Ongerepte natuur en kilometers kustlijn in Bretagne


Met 2.700 kilometer kustlijn en een scala aan ongerepte natuur val je van het ene adembenemende uitzicht in het andere: dát is Bretagne, Frankrijk. Kite surfen, SUP-boarden, zeilen, voetvissen, hiken en fietsen; you name it, Bretagne heeft het. En dat niet alleen, de inwoners van Bretagne staan bekend om hun openheid en hartelijkheid, iets wat je misschien niet zo van Fransen gewend bent. Bretagne is echt anders dan de rest van Frankrijk, met zijn eigen taal en cultuur. En dat op zo'n 9 uur rijden vanaf Nederland. Reis je even met ons mee?

Weer of geen weer; altijd weer in Bretagne

Laten we het eerst even over het weer hebben. Bretagne heeft een aangenaam zeeklimaat met veel subklimaten en het voorjaar begint al vroeg. Bretagne is niet te koud en niet te warm, precies goed voor een actieve vakantie. Het milde klimaat zorgt ervoor dat er palmen en exotische planten groeien, een pluspunt voor je vakantiegevoel!

La Greve Blanche beach

Ecotoerisme in Bretagne

In Bretagne kun je heel verantwoord op vakantie, verblijf bijvoorbeeld in één van de vele eco-hotels in de regio. Ook zijn er veel eco-keurmerken en beschermde gebieden. Bretagne biedt een goede balans tussen een actieve vakantie en echt tot rust komen. Er is veel ruimte en natuur, de prachtige landschappen en kustlijn in combinatie met de hartelijke bevolking is heel uitnodigend voor avonturiers, natuurliefhebbers en rustzoekers.

BERTHIER

Het sprookjesbos Brocéliande

Het magische bos van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel, Brocéliande, mag absoluut niet ontbreken tijdens je reis door Bretagne. Je wordt weer kind als je de sprookjesverhalen hoort of leest tijdens een schitterende wandeling. Verhalen over ridders, feeën, tovenaars en vele legendes vinden oorsprong in het Brocéliande bos. Kom dus met een flinke dosis fantasie en inlevingsvermogen.

Scala aan watersportactiviteiten

De 2.700 kilometer lange kustlijn in combinatie met de weersomstandigheden maken Bretagne een populaire bestemming voor watersportactiviteiten. De kleine eilandjes voor de kust van Bretagne zijn populair onder zeilers. Je hoeft nooit lang te zeilen om een leuk eilandje, stadje of perfecte ankerplaats te vinden. Golfsurfen, kitesurfen en windsurfen kun je hier ook goed.  Zowel de beginnende als gevorderde surfers worden niet teleurgesteld in Bretagne. Kanoën en kajakken is zowel op zee als in de meren enorm populair in deze regio. Er worden hele mooie tochten georganiseerd waarin je onder begeleiding de omgeving in je kano of kajak gaat verkennen. Maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uit gaan met je ‘bootje’. Of wat dacht je van strandzeilen, wakeboarden of waterskiën?

BERTHIER-FrankrijkBERTHIER-supboarden-bretagne

Wandelen en fietsen in Bretagne

Ben je meer een wandelaar, dan kom je ook prima aan je trekken in Bretagne. Zo loopt het beroemde langeafstandwandelpad ‘Douanepad’ langs 1.800 km kustlijn van de regio. Wil je liever meer van de binnenlanden zien dan is het ‘kanaal van Nantes naar Bres’ een goede keuze. In 360 km loop je langs kanalen en passeer je sluizen. Je gaat dwars door de schitterende rivierdalen, karakteristieke dorpjes, stadjes en middeleeuwse vestigingen. Voor de fietsers brengen we graag de ‘tour de Manche’ onder de aandacht. Een route die door de roze granietkust in het noorden van Bretagne loopt. Of misschien heb je weleens gehoord van de fietsroute Vélodyssée. Een route die Engeland met Spanje verbindt. Deze route begint in Roscoff en voert dwars door Bretagne. Het is voor 70% ook nog eens een autovrije route.

wandelen-fietsen-bretagne

Enthousiast geworden en wil je meer weten over Bretagne? Kijk dan hier op de website van Atout France, het Franse bureau voor toerisme. Hier vind je uitgebreide informatie over Bretagne. Meer inspiratie? Bekijk meer mooie bestemmingen voor een natuur vakantie!

Foto's: Atout France, het Franse bureau voor toerisme

Categories

+ There are no comments

Add yours