10 superhandige apps in China


Reis jij binnenkort af naar China? Dan sta je, tenzij je vloeiend Chinees spreekt, soms voor een flinke uitdaging. Reizen in China is ontzettend mooi, maar de taal is zeker een barrière. Mensen spreken nauwelijks Engels en de meeste informatie op straat, in winkels en restaurants is ook in het Chinees. Natuurlijk kun je met enig ‘hints-talent' een eind komen, maar onderstaande apps maken het reizen in China echt een stuk makkelijker! Onderstaande apps zijn voor iOS, maar wellicht zijn ze er ook voor Android.

China Trains

Reizen met de trein werkt heel goed in China, alleen spreekt men op stations ook alleen Chinees. Handig is het dus om alvast treininfo te kunnen checken in deze app. Eerder schreven we al over de website treinkaartjeschina.nl, de Nederlandse Mark reserveert graag een treinkaartje voor je. Scheelt je minstens een uur wachten in de rij op het station, plus een hoop communicatiemoeilijkheden!
china-apps-chinatrains

Pleco

Pleco is een goed werkend woordenboek Engels-Chinees. Superhandig als je even een woordje op moet zoeken.
 
china-apps-pleco

Jibbigo

Jibbigo kan in tegenstelling tot Pleco ook hele zinnen vertalen én spreekt ze nog voor je uit ook. Dit kan heel handig zijn als je een Chinees tegenkomt die niet goed kan lezen, of als je natuurlijk zelf zinnen uit wilt leren spreken.
 
china-travel-apps-jibbigo

EZOrderChina

Bestellen in een restaurant in China is een uitdaging op zich. Je kunt zowel vertaalapps als menu-apps gebruiken om tot je keuze te komen. EZOrderChina is één van zulke apps. Je kunt in deze app zoeken op hoofdingrediënt.
 
china-apps-EZOrderChina

China Menu

Deze app heeft dezelfde functie als de vorige, alleen krijg je hier gelijk de plaatjes van gerechten in beeld. Zo kun je bijvoorbeeld in een restaurant iets aanwijzen van een plaatje en vragen of ze dit hebben.
 
china-apps-chinamenu

China

Basic informatie van veel plekken in China, dat biedt deze app. Een mini reisgidsje dus eigenlijk!
china-apps-china

Waygo

Met Waygo kun je scannen en vertalen. Je richt de camera van je telefoon op een Chinees woord en de app vertaalt het voor je. Superhandig overal in China!
 china-apps-waygo

My Chinese

Een phrasebook Chinees, met de meest voorkomende zinnen die handig zijn voor reizigers. De app heeft verschillende categorieën zoals ‘At the airport', ‘Meeting new people', ‘Taking a taxi' en ‘Travel destinations in China'. In deze laatste categorie vind je de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in China, in het Chinees. Eventueel kun je upgraden naar de betaalde versie voor nog meer zinnen.
china-apps-mychinese

Maps.me (ook handig buiten China)

Deze app is eigenlijk altijd handig op reis. Je download de kaart van het land naar keuze en kunt vervolgens altijd offline zien waar je bent en naar plekken zoeken. In China is dit extra makkelijk, aangezien de bewegwijzering en kaarten vaak in het Chinees zijn.
 
china-apps-mapsme

Wiki Triip (ook handig buiten China)

Ook een algemene reisapp, maar wel een hele handige. In Wiki Triip zoek je de plek op waar je heen wilt gaan en leest vervolgens informatie over de plaats, maar ook tips voor hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Deze app werkt ook offline, wat hem extra handig maakt.
 
travel-apps-wikitrip

Visum voor China aanvragen

Voor China heb je een visum nodig. Dit kan via de ambassade in Nederland, maar sinds kort kun je als enige via e-visums.nl ook een e-visum voor China aanvragen! Het aanvragen duurt 10 minuten en je ontvangt je visum vervolgens twee weken vooraf per post en een digitale kopie in je mailbox. Vraag het visum uiterlijk 10 dagen voor vertrek aan bij e-visums.nl. Het e-visum voor China is 21 dagen geldig.

Vraag je e-visum voor China hier aan >>

Ook naar China op vakantie? Regel het zelf óf boek een georganiseerde reis!

Wil je je China-reis zelf regelen? Om de goedkoopst mogelijke vlucht te vinden, raden wij aan om via Skyscanner vliegtickets te vergelijken. De goedkoopste huurauto’s vind je via EasyTerra, maar wil je geen gedoe met lastige autoverzekeringen of kleine lettertjes? Huur dan je auto bij Sunnycars. De leukste tours voor je vakantie vind je op GetYourGuide. Een voordelige parkeerplaats op loopafstand van een vliegveld in Nederland, België of Duitsland reserveer je via Parkos. En voor het boeken van accommodaties vinden wij Booking.com nog steeds de allerbeste!

Geen zin of tijd om zelf een rondreis te regelen of laat je je graag verrassen? Boek dan een georganiseerde (individuele) reis of stel je reis samen door middel van bouwstenen bij één van de volgende aanbieders:

No related posts.

4 Comments

Add yours
  1. myrthe

    Mocht je naar Beijing reizen, zijn dit ook handige apps! Beijing on a budget en explore beijing subway map. Allebei offline te gebruiken, super handig!

  2. Axelle

    De app WeChat is enorm populair in China, hiermee kan je ook gemakkelijker sturen naar mensen in Europa. VPN en sociale media werken daar niet altijd zo vlot. Daarom kan je best WeChat downloaden!

+ Leave a Comment