De imposante Iguaçu watervallen


De watervallen van Iguaçu zijn één van de meest indrukwekkende ter wereld. Ze liggen precies tussen Brazilië en Argentinië in en je kunt ze dus ook in beide landen bekijken. Wij bekeken ze vanaf de Argentijnse kant. Het mooie van de watervallen is dat het niet één waterval is, maar een heel gebied vol watervallen. Je loopt dus door de natuur van waterval naar waterval, de één nog groter en imposanter dan de andere. Het geluid van het denderende water en de kracht van het water zijn met geen camera vast te leggen, maar het is zo’n bijzonder natuurfenomeen!

Hoe kom je er?

Zoals gezegd kun je de watervallen vanuit Brazilië (vanuit het plaatsje Foz do Iguaçu) of vanuit Argentinië (vanuit het plaatsje Puerto Iguazú) bezoeken. En als je de tijd hebt, bezoek je beide kanten! Wij deden dit met een snelle hop-over vanuit Brazilië. Je kunt vanuit Brazilië heel gemakkelijk de grens met Argentinië passeren. Je neemt simpelweg de bus, wordt er uitgezet bij de grens, haalt je stempel en stapt weer in de bus. En terug doe je hetzelfde. Maar hou er wel rekening mee, dit hele passeren van de grens gaat niet supersnel, je bent dus wel een paar uur kwijt. Maar daarvoor krijg je wel twee stempels (heen en terug), een tijdje in niemandsland (de bushalte tussen Argentinië en Brazilië), een goede Argentijnse steak en een snelcursus Spaans.

Een plek welke zeker de moeite waard is om te bezoeken. En als je nog niet overtuigd bent… check deze fotoimpressie:

Watervallen van IguacuWatervallen van IguacuWatervallen van Iguacu Watervallen van Iguacu Watervallen van Iguacu Watervallen van Iguacu

 

 

+ There are no comments

Add yours