8 bezienswaardigheden in Singapore die je niet mag missen!


Als je regelmatig richting Azië reist, is de kans groot dat Singapore ooit je pad kruist. Want hoewel Singapore niet eens het kleinste land ter wereld is, het blijft een klein landje in het grote Azië. Niet voor niets heet de hoofdstad van Singapore ook Singapore. De kans dat je dus echt een vakantie Singapore gaat boeken is dan misschien niet zo groot, maar een stopover of een stedentrip Singapore van een aantal dagen is vaak makkelijk in te passen in je Azië-reis. En dat is zeker een aanrader, het is namelijk heel leuk om even een paar dagen vakantie in Singapore te vieren! Alleen al omdat Singapore zo anders is dan de rest van Zuidoost-Azië: de voertaal is Engels en het is er supernetjes en schoon. De bezienswaardigheden van Singapore zijn overzichtelijk, binnen een paar dagen kun je je Singapore-bezienswaardigheden-lijstje helemaal afstrepen. Wij zetten de 8 bezienswaardigheden van Singapore die je niet mag missen op een rij!

1. Eten in de foodhallen van Singapore: hawker centres

Tijdens je vakantie Singapore hoef je je niet druk te maken over het eten. Je kunt namelijk elke dag je buikje rond eten in één van de vele openlucht foodhallen (in Singapore hawker centres genoemd). Er zijn zoveel verschillende hawker centres, met daarin honderden stalletjes, dat je altijd weer een nieuw gerecht kunt proberen. Persoonlijk vind ik dit één van de leukste bezienswaardigheden van Singapore. Sommige stalletjes zijn zó populair dat er lange rijen staan om bijvoorbeeld een bordje chicken on rice te bemachtigen. Elk stalletje heeft zijn eigen specialiteit, je kunt dus gewoon rondlopen en kijken welk gerecht je het lekkerst lijkt. Ben je altijd een beetje huiverig om streetfood te eten vanwege de hygiëne? Gooi dat maar overboord in Singapore. Alle stalletjes moeten namelijk voldoen aan strenge hygiëne-eisen. Je kunt checken hoe goed een etensstalletje omgaat met de hygiëne door te kijken naar de letter (A t/m D) op het stalletje.

singapore vakantie eten

Organiseer je eigen foodtour!

Als je iets ziet waarvan je gaat watertanden, kun je dat bestellen. Vervolgens kun je plaatsnemen aan één van de tafeltjes in het hawker center om het op te eten. En daarna begin je gewoon weer opnieuw met rondkijken en bestellen. Zo organiseer je je eigen Singapore-foodtour! Als je met een groepje bent, kun je allemaal bij een verschillend stalletje iets bestellen, het allemaal uitstallen op tafel en van alles wat proeven! Een aantal bekende hawker centres zijn Old Airport Road Food Centre, Lau Pa Sat Hawker Centre, Maxwell Road Hawker Centre en Satay Street. De meeste hawker centres zijn van het type TL-verlichting, metalen tafeltjes en plastic krukjes of stoelen, maar sommigen springen er in positieve zin uit qua styling (zoals Maxwell Road Hawker Centre). Alhoewel…. dat eerste hoort natuurlijk ook wel weer een beetje bij Azië toch?

wat te doen in singapore

2. Singapore voor shop-a-holics

Als Singapore je eerste stop is op je Azië-reis én je een shop-a-holic bent, zorg dan dat je niet teveel inpakt vóór je Singapore vakantie. Je hebt dan namelijk absoluut nog ruimte nodig in je koffer of backpack. Want je kunt er in Singapore eigenlijk niet omheen: de meer dan 100 winkelcentra. Een paradijs voor shop-a-holics dus. Maar ook als je niet van winkelen houdt is er één winkelcentrum dat de moeite waard is om even doorheen te lopen. De shopping mall bij Marina Bay Sands, waar een ‘Little Venice’ is gemaakt. Je kunt hier met een gondola door de mall varen, een bizar gezicht.

gondel-winkelcentrum-singapore

3. Bierproeverij met uitzicht: de bezienswaardigheden van Singapore van bovenaf

Een letterlijke highlight van een stedentrip Singapore is toch wel om in een skybar of uitzichtspunt te genieten van een birdseye view. Singapore is niet goedkoop, dus het is een uitdaging om een betaalbare plek te vinden om van dit uitzicht te genieten. Veel waar voor je geld krijg je bij ‘Level 33’, een brouwerij mét rooftopterras. Je kunt hier een bierproeverij bestellen en, terwijl je je speciaalbiertjes proeft, genieten van het prachtige uitzicht over Marina Bay. De biertjes die je krijgt zijn redelijk groot, je kunt dus ook best een plankje delen als je met z’n tweeën bent.

rooftopbar-singaporesingapore bezienswaardigheden

4. Het hoogste zwembad ter wereld in het Marina Bay Sands hotel

Wil je echt Singapore-style verblijven en laat je budget het toe, boek dan een kamer in het Marina Bay Sands hotel: hét icoon van Singapore. Dompel jezelf onder in luxe, alle kamers van dit hotel zijn mooi. Wanneer je één van de 2561 kamers boekt, mag je ook zwemmen in het hoogste zwembad ter wereld. Deze infinity pool vind je op het dak van het hotel. Een once-in-a-lifetime experience die je niet snel zult vergeten. Ja, het doet even pijn in je portemonnee, maar als je de mogelijkheid hebt is het dit geld zeker waard. Een kamer boek je vanaf € 300,- per nacht. Is je budget toch beperkter, dan kun je het hotel alsnog van vrij dichtbij bewonderen vanaf Gardens by the Bay. Het ‘schip’ Marina Bay Sands is waarschijnlijk één van de meest gefotografeerde Singapore bezienswaardigheden en je ontkomt er niet aan dat hij ergens op jouw Singapore foto’s opduikt.

singapore-marina-bay-sands-hotel

5. Gardens by the Bay: een futuristisch bos met supertrees

Je kunt ze mooi vinden of lelijk, de enorme futuristische ‘bomen’ van Gardens by the Bay. Maar beroemd zijn de 20 tot 50 meter hoge supertrees in elk geval wel. Sinds de opening in 2011 zijn ze al snel een landmark van Singapore geworden. Toegang tot het park is gratis (veel attracties in het park kosten wel geld), je kunt er dus gewoon even doorheen wandelen. Zeker als je toch even naar Marina Bay Sands gaat kijken en je dus al in de buurt bent. ‘s Avonds tussen 19.45 en 20.45 is er in Gardens by the Bay een lichtshow, waarbij de supertrees spectaculair verlicht worden.

singapore-bezienswaardigheden-gardens-by-the-bay

Door ons geselecteerde tours in Singapore

Er zijn veel leuke tours te vinden in Singapore. Behalve onderstaande tours is een fietstocht door Singapore ook heel erg leuk. Je kunt hierbij kiezen uit een fietstocht langs de highlights van Singapore, een fietstocht by night, of een foodtour per fiets!

6. Chinatown, Little India en Kampong Glam

Dat Singapore een mengelmoes is van culturen, zie je goed terug in de wijken Chinatown, Little India en Kampong Glam. Als je hier rondwandelt ben je even in China, India of de Arabische wereld. In Chinatown vind je een grote tempel en shops met Chinese thee, eetstokjes en andere Chinese souvenirs. De straten zijn versierd met rode Chinese lampionnen. Ook in Little India staat een tempel, maar de shops zijn hier gevuld met sari’s en Indiase eettentjes. In Kampong Glam geen tempels, maar een moskee, de Sultan Moskee. Je vindt hier veel Arabische restaurantjes en in de straten hangt de geur van waterpijp.

vakantie singapore chinatown

7. Naar het strand in Singapore

Een strand in Singapore, bestaat dat? Jazeker! Al is dit strand niet echt (het zand en de palmbomen werden geïmporteerd uit Maleisië), daar merk je weinig van als je op het eilandje Sentosa bent. Alles op Sentosa is ingericht voor iedereen die vakantie in Singapore wil vieren, inclusief resorts, het pretpark Universal Studios, een sky tower, strandtenten en restaurants. En dan is er natuurlijk dat tropische zandstrand met palmbomen! Sentosa is niet het enige eiland van Singapore, we vertelden al eerder over de andere eilanden van Singapore.

P1010570

Door ons geselecteerde accommodaties in Singapore

Hotel
Arcadia Hotel
Dit moderne hotel heeft voor Singapore een goede prijs-kwaliteitverhouding. De kamers zijn klein, maar de locatie van het hotel is goed.
Capsulehotel
Chic Capsule Otel
Dit capsulehotel krijgt een 9,0 op Booking.com en heeft een hele goede ligging midden in Chinatown. Capsules met eigen tv en incl. ontbijt.
Luxe
Marina Bay Sands
Hét hotel van Singapore. Superdeluxe, met op het dak het hoogste zwembad ter wereld. Een once-in-a-lifetime experience.

8. De botanische tuinen: UNESCO werelderfgoed

Zelf heb ik helaas nog geen bezoek gebracht aan de botanische tuinen in Singapore, maar toch mogen ze niet ontbreken op dit lijstje van Singapore bezienswaardigheden. Al is het alleen al omdat de in 1859 opgerichte botanische tuinen op de UNESCO’s werelderfgoedlijst staan. Je kunt hier genieten van rust, stilte en geuren van bloemen en planten. De toegang is gratis en je komt er gemakkelijk met de metro. In de tuinen vind je ook het met een Michelinster bekroonde restaurant ‘Corner House’. De botanische tuinen zijn één van de meest populaire bezienswaardigheden van Singapore, jaarlijks vinden 4,5 miljoen bezoekers hun weg naar deze plek.

+ There are no comments

Add yours