Meteen naar de content
Ruben van Selm reisblogger ikwilmeerreizen.nl

Ouro Preto, Brazilië

Maak kennis met Ruben

Ruben van Selm reisblogger ikwilmeerreizen

Wat Ruben van Selm uniek maakt, is dat hij altijd low-budget reist. Als freelance vormgever is hij locatie onafhankelijk en kan overal ter wereld werken. Een koffer heeft hij eigenlijk nog nooit ingepakt; hij is een backpacker pur sang, maar begeeft zich ook graag in steden. Te lang stilzitten is niets voor hem en op een klein eiland met weinig faciliteiten moet je hem dan ook niet te lang zetten. Vol van energie en altijd op zoek naar unieke, bruisende plekken in de hele wereld, neemt hij je mee op zijn backpack reizen en stedentrips!

Schrijft veel over:

Ruben is nooit lang op één plek

Zijn nieuwsgierigheid en sociale karakter brengen Ruben de hele wereld over en zorgen ervoor dat hij nooit lang op één plek is. Waar hij ook heengaat, nieuwe vrienden maakt hij binnen een dag. Hoewel hij meestal solo reist, is hij eigenlijk zelden alleen. Hij ontmoet niet alleen medereizigers in de hostels waar hij slaapt, maar ook veel locals die hem hun stad laten zien. En zo komt hij niet alleen overal, maar ontdekt hij ook plekken buiten de gebaande paden.

Nieuwe hotposts

Leuk aan Ruben is dat hij vaak de nieuwe hotspots ontdekt. Zijn nieuwsgierigheid naar onbekende plekken én zijn zoektocht naar budget-vriendelijke bestemmingen, brengen hem geregeld naar de opkomende reisbestemmingen. Met name zijn Europese stedentrips gaan vaak naar steden die even later razend populair worden. Ben je dus op zoek naar iets nieuws, volg dan zijn reizen en je weet waar je moet zijn.

Low-budget reizen

Ruben wisselt werken en reizen met elkaar af en reist daarom het liefst low-budget. Door de kosten van zijn reizen laag te houden, kan hij meer en langer reizen van het geld dat hij als freelancer verdient. Hij slaapt vaak in hostels of gaat op bezoek bij vrienden die hij overal ter wereld wel lijkt te hebben.

Stadsleven

Afwisseling is voor Ruben super belangrijk en hij begeeft zich dan ook graag in bruisende steden. Niet alleen houdt hij van de gezelligheid en levendigheid van een grote stad, hij bezoekt ook graag musea. In zijn blogs over stedentrips vind je dan ook altijd wel een tip voor een of meerdere musea die hij bezocht.

Bekijk al onze artikelen

Tirana bezienswaardigheden, Dajti ekspres
Ontdek

Wat te doen in Tirana, Albanië? De leukste bezienswaardigheden voor je stedentrip

Lees meer
Wat te doen in Dusseldorf centrum
Ontdek

Wat te doen in Düsseldorf centrum: tips en bezienswaardigheden voor een weekend weg

Lees meer
1 2 3

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen