, hoef je niet in je koffer te proppen. En op het vliegveld telt dit ook niet mee als gewicht. Trek daarom je warmere, zwaardere kleding aan tijdens de reis, zoals een jas of trui. Je kunt ook nog een leeg kussensloop meenemen en hier je dikke trui instoppen tijdens je vliegreis: dan heb je gelijk een lekker kussen om op te slapen tijdens je vlucht!

Kleine verpakkingen

Kies voor kleine verpakkingen van onder andere shampoo, zeep en tandpasta. Deze reisverpakkingen zijn speciaal voor vakanties bedoeld! Met name als je veel toiletspullen meeneemt, houd je op deze manier meer ruimte vrij in je toilettas én in je koffer. Je kunt kant-en-klare reisverzorgingsproducten halen. Of haal reisflesjes in huis, die je zelf vult met je favoriete shampoo en andere producten.

duurzame-siliconen-reisflesjes

Packing cubes

Gooi je altijd zo alles in je koffer of weekendtas? Lekker makkelijk natuurlijk, maar het wordt zo wel een rommeltje in je koffer. Pak liever de verschillende onderdelen samen, in zakjes of – nog beter – speciale packing cubes. Doe bijvoorbeeld al je broeken bij elkaar, je shirts en je ondergoed. Stop je schoenen in een speciale schoenenzak, zo blijft je koffer ook lekker schoon. Zo ga je geordend op reis! Ook beschadigen je spullen zo minder snel. En op de plek van bestemming vind je meteen alles in je koffer wat je op dat moment nodig hebt.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen