Meteen naar de content

Inspiratie: ideeën voor een luxe hotel chique slaapkamer

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Interieur

Zou jij het liefst thuis een slaapkamer hebben die aanvoelt als een hotel? Want het is toch heerlijk om in een hotelkamer te slapen: dat luxe gevoel van een fris, mooi opgemaakt bed in een mooi ingerichte kamer. En eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om zelf dat gevoel zelf in huis te halen, met wat simpele tips kom je al een heel eind! Dus wil jij ook je slaapkamer een luxe hotel uitstraling geven? Bekijk dan deze slaapkamerideeën voor een hotel chique slaapkamer!

luxe slaapkamer hotel ideeen

1. Het bed als middelpunt: kies voor een boxspring met luxe beddengoed, sprei en kussens

Het is natuurlijk hét middelpunt van elke hotel chique slaapkamer, een heerlijk bed! Meestal is dit een boxspring met een mooi hoofdbord, opgemaakt met luxe beddengoed. Kies altijd voor wit beddengoed van goede kwaliteit, dat valt vaak net iets mooier en daardoor slaapt het niet alleen lekkerder, maar oogt het ook luxer. Kleed het opgemaakte bed aan met meerdere sierkussens en een mooie sprei. Met een mooi opgemaakt bed maak je je slaapkamer gelijk een stuk luxer!

hotel chique slaapkamer tipsluxe hotel chic slaapkamer

2. Eye catcher: behang in je hotel chique slaapkamer

Een makkelijke manier om je slaapkamer een chique look te geven is door een of meerdere muren te bekleden met mooi, luxe behang, bij voorkeur in een donkere kleur, zoals donkerblauw, bordeaux rood of donkergroen, eventueel met gouden accenten. Heb je geen muur waar je behang op kunt aanbrengen? Je kunt ook kiezen om de wand te bekleden met bijvoorbeeld een houten paneel. Wil je ook een eyecatcher op de muur, kies dan voor een mooi schilderij of een ingelijste poster bijvoorbeeld.

hotel sjiek slaapkamer behang

3. Kies voor mooie raamdecoratie in je luxe slaapkamer

Je ziet het eigenlijk in elke hotelkamer: lange inbetweens of vitrage met daaroverheen luxe overgordijnen van kwaliteitsstof. Mooie gordijnen geven je kamer meteen een heel andere look én maken je slaapkamer sfeervoller. Houd je meer van strak, dan zijn houten jaloezieën ook een goede optie. Combineer je deze met bijvoorbeeld een donkerblauwe muur, dan kunnen houtkleurige jaloezieën juist zorgen voor dat natuurlijke gevoel. Of kies voor zwart, voor een extra sfeervolle slaapkamer.

hotel chic slaapkamer zwart

4. Een ligbad in je hotel chic slaapkamer

Heb je de mogelijkheid, dan is een ligbad in je slaapkamer natuurlijk wel echt de ultieme luxe. Vooral een vrijstaand bad creëert meteen de ultieme hotel chique slaapkamer look. Zie jij jezelf al heerlijk relaxen in zo’n luxe bad?

bad hotel chique slaapkamer

5. Sfeervolle verlichting en mooie accessoires

In mooie boutique hotels heb je meestal meerdere soorten verlichting op de kamer; twee lampjes naast het bed, een staande lamp en hoofdverlichting. Vooral de twee (wand)lampjes naast het bed kunnen een groot verschil maken, zeker als je hier een dimbare, warme kleur lamp in doet. Daarnaast zijn mooie accessoires natuurlijk ook een must voor je hotel chic slaapkamer. Als je de ruimte hebt, plaats dan een fijne fauteuil met een klein tafeltje, waarop je bijvoorbeeld wat koffietafelboeken legt (mooie reisboeken natuurlijk!) of tijdschriften. Of plaats ergens een vaas met (kunst)bloemen of een mooie plant. En een spiegel kan je kamer extra ruimtelijk laten lijken!

penta hotel weekend leuvenhotel sjiek slaapkamer

Kleuren in een hotel chique slaapkamer

Hoewel je natuurlijk zelf mag bepalen welke kleuren jij het mooist vindt in je hotel chique slaapkamer, zijn er over het algemeen een aantal kleuren die meestal terugkomen. Goud is er daar een van en wordt vaak gecombineerd met donkerblauw, donkergroen, bordeaux rood, poederroze, zwart, grijs of crème. Het doel van het kleurenpallet dat je kiest voor jouw luxe slaapkamer is dat het sfeervol, maar toch fris en strak oogt. Combineer de warme kleuren dus vooral ook met natuurlijk hout en fris, spierwit beddengoed. Verder kun jij je slaapkamer helemaal inrichten zoals je zelf mooi vindt, van donkerblauw met een mooi Perzisch tapijt op de vloer, tot poederroze met crème en wit.

hotel chic slaapkamer blauw

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen