Meteen naar de content

Gemakkelijk en goedkoop parkeren bij vliegveld Eindhoven

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Reistips

Vliegreizen

Vlieg jij binnenkort vanaf Eindhoven Airport naar je reisbestemming? En ben je van plan met de auto naar het vliegveld te gaan? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een mogelijkheid om goedkoop te parkeren bij vliegveld Eindhoven. Het liefst wil je natuurlijk dichtbij de luchthaven parkeren, maar daar ook niet de hoofdprijs voor betalen. Wij hebben in het verleden verschillende opties uitgeprobeerd, zoals met de auto naar station Best en vanaf daar de trein nemen. Maar dan ben je afhankelijk van de parkeerplekken daar én moet je alsnog al je bagage meenemen in de bus. Terwijl je dat juist wilde voorkomen door met de auto te gaan. Niet ideaal dus! Parkeren bij vliegveld Eindhoven zelf is prijzig, zeker als je voor de deur wilt staan. Maar er zijn wel degelijk alternatieve, goedkopere opties voor parkeren bij Eindhoven Airport, zoals via Parkos. Wij wilden hun website en parkeerservice daarom zelf weleens uittesten toen we naar Mallorca vlogen. Voor zo’n 6 euro per dag boekten we een parkeerplaats op loopafstand van vliegveld Eindhoven. Hoe dat is bevallen? We delen onze ervaring!

parkeren vliegveld eindhoven
Foto: Eindhoven Airport

Wat is Parkos: de verschillende opties van parkeren bij een vliegveld vergelijken

Parkos is een website waarbij je parkeerplaatsen rondom vliegvelden in Nederland, België en Duitsland kunt vergelijken en boeken. Nu denk je misschien: een parkeerplek is toch een parkeerplek, zijn ze niet allemaal hetzelfde? Dat is zeker niet zo. De ene parkeerplek is bijvoorbeeld dichterbij het vliegveld dan de andere, bij sommige kun je lopend naar het vliegveld en bij andere maak je gebruik van een shuttle. Je kunt ook vaak kiezen tussen binnen en buiten parkeren, je sleutels afgeven of juist bij je houden en daarnaast hebben een aantal parkeerplaatsen nog wat extra services zoals het elektrisch opladen van je auto of het bijboeken van een wasbeurt. Ook kun je ervaringen van anderen lezen op het gebied van service. 

Verschillende soorten parkeerplekken bij het vliegveld

Per parkeerplaats kun je op Parkos lezen over de veiligheid en de faciliteiten (zoals toiletten). Ook kun je dus de prijzen vergelijken; hierbij is een parkeerplaats dichtbij het vliegveld natuurlijk vaak duurder dan de parkeerplaatsen die iets verder weg liggen. Maar je hebt het dan over een paar minuten verschil; wij boekten bijvoorbeeld de goedkoopste parkeerplaats en deze lag op slechts 5 minuten lopen van vliegveld Eindhoven. Op dit moment kun je via Parkos kiezen voor vier verschillende opties om te parkeren bij vliegveld Eindhoven: valet parkeren, parkeren incl. shuttle service, parkeren op loopafstand van Eindhoven Airport en Park Sleep Fly, hierbij boek je een parkeerplaats incl. overnachting bij de luchthaven. Handig als je bijvoorbeeld een hele vroege vlucht hebt!

parkeerplaatsen vliegveld vergelijken parkos

Valet parkeren: rijd tot de vertrekhal en laat je auto voor je parkeren bij het vliegveld

Heb je helemaal geen zin om te lopen dan is er ook een optie met nóg meer gemak, namelijk valet parkeren. Met deze service rijd je je auto tot aan de vertrekhal en geef je je sleutels af aan een medewerker van het parkeerterrein. Deze parkeert vervolgens de auto voor je. Wanneer je terug komt van je vakantie staat de auto ook weer netjes voor je klaar bij de vertrekhal.

Is parkeren op een externe parkeerplaats bij vliegveld Eindhoven veilig?

Een aantal jaar terug waren de valet-parkeerplaatsen rondom Schiphol slecht in het nieuws. Maar dit was juist omdat er helemaal geen controle op deze bedrijven was. Een website als Parkos maakt hier het verschil. Bij Parkos zijn alleen betrouwbare parkeerplaatsen aangesloten, die service en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. En Parkos controleert de betrouwbaarheid van deze partijen ook nog regelmatig zelf, door onaangekondigd GPS-trackers met auto’s mee te sturen. Zo checken ze of de auto inderdaad gewoon netjes geparkeerd wordt. Daarnaast kun je de reviews van anderen lezen op de site. Het maakt dat alles juist heel transparant is en je dus zeker weet dat jouw auto veilig geparkeerd staat wanneer jij op vakantie bent. 

eindhoven luchthaven parkeren

Parkeren bij vliegveld Eindhoven: onze ervaring

Omdat vliegveld Eindhoven geen treinstation heeft, is het altijd een beetje een gedoe om er te komen. Je moet dan het laatste stuk met de bus en dit maakt het, zeker met bagage, altijd wat oncomfortabel. Daarnaast is het gewoon wel heel relaxed om je koffers achterin de auto te gooien en dichtbij het vliegveld te parkeren. Maar eerder was dit altijd een dure optie, zeker als je wat langer op vakantie gaat. Via Parkos vonden we de prijs juist heel erg meevallen, we betaalden € 58,- voor een week parkeren bij vliegveld Eindhoven. En dat op 5 minuten lopen van de vertrekhal. En eigenlijk vonden we het zo relaxed dat we tegen elkaar zeiden: waarom hebben we dit nooit eerder gedaan?!

Parkeren bij Eazzypark op loopafstand van Eindhoven Airport

Wij kozen ervoor om te parkeren op loopafstand van het vliegveld van Eindhoven bij parkeerterrein Eazzypark. En dat beviel heel goed. Het is makkelijk aanrijden en binnen een paar minuten hadden we de auto afgegeven en liepen we naar het vliegveld. De medewerkers waren heel vriendelijk en netjes. Bij sommige parkeerterreinen geef je je autosleutels af, zodat de medewerkers je auto op een andere plek op het parkeerterrein kunnen zetten. Als je weer terugkomt van je reis zetten ze de auto dan weer vooraan, zodat je zo in kunt stappen. Zo gaat het ook bij Eazzypark, je levert je autosleutels dus in en dit vond ik vooraf best een spannend idee. Maar eenmaal aangekomen bij de parkeerplaats vond ik het eigenlijk wel een fijn idee dat we de autosleutels niet kwijt konden raken op vakantie. Dit gebeurde ons ooit eens bij de huissleutel en leverde veel gedoe op bij thuiskomst. Ook na onze vakantie was het heerlijk dat onze auto zo dichtbij geparkeerd stond. We kwamen laat in de avond terug en waren een kwartier na de landing alweer onderweg naar huis. Hoe luxe is dat!

Wij zijn zo enthousiast dat ik denk dat we voortaan altijd op deze manier gaan parkeren bij het vliegveld, als we vanaf Eindhoven Airport vliegen. En ook voor bijvoorbeeld Düsseldorf of Weeze lijkt het me ideaal. En misschien zelfs wel bij Schiphol, want als je eenmaal de luxe van parkeren dichtbij de luchthaven gewend bent wil je eigenlijk niet meer anders!

Ook parkeren bij het vliegveld? Vind hier je parkeerplek bij Eindhoven Airport

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen