Meteen naar de content

Alternatieven voor Airbnb

Annemarie Konijn, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Annemarie

Accommodaties

De laatste jaren is het verhuren van vakantiewoningen en appartementen door particulieren en bedrijven ontzettend populair geworden. Airbnb veroverde jaren geleden al de reiswereld door vraag en aanbod op dit gebied bij elkaar te brengen. En steeds meer mensen weten de site dan ook te vinden voor het boeken van een unieke overnachting. En dat is niet heel gek, want voor een leuke prijs vind je op de site de meest bijzondere overnachtingsplekken overal ter wereld. Maar wist je dat Airbnb niet de enige site is waar je goede alternatieven voor een hotel kunt vinden? We zetten nog een aantal websites voor je op een rijtje, waar je heel eenvoudig bijzondere accomodaties, vakantiewoningen en appartementen kunt huren. Dit zijn onze favoriete alternatieven voor Airbnb op een rijtje.

1. Vipio – bijzondere overnachtingen

Vipio heeft in korte tijd de markt veroverd als het gaat om het vinden van bijzondere accommodaties in Nederland, maar ook daarbuiten. Van boomhut tot luxe huisje met jacuzzi en van slapen in een molen tot overnachten in een watertoren, via Vipio vind je de leukste adresjes. Ben jij op zoek naar zo’n bijzondere accommodatie voor een weekendje weg? Lees dan ook onze tips voor bijzondere overnachtingen in Nederland. 

alternatief airbnb, vipio

2. Interhome – vakantiewoningen

Interhome is een hele overzichtelijke site waar je vakantiehuizen kunt vinden op heel veel bestemmingen in Europa, maar ook daarbuiten. Zo vind je vakantiehuizen in populaire Europese bestemmingen als Spanje, Griekenland, Portugal, Italië en Duitsland, maar ook buiten de gebaande paden in landen als Oman en Mauritius. De site is zeer overzichtelijk en biedt vakantiewoningen voor ieder budget. Of je nu met z’n tweeën, een vriendengroep of de familie op vakantie gaat, dichtbij of ver weg, Interhome.nl is een heel mooi alternatief voor Airbnb als je een fijne vakantiewoning zoekt.

airbnb alternatief interhome

3. Flipkey – alternatief voor Airbnb

Op Flipkey huur je eenvoudig een volledig gemeubileerd appartement, vakantiewoning of andere accommodatie op locatie. Het principe is hetzelfde als Airbnb. Wat de site handig maakt is de koppeling met Tripadvisor. Zo kun je eenvoudig reviews checken of zelf achterlaten.

Flipkey

4. Supertrips – bijzondere overnachtingen dichtbij huis

Als je op zoek bent naar een bijzondere overnachting dicht bij huis, dan is Supertrips een absolute aanrader. De site biedt de meest uiteenlopende overnachtingsmogelijkheden. Van een vliegtuig-hotel, safaritent of uitkijktoren tot overnachten in een wijnvat, yurt, avontuurlijke boomhut of gethematiseerde kamer in een hotel of bed and breakfast. De site barst van de originele accommodaties in de Benelux, maar ook daarbuiten. Ook leuk trouwens als je een keer een origineel familie-, vrienden- of vrijgezellenweekendje gaat plannen.

Supertrips

5. Wimdu – alternatief verblijf in een stad

Ook Wimdu verbindt, net als Flipkey, lokale hosts met reizigers die een alternatief voor een hotel zoeken. Ben je op zoek naar een mooie accommodatie in een stad, dan is dit de site waar je terecht kunt. Wat je budget ook is. Van super de luxe tot een basic appartement. Ze bieden ruimschoots alternatieven in uiteenlopende wereldsteden. Zeker de moeite waard om even te checken dus!

Wimdu

6.  Villa for you – luxe vakantiehuizen 

Villa for you is een overzichtelijke site voor het huren van mooie vakantiewoningen op de mooiste plekken in Nederland, België, Frankrijk en Oostenrijk. Ideaal alternatief voor Airbnb voor wie een vakantiehuis zoekt met een groep vrienden of familie. Of het nu wintersport of zomer- of herfstvakantie is, een vakantiehuis is via deze site zo gevonden. 

alternatieven voor airbnb vakantiehuizen

7. Booking.com – ook voor het zoeken van appartementen

Wist je dat je op Booking.com allang niet meer alleen hotels vindt. De site is met een groot aanbod aan appartementen wereldwijd, inmiddels een goed alternatief voor Airbnb als je op zoek bent naar een appartement of vakantiewoning op jouw vakantiebestemming. Wij nemen deze dan ook altijd mee in onze zoektocht. 

booking.com als alternatief airbnb

Vind meer bijzondere accommodaties

Ben je op zoek naar bijzondere accommodaties? Lees ook onze tips voor bijzondere overnachtingen in Nederland of ultiem romantisch overnachten. Ontdek deze luxe vakantieparken in Nederland, mooie huisjes aan zee of huisjes aan het water. En lees ook zeker onze tips voor hotels op Bali, slapen in een traditionele Ryokan in Japan, overnachten in een riad hotel in de medina in Marrakech of de leukste hotels in Kaapstad voor ieder budget.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen