12x DIY Polaroid fotomuur maken van je reizen


Heb jij nog een wat saaie muur over? Laat dan eens je reisfoto's als polaroid afdrukken of vierkant met een witte of gekleurde rand. Dit is dé manier om een toffe fotomuur te maken van je reis. Omdat alle foto's in één stijl afgedrukt worden, kun je er hele leuke dingen mee doen. Wij verzamelden alvast wat inspiratie voor je, zodat jij aan de slag kunt met een DIY polaroid fotomuur met je eigen reisfoto's!

1. Polaroids aan een draadje

De meest simpele, maar daarom niet minder leuke, manier is om simpelweg een touwtje, draad of een lint op te hangen en daaraan met knijpers, klemmetjes of punaises je foto's te hangen. Of je hangt de touwtjes weer aan een tak en hangt die op! Zo creëer je heel eenvoudig en zonder al teveel gedoe jouw fotomuur.

 

2. Polaroids aan een touwfiguur

Hoe tof is dit? Je slaat wat spijkers in de muur, verbind deze dmv touw met elkaar en hangt je foto's eraan. Je figuur kan gewoon een figuur zijn, maar je kunt er natuurlijk ook een vorm van maken, zoals de Eiffeltoren, een ster (of meerdere), of een aantal driehoeken. Je kunt neutraal of gekleurd touw nemen, net wat je leuk vindt!

 

3. Polaroids aan een lampjessnoer

Deze is vooral leuk als fotomuur idee voor in de slaapkamer. Hang een lampjessnoer op en klem je polaroids daaraan. Handig, dit lichtsnoer heeft al clipjes!

 

4. Polaroids op kleur

Het is even wat werk om deze fotomuur te maken, maar als je je reisfoto's hebt afgedrukt als polaroid, kun je ze daarna op kleur sorteren. Dat geeft een heel leuk effect.

 

5. Polaroids aan een rek

Bij de bouwmarkt kun je zo'n rek kopen, je spuit het rek in een kleurtje en hangt je foto's eraan op. Maar eventueel ook andere reisherinneringen als tickets, ansichtkaarten, toegangskaartjes etc. Leuk voor boven een bureau!

 

6. Opgeplakte polaroids

Soms kan simpel ook zo leuk zijn! Gebruik gekleurde tape, bijvoorbeeld deze washi tape, en plak je polaroids gewoon op de muur. Of je maakt een omlijsting met gekleurde tape. Je kunt een klein stukje van de muur hiermee beplakken, maar je kunt natuurlijk ook heel eenvoudig op deze manier een grote fotomuur maken met je vakantiefoto's.

 

7. Een vorm maken met polaroids

Omdat polaroids allemaal hetzelfde formaat hebben, kun je er heel goed een vorm mee maken aan de muur, bijvoorbeeld een hart óf natuurlijk gewoon de skyline van New York.

8. Een hele fotomuur vol polaroids

Heb je nog een muurtje over? Dan kun je deze ook helemaal vol plakken met polaroids. Vind je de hele muur vol te druk, dan kun je er ook iets (wit)ruimte tussen laten.

 

9. Polaroids om een hoekje

Het is ook leuk om je polaroidmuur niet op een rechte muur te plakken, maar in een hoekje, dit geeft een heel speels effect! Of combineer deze bijzondere foto muur met 7 en maak er ook nog een leuke vorm van!

 

10. Polaroids op een wereldkaart

Deze wereldkaart van kurk is natuurlijk heel geschikt om vol te hangen met polaroids! Of je kunt ze ernaast plakken en met een touwtje en een punaise de locatie aangeven waar ze genomen zijn. Dit kan op verschillende manieren. Maar een bijzondere en speelse fotomuur wordt het zeker!

wereldkaart-kurk-prikbord

11. Polaroids foto muur met diepte

Dit vereist wel iets meer werk, maar is zeker de moeite waard! Zaag van een balk die precies even groot is als je fotoafdrukken allemaal ‘plakjes' van verschillende diktes. Je kunt deze plakjes een kleurtje geven of onbehandeld laten. Dan plak je de polaroids erop en plak je ze tegen elkaar aan op de muur. Je krijgt zo een fotomuur met diepte! Je kunt er ook voor kiezen de ‘plakjes' eenzelfde diepte te maken en ze dan iets uit elkaar hangen en een kleurtje geven, dat geeft weer een heel ander effect.

 

12. Polaroids in een lijst

Je kunt op verschillende manieren een lijst gebruiken om je polaroids in op te hangen. Je kunt het glas uit de lijst halen en de polaroids aan een touwtje hangen die je in de lijst spant. Of je laat de lijst gewoon in tact en kiest ervoor om de polaroids juist heel strak naast elkaar te plakken.

 

Nog meer polaroid fotomuur inspiratie?

Ben je enthousiast geworden en wil je nog meer voorbeelden zien van een polaroid fotomuur? We hebben een speciaal Pinterest bord gemaakt met nog veel meer polaroid photowall inspiratie!

Foto's afdrukken als polaroids

Er zijn verschillende websites waar je foto's kunt afdrukken als polaroids. Bij deze foto website kun je een set van 36-52 retro foto's in een mooi doosje bestellen. Je kunt elke foto in het doosje een eigen design geven met kleur, printjes en eventueel tekst. De tool beschikt over veel verschillende lettertypes, kleuren en achtergrondprintjes, dus je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt. Je kunt de foto's via jouw eigen device inladen of vanuit Instagram, Facebook of Google photos. Ideaal! Omdat de foto's in een leuk doosje worden geleverd, waar je ook nog een boodschap op kunt schrijven, is het ook erg leuk om cadeau te geven aan iemand.

Bestel hier jouw doosje retro foto's >>

Bestel je jouw reisfoto's liever per stuk? Ook dat kan, bijvoorbeeld op deze website.

Foto's afdrukken als poster

Wil je liever een mooie poster wall maken met een aantal grote foto's? Je kunt je foto's ook afdrukken als poster in verschillende formaten met bijpassende lijsten. Ideaal om jouw favoriete reisfoto's een mooie plek te geven in huis.

Bestel en creëer hier jouw eigen reisposters >>

Polaroidfoto's maken?

Maak jij op reis liever gelijk je polaroids? Er zijn verschillende instax camera's te koop. Bijvoorbeeld deze Instax camera's bij de Hema. En wat dacht je van een gave retro Instax camera? Of ga op pad met een echte originele polaroid camera natuurlijk. Polaroids zijn ook heel leuk in je reisverslag of plakboek!

   

Inspiratie voor je reisfoto's in huis

Heb jij nog stapels reisfoto's en wil je daar iets mee doen? We deelden al eerder onze tips voor een fotoalbum maken en DIY inspiratie voor reisfoto's in je interieur ook deelden we een aantal ideeën om je vakantiefoto's bijzonder af te drukken.

Categories

7 Comments

Add yours
 1. Karina

  vraagje… de polaroids aan een lichtsnoer kan je dan gewoon kerstlampjes gebruiken? of niet, want het lijkt me dat die nog al snel warm/heet worden. any help? :)

  • Janneke

   Als je met klemmetjes werkt zou het toch moeten kunnen lijkt me. Er zit toch altijd een plastic beschermlaagje om het snoer van de verlichting. Als je dan de klemmetjes daar aan hangt lijkt het me geen probleem. De lampjes hangen ook in kunst bomen en zijn daar ook voor gemaakt.

 2. Laura

  Nog een leuke aanvulling; laat ook een paar foto’s uitvergroten, snijd die dan weer in stukjes van hetzelfde formaat als de rest, en hang ze (wel op de juiste volgorde) tussen alle andere losse foto’s.

+ Leave a Comment