Ons team


Ik wil meer reizen! is ontstaan vanuit een pure passie voor reizen en is in 2014 opgericht door Mirjam Denneman en Annemarie Konijn. Als enthousiaste globetrotters hebben ze samen al een groot deel van de wereld gezien. Vanuit hun eigen ervaring vinden ze het ontzettend leuk om mensen te motiveren meer te reizen, maar vooral alles uit hun reis te halen wat erin zit en zo hun horizon te verbreden. Dit doen ze samen met een aantal vaste gastbloggers die net zulke doorgewinterde reizigers zijn als Mirjam en Annemarie. Maak kennis met ons team of lees meer over ons reisblog.

Mirjam

Mirjam Denneman is een van de oprichters van reisblog Ik wil meer reizen en fulltime reisfanaat. Ze heeft de afgelopen 20 jaar maar liefst 62 landen ter wereld bezocht. Meestal reist ze met haar vriend Pieter en tegenwoordig ook met zoontje Tom die in 2021 geboren werd. In 2 jaar tijd ontdekt Mirjam als geen ander hoe je kunt reizen met een baby of peuter, want ook als kersverse moeder is haar reislust niet te stoppen. Echt blij wordt Mirjam van reistips geven, waardoor ook anderen een bijzondere reiservaring beleven. Ze is dan ook altijd op zoek naar de meest bijzondere plekjes om die weer met jou te kunnen delen.

Mirjam werkte voorheen als marketing manager bij verschillende organisaties. In 2014 richtte ze samen met Annemarie het reisblog en de webshop Ik wil meer reizen! op. Met succes, want sinds 2015 is dit voor beiden hun fulltime onderneming.

Mirjam Denneman - oprichter Ik wil meer reizen
Lees alle artikelen van Mirjam >>

Annemarie

Annemarie Konijn is, samen met Mirjam, eigenaar van reisblog Ik wil meer reizen! Ze leeft inmiddels 9 jaar als digital nomad en reist zo'n 8 maanden per jaar de wereld over. Dit doet ze alleen of met vrienden. In de afgelopen jaren maakte ze drie wereldreizen, woonde ze 8 maanden in Mexico en een half jaar op het Thaise eiland Koh Phangan. Ze heeft tijdens haar reizen een groot deel van de landen in Latijns-Amerika en Azië bezocht, maar ook Europa wordt ‘s zomers uitgebreid verkend. Van kamperen en hiken tot stedentrip of strandvakantie, Annemarie wisselt het allemaal af!

Annemarie was jarenlang communicatieadviseur bij een gerenommeerd communicatiebureau. Maar toen ze in 2014, samen met Mirjam, Ik wil meer reizen! oprichtte, verruilde ze al snel haar kantoorbaan voor een leven als fulltime reiziger en ondernemer. 

Annemarie konijn, oprichter Ik wil meer reizen
Lees alle artikelen van Annemarie >>

Team van gastbloggers

Het team van Ik wil meer reizen! bestaat uit een aantal vaste gastbloggers die ons regelmatig trakteren op een flinke dosis inspiratie over uiteenlopende bestemmingen. Zo kun je hier nog meer genieten van prachtige bestemmingen en handige reistips van doorgewinterde reizigers.

Gastblogger Janneke

Janneke woont al een aantal jaren niet meer in Nederland. Drie jaar lang woonde en werkte ze in Indonesië, maar verliet dit prachtige land om in 2015 de Indische oceaan met een zeilboot over te steken. Ze zeilde vanaf Maleisië in vijf maanden naar Zuid-Afrika met tussenstops op de meest exotische eilanden! Sindsdien leeft ze een nomaden bestaan en inspireert ze ons met haar reiservaringen. Daarnaast is ze de rechterhand van Mirjam en Annemarie bij het runnen van Ik wil meer reizen! en kan het dus zomaar zijn dat zij je mailtje beantwoordt.

Janneke Dijkhuis gastblogger
Lees alle artikelen van Janneke >>

Gastblogger Jorijn

Voor Jorijn betekent reizen avontuur. Wegstappen uit het bekende en zichzelf onderdompelen in het nieuwe geeft hem een flinke dosis energie. Afwisseling is voor hem essentieel, hij houdt ervan verschillende landen en culturen te ontdekken, om zo uiteenlopende ervaringen op te doen. Hij krijgt een kick van hiken en eigenlijk alles wat met bergen te maken heeft. Het liefst authentieke bestemmingen, maar hij is ook niet vies van toeristische trekpleisters, die hij dan wel op een nét andere manier ontdekt.

gastblogger-jorijn-mulder
Lees alle artikelen van Jorijn >>

Gastblogger Debra

Debra probeert naast haar werk in de marketing en communicatie zoveel mogelijk tripjes te plannen. Haar avonturen deelt ze dan weer graag met ons. Het ‘rondje om de wereld’ is al gemaakt en in 2017 reisde ze zelfs al voor de tweede keer voor langere tijd over de wereld. Een enkeltje China…zonder planning was het dit keer, waarna ze een groot aantal maanden door Azië reisde. De belangrijkste ingrediënten voor haar perfecte reisbestemming zijn zee, palmbomen, bergen én lekker eten! Tja, wie wil dat nu niet?

gastblogger-debra-verduin
Lees alle artikelen van Debra >>

Gastblogger Ruben

Wat Ruben uniek maakt, is dat hij altijd low-budget reist. Als freelance vormgever is hij locatie onafhankelijk en kan overal ter wereld werken. Een koffer heeft hij eigenlijk nog nooit ingepakt; hij is een backpacker pur sang, maar begeeft zich ook graag in steden. Te lang stilzitten is niets voor hem en op een klein eiland met weinig faciliteiten moet je hem dan ook niet te lang zetten. Vol van energie en altijd op zoek naar unieke, bruisende plekken in de hele wereld, hij neemt je mee op zijn backpack reizen en stedentrips!

gastblogger-ruben
Lees alle artikelen van Ruben >>

Gastblogger Zinzi

Zinzi voelt zich op haar best wanneer ze reizend de wereld verkent. Voor haar studie Culturele Antropologie vertrok ze vijf jaar geleden naar Oeganda, maar wat vier maanden op een universiteitscampus had moeten worden, werd ruim drie jaar in de Parel van Afrika. Ondanks spannende woestijnavonturen, stoffige brommertochten en vele Afrikaans gezellige feestjes, maakten ontmoetingen met oude en nieuwe vrienden haar verblijf pas echt bijzonder. Tegenwoordig ontdekt ze de wereld als reisbegeleidster en aspirant journalist.

gastblogger-zinzi-zegers
Lees alle artikelen van Zinzi >>

Gastblogger Fleur

Fleur vliegt van het ene avontuur in het andere. Ze is al jaren aan het reizen en blijft soms wat langer in verschillende landen hangen. Zo heeft ze gewoond en gewerkt in Curacao, Thailand, Spanje en Honduras. Haar favoriete werelddeel is Latijns-Amerika en gegarandeerd dat je haar kunt vinden ergens in een salsabar. Ze reist de wereld over om verschillende culturen te zien en te ervaren, maar soms ook als reisbegeleider voor een reisorganisatie. Daarnaast is Fleur een echte dierenvriend en hobbyfotograaf.


Lees alle artikelen van Fleur >>

Gastblogger Marike

De eerste verre reis maakte Marike tijdens haar studie Communicatie, toen ze stage liep bij een natuurbeschermingsorganisatie in Zuid-Afrika. Daar ontdekte ze het backpacken en sindsdien heeft ze veel mooie reizen gemaakt; van maanden op de bonnefooi tot spontane citytrips van een paar dagen. Tijdens het reizen is ze in haar element, lekker op ontdekkingstocht en nieuwe landen, culturen en mensen leren kennen. Daar wordt ze blij van. En ook van de zee, dieren, goeie koffie, gezelligheid en fotograferen trouwens!

Marike Postma
Lees alle artikelen van Marike >>