5 Handbagage essentials


We reizen steeds vaker met alleen handbagage. Zeker wanneer je vliegt op Europese bestemmingen levert het zoveel tijdswinst op om licht bepakt te reizen. Niet meer wachten bij de incheckbalie (er vanuitgaande dat je online incheckt en je boardingpass zelf print) en geen wachtrij bij de bagageband bij aankomst. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je gewoonweg veel goedkoper vliegt zonder ruimbagage. Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen wordt er gestunt met ticketprijzen, maar loopt het bedrag al snel flink op als je een grote koffer met je meebrengt. Door slim te reizen met alleen handbagage, kun je nog meer van die leuke Europese tripjes maken. Maar een beetje slim bagage pakken is het wel. En daarom delen we graag 5 essentials die dit alweer een stuk makkelijker maken!

1. De hamamdoek

Jaja, nu weten we het wel denk je misschien, maar ja, de hamamdoek is ook zo verrekte handig. Ook, of misschien wel juist, als je met alleen handbagage reist. Of je nu een kleine meeneemt als handdoek of de grotere Fouta als badlaken (of allebei), ze nemen zoveel minder ruimte in dan een gewone handdoek! Dat ze ook nog eens een stuk fijner afdrogen dan de welbekende fiber reishanddoek, maakt de hamamdoek ons favoriete reis item. Even ter illustratie de handdoek met de hamamdoek XS en Fouta vergeleken.

hamamdoeken-vergelijking-met-handdoek Hamamdoek-vergeleken-met-handdoek

2. Powerbank

Als travelblogger kun je nooit genoeg stroom bij je hebben. De telefoon, camera en laptop, we kunnen gewoonweg niet zonder op reis. En ook al zijn wij als blogger een extreem voorbeeld, als reiziger maak je ook al snel veel gebruik van deze stroomvreters. En daarom is een powerbank de uitvinding van de eeuw. Nooit die lege accu als je onderweg bent. En dus ideaal in de handbagage. Ze zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Wij adviseren om er eentje mee te nemen die niet na één keer je telefoon opladen leeg is. Een iets duurdere, maar krachtigere powerbank is daardoor absoluut die paar tientjes extra waard. Onderstaande heeft ook nog eens twee usb-poorten, waardoor je meerdere apparaten gelijktijdig kunt opladen, stopt met laden als het betreffende apparaat vol is en heeft een super snelle herlaad tijd. Een paar extra's die de goedkopere varianten missen. Hoe sterk je hem wilt hebben, kun je bovendien zelf kiezen.

Krachtige powerbank

3. Katoenen tas

Wil je eenmaal op de plaats van bestemming niet gelijk je hele rugtas leeg moeten halen om daarmee op pad te kunnen gaan of reis je met een handbagagekoffer, dan is een katoenen tasje ideaal. Je vouwt hem super klein op en haalt hem tevoorschijn als je hem nodig hebt. Geen fan van katoenen tasjes? Dan kan een opvouwbare rugtas als deze ook uitkomst bieden.

katoenen-tas-opgerold Linnen tas 'Colour your world'

4. Multi-adapter

Als je met beperkte bagage reist is het wel zo handig om zoveel mogelijk snoertjes te combineren. Veel opladers werken tegenwoordig met een usb poort, dus is het eigenlijk wel nodig om al je adapters mee te nemen? Wil je gelijktijdig (bijvoorbeeld ‘s nachts) je telefoon, camera en powerbank opladen, dan is een multi-wereldstekker een uitkomst. Dit scheelt je niet alleen veel ruimte, ook heb je maar één stroompunt nodig! De kabeltjes hou je vervolgens eenvoudig bij elkaar met een e-cube.

Wereldstekker met 4 usb poorten

 4. Dwarsligger of e-reader

Tja, zelfs tijdens korte reizen kan het heerlijk zijn om een boek te lezen. Maar om nu een dik boek mee te sjouwen is ook wat verspilling van de ruimte. Een e-reader of dwarsligger gaat daarom bij ons altijd mee in de handbagage.

dwarsligger - lezen op reis

5. Oprolbare toilettas en compacte navulflesjes

Oprolbare toilettassen zijn super handig op reis. En ook in je handbagage nemen ze de minste ruimte in. Vaak zijn ze voorzien van een handig haakje, waardoor je hem eenvoudig ophangt. Zoals waarschijnlijk wel bekend mag je geen grote flessen met vloeistoffen meenemen. Navul flesjes op reisformaat zijn dus een ideaal.

miniflesjes toilettas-eagle-creek-slim-kit-vk

Koffer of rugtas?

Afhankelijk van je trip kies je voor een koffer of rugtas. Bij veel luchtvaartmaatschappijen mag je een compacte handbagage koffer meenemen, maar er zijn ook prijsvechters als Wizzair waarbij het echt niet meer wordt dan een rugtas. Gemiddeld ligt het rond de 55 x 40 x 23 cm, maar het gewicht kan flink verschillen.

Wij kiezen er steeds vaker voor om, naast onze langere reizen, ook korte tripjes te maken. En om geld en tijd te besparen is reizen met handbagage daarbij echt een uitkomst om zo meer te kunnen reizen. Ook bij ons wordt de backpack dus weleens verruild voor een handbagage koffer of fijne rugtas. Een webshop met super breed assortiment in dit soort koffers, leuke rugtassen en handige daypacks is Duifhuizen.nl. Handig om verschillende type bagage met elkaar te vergelijken. Zo mag de Herschel rugtas nog precies mee bij Wizzair! En heeft de handbagage koffer van samsonite zich ook al letterlijk ruimschoots bewezen.

Handbagage favoriet Herschel Duifhuizen

Categories

+ There are no comments

Add yours