Een mooie (tussen)stop in Zuid-Duitsland


Het is het ideale gebied om de lange autorit naar Zuid Europa te onderbreken of gewoon om een weekje helemaal in een andere wereld te zijn: het zuiden van Duitsland. De perfecte combinatie van leuke dorpjes, mooie bergwandelingen en het waanzinnige Schloss Neuschwanstein, op maar zes uurtjes rijden van Nederland!

Neuschwanstein-Duitsland

De Alpen van Duitsland

De Duitse Alpen sieren geruime tijd de horizon wanneer je aan komt rijden. Vanuit het niets vormt de bergketen hier de overgang van lieflijke weides naar het ruige berglandschap dat niet veel verder Oostenrijk heet. Er zijn meteen vanaf dit punt al ontelbare wandelingen te maken, die vanwege het hoogteverschil uitdagend genoeg zijn. Maar natuurlijk kun je ook met de kabelbaan naar boven, om vervolgens via een mooie hike een weg naar beneden te vinden.

Duitse-AlpenZuid-Duitsland

Schloss Neuschwanstein

Op de overgang naar de bergen, zowel per auto als te voet te bereiken, ligt het prachtige Schloss Neuschwanstein. Het witte kasteel, met torentjes, afdakjes en allerlei andere versieringen, is door Walt Disney himself gebruikt als inspiratie voor zijn Doornroosje kasteel.

Neuschwanstein

Hopfensee

Klaar met hiken en toe aan wat ontspanning? Drink een lekker kopje koffie op één van de terrasjes in het gezellige Füssen of zoek een picknicktafel aan de oever van de Hopfsensee. Vanaf dit meertje heb je een prachtig uitzicht op de omringende heuvels en de Alpen daarachter.

HopfenseeHopfensee-Duitsland

+ There are no comments

Add yours