Winter in Praag


Op slechts anderhalf uur vliegen vanaf Schiphol ben je al in deze schitterende stad. Een stad bekend om haar historische architectuur met veel Jugendstil invloeden, haar schitterende bruggen en tuinen. Maar ook om het uitgaansleven en goedkope bier. Maar wist je dat Praag ook erg gezellig is in de Winter? Zeker rond de feestdagen is het de moeite waard de kou te trotseren en een citytrip naar het sfeervolle Praag te boeken. Want ook in de Winter is er genoeg te beleven!

Karelsbrug Praag

1. Proef de kerstsfeer op het oude stadsplein

Rondom de feestdagen is het oude stadsplein gehuld in een heerlijk warme kerstsfeer. Het plein is al indrukwekkend door de imposante kerken waarmee het plein omringd wordt. En in deze tijd wordt de authentieke sfeer versterkt door een immense kerstboom, een gezellige kerstmarkt en lokale muzikanten. Bestel om het plaatje compleet te maken een glühwein bij één van de vele kraampjes die vaak ook een gezellig knetterende vuurkorf hebben staan. Heerlijk om even op te warmen!

Praag rond kerst

2. Drink een zelf gebrouwen biertje bij U Fleku

Wil je het oude Praag beleven, breng dan in de namiddag een bezoekje aan biercafé U Fleku. Dit 500 jaar oude café brouwt haar eigen bier dat in grote pullen geserveerd wordt aan de lange tafels in de schitterende ridderzaal. Bodem nodig? Bestel dan een heerlijk warme lokale maaltijd, zoals Goulash of Knoedels.

3. Bekijk Praag vanaf de overkant

Praag wordt doorkruist door de rivier de Moldau. Om aan de overkant te komen steek je de oude Karelsbrug over. Op de brug vind je kunstenaars, muzikanten en een schitterend uitzicht over de rivier. Eenmaal aan de overkant loop je via gezellige winkelstraatjes omhoog naar de grote burcht die de rode daken van Praag overziet. In het voorjaar kun je aan deze zijde van de rivier ook de tuinen bezoeken. In de winter is dit helaas niet mogelijk.

Praag van boven

4. Ontdek de historie van de stad

Je kunt er niet omheen, Praag heeft een rijke historie. Het historische centrum staat niet voor niks op de Unesco werelderfgoedlijst. Overal vind je invloeden van de Jugendstil terug. Breng een bezoek aan het oude gemeentehuis, waarin het café-restaurant Obecní dum gevestigd is. Dit gebouw ademt Jugendstil! Er zijn diverse wandelroutes door de stad die je een kijkje in dit mooie stukje kunstgeschiedenis geven. Niet alleen vind je de geschiedenis van de stad in haar architectuur terug, want ook tijdens een bezoek aan de Joodse wijk met daarin het Joodse begraafplaats herbergt een rijk stukje historie. Bij de begraafplaats en het bijbehorende museum vind je bovendien een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de tweede wereldoorlog.

Jugendstil Praag

5. Breng een bezoek aan de TV-toren

In Praag kun je met gemak je dagen vullen met cultuursnuiven, eten, drinken en winkelen. Maar heb je iets meer tijd en wil je voor de afwisseling een andere kant van Praag zien, stap dan op de Metro – alleen al leuk vanwege de eindeloze roltrappen die de diepte in gaan – en laat je naar de andere kant van de stad vervoeren. Daar vind je de 216 meter hoge televisietoren Zizkov. Vanaf de top van deze ‘moderne’ toren, met gigantische omhoog klimmende baby’s, heb je een schitterend uitzicht op Praag en krijg je een mooie indruk van hoe de stad in blokjes is opgebouwd.

Televisietoren Praag

6. Dompel je onder in het ondergrondse nachtleven

In Praag kun je letterlijk underground gaan in het uitgaansleven. Doordat alle gebouwen zo krap op elkaar gebouwd zijn (wat je vanuit de toren heel goed kunt zien), hebben veel discotheken (bijvoorbeeld the Roxy) en barren zich ondergronds gevestigd. Vanaf het straatniveau zie je daarom niet wat er schuilgaat achter de ingang van een café, maar als je de oude trappen afdaalt, kan het zomaar zijn dat je je ineens in een gigantische discotheek bevindt, die zich tussen de gewelven van de stad heeft gevestigd. Een leuke plek om Oud & Nieuw door te brengen dus!

Praag op de fiets verkennen

Ook een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets! In een korte tijd zie je superveel en kun je net iets meer van Praag ontdekken. Baja Bikes biedt een superleuke fietstour in Praag aan, waarin een enthousiaste gids jou de stad op een andere manier laat ervaren. Je boekt de tour eenvoudig online en betaalt ter plaatse. Zo weet je zeker dat je niks mist van de bezienswaardigheden van Praag en zelfs nog wat extra highlights van de stad ontdekt. Je kunt ook zelf een fiets huren bij Baja Bikes als je zonder gids op pad wilt.

Wil jij Praag en omgeving verkennen? Bekijk en vergelijk hier alle beschikbare tours en boek ze eenvoudig online.

Liever een complete stedentrip Praag boeken incl. vlucht en hotel? Wij selecteerden deze aanbieding voor jou:

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment