Meteen naar de content

Review Motel One: Het ideale hotel voor je citytrip!

Annemarie Konijn, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Annemarie

Accommodaties

Duitsland

Hotels

Stedentrip Duitsland

Je hebt een goedkoop vliegticket gevonden voor een leuke citytrip in Europa. Mooi! Maar nu nog een hotel. Het is niet altijd makkelijk om een goede en betaalbare accommodatie te vinden en het kan de prijs van je citytrip flink opdrijven. Zeker als je geen zin hebt om in een hostel te slapen en toch op een centrale plek wilt zitten, waar vandaan je de stad kunt verkennen. Daarnaast kan een verkeerd gekozen hotel, de ervaring van je citytrip aardig naar beneden halen. Een kille sfeer, net niet niet frisse kamer of een onhandige locatie… was dat die paar tientjes besparing echt waard?

Een fijn hotel, dat qua kosten niet de pan uitrijst… het kan wel! Motel One biedt hèt ideale hotelconcept: mooi design, super goede service, toplocaties in Europese steden én nog eens betaalbaar. Nou, dat wilden we weleens met eigen ogen zien. Dus ik ging op onderzoek uit en verbleef een weekend bij Motel One in Hamburg, bezocht één van de andere vestigingen en sprak met de organisatie.

Motel-one-egg-chair

Uniek design

Motel One is een design hotel en dat zie je direct terug als je één van hun hotels binnenstapt. Herkenbaar aan de turquoise met donker bruine kleuren in het interieur en de bekende Egg chair van Arne Jacobsen in de ‘One lounge’. Toch is niet iedere Motel One hetzelfde. Iedere vestiging heeft een eigen thema, passend bij de locatie. Binnen dit thema zie je verschillende design elementen terug in het interieur. Zo staat Motel One am Michel in Hamburg in het teken van de bekende Star Club uit de jaren ’60. Vele beroemdheden traden in deze club op, waaronder de Beatles die veel tijd doorbrachten in Hamburg. En deze sfeer is op mooie wijze in het interieurdesign van de vestiging verwerkt.

motel-one-hamburg-am-michel-starclub

Toplocaties in Europese steden

Wanneer je op een citytrip gaat, wil je natuurlijk zo centraal mogelijk zitten om op verkenning te gaan. Maar ben je op doorreis, zoek je misschien een hotel dichtbij het vliegveld en voor zakelijke trips wil je misschien liever bij dat congres centrum in de buurt zitten. Motel One beschikt over 50 toplocaties, verdeeld over 8 Europese landen. De keten beschikt met name in Duitsland over een groot aantal hotels, maar is hard aan het uitbreiden. Zo vind je ook Motel One hotels in Nederland, Engeland, Schotland, België, Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechië. En komen daar binnenkort locaties in Spanje en Frankrijk bij. Er worden continu nieuwe locaties geopend en ook staat er uitbreiding buiten Europa op de planning (New York!). Waar je ook naar een Motel One gaat, je bevindt je altijd op een super centrale plek in een stad of bij het vliegveld. Handig dus! En ook de locatie in Hamburg, waar ik verbleef was fantastisch. Ik liep zo de deur uit, het centrum in.

motel-one-locatie-uitzicht

Kwaliteit in plaats van overbodige luxe

In een Motel One vind je geen telefoon en minibar in je kamer. Dergelijke ‘overbodige’ luxe kosten een hotel ontzettend veel geld en worden nauwelijks gemist als het er niet is. Het was mij zelfs niet eens opgevallen, tot iemand mij erop wees. In plaats van een collectie mini verpakkingen shampoo en douchegel – die na iedere bezoeker opnieuw aangevuld moet worden – staat er een grote fles. Niet alleen zuiniger, maar ook milieuvriendelijker. Het geld dat Motel One hiermee bespaart, wordt in kwaliteit gestoken. Zo slaap je op een king size mattras van hoge kwaliteit en onder bedlinnen van egyptisch katoen. Slapen is tenslotte precies datgene wat je doet in een hotel toch? Dus een goed bed is wel zo fijn. Net als de regendouche waar geen lullig straaltje uitkomt en dikke, fluffy handdoeken om je mee af te drogen. Dat ze hebben geïnvesteerd in de basics, kan ik in ieder geval erg waarderen. Heerlijk!

Motel-one-kingsize-bed

Vriendelijk personeel

Grappig om te weten is dat Motel One een eigen academy heeft om hun personeel op te leiden. Zo zorgen ze voor een eenduidige en hoge service op alle locaties. Tegelijk bieden ze alle medewerkers volop doorgroei mogelijkheden en doen ze er alles aan om het personeel tevreden te houden. En dat zie je wel degelijk terug als gast. Ik heb geen chagrijnige medewerker gezien en ben het hele weekend voldoende in de watten gelegd. En niet alleen ik, ook als ik om me heen keek in het volgeboekte hotel, zag ik alleen maar vriendelijkheid en tevreden gasten. Niet overdreven, maar gewoon zoals je het mag verwachten van een hotel. Je krijgt echt een beetje het 5-sterren gevoel hier.

moten-one-breakfast

Vaste tarieven

In tegenstelling tot veel hotels, stunt Motel One niet met tarieven. Je kunt het hele jaar door altijd hetzelfde tarief verwachten. Feestdag of hoogseizoen maken geen verschil. En op welk platform je jouw overnachting ook boekt, overal wordt dezelfde prijs gehanteerd. Geen voordeel van low-season dus, maar ook relatief lage prijzen in hoogseizoen of tijdens feestdagen. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Voor locaties rondom het vliegveld en congrescentra betaal je € 59,- tot € 69,- per kamer, per nacht. Voor citytrip locaties in hartje centrum betaal je standaard € 79,-. En voor een dure stad als London ligt dit tarief op € 89,-. Ter vergelijking, Mirjam en ik betaalden voor een bed in een dorm in een hostel in dezelfde wijk als waar Motel One London – Tower hill is gevestigd, samen € 56,-. Voor drie tientjes meer hadden we een super luxe hotelovernachting gehad.

Motel-one-hamburg

Budget hotel of niet?

Zijn deze tarieven echt budget tarieven? Als reiziger zeg ik nee, er is zeker goedkoper te vinden. Maar daarvoor lever je vaak flink in op kwaliteit en zeker op locatie. Het is dus maar net waar je naar op zoek bent. Het leuke aan Motel One is dat je voor dit geld echt luxe en kwaliteit kunt verwachten. En na er zelf een aantal nachten doorgebracht te hebben, kan ik dit volmondig beamen. Service, design, locatie, en zelfs de bar, het hele plaatje klopt. En als je dat tegenover de prijs zet, is het wel degelijk low-budget. De prijs-kwaliteit verhouding is wat dat betreft gewoon ontzettend goed. En daarmee komt Motel One bij mij zeker als eerste in beeld als ik op zoek ben naar een hotelovernachting in een Europese stad en gaat hij voortaan in de vergelijking mee!

Onze favoriete producten voor een citytrip

1 reacties

  • Robin kleij 17 augustus 2016 - 22:04

    Ik heb zelf ook al een keer overnachtingen gehad bij Motel One Mitte. Dit was echt een zeer goed hotel. Alles wat jij in je artikel verteld is zeker waar. Wat mij betreft een zeer goed hotel.

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen