Meteen naar de content

7 Tips voor het vinden van de laagste vliegticket tarieven

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Vliegreizen

Wil je besparen op de prijs van je vliegticket? Het kan tegenwoordig best een uitdaging zijn om vliegtickets te vinden die passen binnen jouw gewenste budget. Gelukkig zijn er echt nog wel vliegtickets voor een scherpe prijs te vinden, je moet alleen even weten hoe. Natuurlijk zijn er veel websites waarop je tickets kunt vergelijken en ook daar hebben we goede tips voor. In deze blog geven we 7 tips om vliegtickets te vinden met een laag tarief.

1. Maak gebruik van goede vergelijkingswebsites

De allereerste tip is er eentje die je wellicht zelf ook wel kent. Zo is het gebruik maken van vergelijkingswebsites een groot aspect om de beste vliegtickets te vinden. Voor de laagste vliegtickets tarieven moet je echt de tijd nemen om te gaan zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld de populaire website Skyscanner gebruiken om vliegtickets te vergelijken. Je voert hier je bestemming en datum in en vervolgens krijg je heel veel opties met tijden en prijzen. Speel vooral met data (of selecteer de optie ‘hele maand’) en vertrekplaatsen om het beste vliegticket te vinden. Ook Google Flights en Kiwi zijn aanraders om de prijzen van vliegtickets te vergelijken.

vliegtuig transavia

2. Probeer flexibel te zijn met datums

Een ander idee om te zorgen dat je de beste prijs krijgt voor je vliegticket, is om flexibel te zijn met je datums. Het kan zijn dat je echt een datum in je hoofd hebt, maar als het even kan is het handig daar soms een paar dagen van af te wijken. Helemaal in vakantietijden is dit erg belangrijk. Ook kun je kijken naar vliegtickets inclusief hotelarrangementen, om zo een goede deal te vinden. Zoek daarom bij de vergelijkingssite op verschillende datums rondom je gewenste periode. Een dag eerder of later gaan kan al een heel groot verschil zijn. Dit komt doordat er bijvoorbeeld meer vluchten gaan op deze dag. Probeer op doordeweekse dagen te gaan vliegen, want het weekend is vaak het meest prijzig wat betreft vliegtickets.

3. Zet prijsmeldingen aan voor de beste prijs

De derde tip is om je prijsmeldingen aan te zetten. Dit kan je bij veel websites doen, bijvoorbeeld bij Google Flights. Op deze manier krijg je een melding via de e-mail wanneer er een lage prijs voor de vlucht die je in de gaten houdt komt. Je hoeft dan dus minder tijd te besteden om zelf de hele dag te kijken naar prijsdalingen. Wanneer je de melding krijgt kun je de vlucht voor die prijs snel boeken.

vliegtuig raampje

Checklist voor je reis

4. Probeer vanaf een andere luchthaven te vliegen

Het kan zijn dat je een vliegveld dichtbij huis hebt, of normaliter gaat voor de bekende optie wat betreft vliegvelden. Denk bijvoorbeeld aan vliegen vanaf Schiphol, omdat veel mensen dit doen. Toch kan het een goed idee zijn om ook te kijken naar andere vliegvelden. Zo zit hier vaak een groot prijsverschil, sommige airlines vliegen bijvoorbeeld vaker en goedkoper via Eindhoven. Kijk ook eens naar Düsseldorf en Brussel, deze twee vliegvelden zijn ook erg populair vanwege de goedkopere prijzen. Ook zijn ze goed met de trein bereikbaar.

5. Boek je vliegticket zo vroeg mogelijk

De tijden dat last-minute boeken de laagste vliegticket tarieven opleverde, zijn wel een beetje voorbij. Vaak loont het nu om juist direct te boeken wanneer de vliegtickets beschikbaar komen, dat is 10-12 maanden van tevoren, afhankelijk van de maatschappij. Begin dus al vroeg met het plannen van je volgende reis. Niet alleen bespaar je dan op je vliegticket, maar ook accommodaties zijn dan nog volop beschikbaar. Je hebt dan dus nog alle keuze, waardoor je ook hierop geld kunt besparen!

vliegveld

6. Kies voor een tussenstop of stopover

Natuurlijk is het fijn om rechtstreeks te vliegen, maar meestal is een vlucht met één of meerdere tussenstops wel een stuk goedkoper. En soms kun je er zelfs een leuke stopover van 1 of 2 nachten van maken, waardoor je nog een bestemming extra kunt bezoeken! Bestemmingen als Singapore en Dubai lenen zich hier bijvoorbeeld heel goed voor.

Kies je voor een tussenstop bij eenzelfde vliegmaatschappij, of een partnermaatschappij, dan wordt je bagage vaak automatisch overgebracht naar je eindbestemming. Kies je voor twee verschillende maatschappijen, dan moet je je bagage tussendoor ophalen en weer inchecken. Houd in dit geval rekening met extra overstaptijd, zodat je je aansluiting niet mist.

7. Vergeet de extra kosten niet in je vergelijking

Vaak maakt het een groot verschil in prijs of je alleen met handbagage reist, of ook met ruimbagage. Houd hier dus rekening mee bij het vergelijken van de prijs van je vliegticket. Bij verschillende vergelijkingssites kun je dit ook aanvinken in de filters, zodat je dit meeneemt in je vergelijking. Bij vliegmaatschappijen kun je er tijdens het boekingsproces vaak voor kiezen om bagage los bij te boeken, of voor een pakket te gaan waar nog meer extra’s zijn inbegrepen, zoals flexibel omboeken. Vergelijk bij deze opties ook goed wat voor jou het gunstigst is.

vliegtuig uitzicht raam

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen