Meteen naar de content

Buenos Aires travel guide: de 30 leukste bezienswaardigheden

iris klapwijk

Door Iris

Argentinië

Cultuur en Unesco

Wereldsteden

Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië, telt ruim 3 miljoen inwoners. Het is een moderne, grote stad waar ontzettend veel te beleven valt. Je kunt je hier dus makkelijk weken vermaken, maar ook een kortere stedentrip Buenos Aires als onderdeel van je rondreis door Argentinië is absoluut de moeite waard. Bezoek jij deze metropool in Zuid-Amerika en wil je weten wat je er kunt doen? Zelf woonde ik er een aantal jaar en bezocht ik de stad ook in de jaren erna nog regelmatig. In dit artikel deel ik daarom mijn tips voor de 33 leukste highlights én minder bekende activiteiten en bezienswaardigheden in Buenos Aires.

Tip: verken de bezienswaardigheden van Buenos Aires tijdens een fietstour

We beginnen gelijk met een goede tip voor Buenos Aires: een leuke manier om de stad te verkennen is op de fiets! Het verkeer kan een beetje chaotisch zijn, maar Buenos Aires heeft de laatste jaren hard gewerkt aan haar fietspaden en er komen er steeds meer bij. Op de fiets zie je in een korte tijd superveel en kun je net iets meer van de bezienswaardigheden van Buenos Aires ontdekken. Het is leuk om je trip hiermee te starten, want dan weet je gelijk een beetje de weg en kun je plekken die je leuk vindt later nog uitgebreider bezoeken. Baja Bikes biedt een aantal superleuke fietstours in Buenos Aires aan, waarin een enthousiaste gids jou de stad op een andere manier laat ervaren. Zo weet je zeker dat je niks mist van de bezienswaardigheden van Buenos Aires en zelfs nog wat extra highlights van de stad ontdekt. 

Boek online je fietstour in Buenos Aires >>

1. De meest bezochte bezienswaardigheid van Buenos Aires: de Recoleta begraafplaats

Een stad in een stad: de begraafplaats van Recoleta, oftewel het Cementerio de la Recoleta. Dit is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Buenos Aires en niet zonder reden. De mausoleums van deze begraafplaats zijn immens en je kunt echt verdwalen op deze begraafplaats. Talloze beroemde Argentijnen liggen hier begraven, waarvan de meest beroemde Evita Perón is. De graven zijn soms heuse kerken met standbeeld, glas in lood ramen en engelen. Zeker een bezoek waard dus als je in Buenos Aires bent.

Recoleta Buenos Aires

2. De toeristische zondagsmarkt in San Telmo

San Telmo is één van de oudste wijken van Buenos Aires en staat bekend om de grote markt die er elke zondag gehouden wordt. Vroeger was San Telmo een van de rijkste buurten van de stad, maar na een gele koorts uitbraak vertrokken de rijken naar Recoleta en Palermo. Gezegd wordt dat zij hun hele hebben en houden achterlieten en dat dit het begin was van de grote straatmarkt en de vele antiekwinkels die je in San Telmo vindt. Zeker een leuke plek om rond te lopen en souvenirs te kopen. Ook leuk zijn de steegjes rondom de markt. Je vindt hier kleine boetiekjes en leuke restaurantjes. Daarnaast is er live muziek door bandjes of rondlopende percussiegroepen.

In San Telmo zie je ook veel streetart en het staat er vol met koloniale gebouwen. In het centrum van San Telmo vind je een overdekte markt, waar je naast veel antiekkraampjes ook eettentjes vindt, waar je heerlijke tapas kunt eten en een goed glas wijn kunt drinken.

San Telmo Buenos Aires

3. Plaza de Mayo plein: het politiek hart van Buenos Aires

Plaza de Mayo is het hart van de stad en één van de bekendste bezienswaardigheden van Buenos Aires. Hier vind je veel bekende gebouwen zoals het Casa Rosada, het presidentiële werkpaleis met roze muren. Vanaf het balkon van dit gebouw sprak Evita het volk toe en zong Madonna ‘Don’t cry for me Argentina’ in de film Evita (Evita zelf heeft dit nooit gezongen vanaf het balkon trouwens).

Omdat dit het politieke hart is van Buenos Aires vinden op dit plein ook vaak protesten plaats waarbij je honderden mensen met vlaggen en trommels door de straten ziet lopen. Ook is er dan veel politie op de been. Het Plaza de Mayo is ook de plek waar elke donderdag ‘De dwaze moeders’ verzamelen. Dit zijn moeders van wie hun kinderen tijdens de dictatuur zijn verdwenen. Al meer dan veertig jaar komen zij uit protest naar het plein om aandacht te vragen voor het lot van hun kinderen. Op de grond zie je de witte hoofddoeken afgebeeld, het symbool van de moeders. Een van de interessante bezienswaardigheden die je niet kan overslaan als je in Buenos Aires bent.

Plaza de Mayo Buenos Aires

4. Dans de Argentijnse Tango op straat in La Boca

La Boca is een bekende wijk voor toeristen vanwege alle gekleurde huisjes die hier te vinden zijn. Je vindt hier een mix van Europese en Zuid-Amerikaanse stijlen doordat hier veel Italianen wonen. In deze wijk vind je veel tangoclubs en er wordt vaak op straat gedanst. Ook zijn er door de wijk veel muurschilderingen te vinden over dansen en de cultuur. Het is heerlijk om hier op één van de terrasjes te zitten en lekker rond te kijken. Het is mogelijk om op eigen gelegenheid deze wijk te bezoeken, maar let op, want er is veel (gewapende) criminaliteit in de buurt. Blijf dus vooral in het toeristische gedeelte. La Boca is een wijk die leuk is om gezien te hebben, maar houd er wel rekening mee dat dit de nummer één toeristische attractie van de stad is voor veel mensen. De prijzen liggen er hoger en in het hoogseizoen is het erg druk.

La Boca Buenos Aires

5. La Bombonera: het voetbalstadion van Buenos Aires en Maradonna

La Bombonera is het voetbalstadion van Buenos Aires en staat in de wijk La Boca. Hier spelen de ‘Boca Juniors’, één van de bekendste voetbalclubs van Zuid-Amerika. Dit is ook de club waar voetballer Maradonna vroeger bij speelde. Rondom het stadion zijn tal van muurschilderingen en er is tevens een voetbalmuseum. Bombonera betekent bonbondoos, het stadion heeft die bijnaam gekregen omdat het de vorm heeft van… precies: een bonbondoos. De echte voetballiefhebbers mogen deze beroemde bezienswaardigheid in Buenos Aires niet overslaan.

Wil jij bij een wedstrijd aanwezig zijn? Zorg dan dat je de kaarten (ver) van tevoren bestelt, want de (belangrijke) wedstrijden zijn snel uitverkocht.

La bombonera Buenos Aires

Leuke excursies in Buenos Aires

 

6. Slenter door de haven van Buenos Aires: Puerto Madero

De oude haven Puerto Madero was jarenlang de slechtste plek van Buenos Aires. Veel criminaliteit en prostitutie vond er plaats. Na een grote renovatie in de jaren ’90 is de wijk opgeknapt en nu is het één van de duurste en modernste wijken van de stad. De oude pakhuizen zijn mooi opgeknapt en herbergen nu (dure) restaurants en winkels. Het is heerlijk slenteren langs het water. Veel Argentijnse verliefde stelletjes komen hier ’s avonds een cocktail drinken. De haven is omringd met wolkenkrabbers, luxehotels en andere bijzondere architectuur. Eén van de bezienswaardigheden in de haven van Buenos Aires is Puente de la Mujer, de vrouwenbrug. Hij is ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava en beeldt een echtpaar uit dat de tango danst. Let ook eens op de straatnamen, die zijn allemaal vernoemd naar vrouwen. Het is leuk om een fiets te huren en lekker langs het water te fietsen. Daarna drink je een heerlijke cocktail bij één van de chique restaurantjes aan de waterkant.

Puerto Madero Buenos AIres

7. Eet echte Argentijnse steak in Buenos Aires

Zelf ben ik vegetariër dus deze heb ik even over geslagen. Maar voor de vleesliefhebbers onder ons moet je in Buenos Aires een echte steak eten. Er zijn tal van steakrestaurants met goed gegrild vlees. Ze noemen de restaurants vaak Parilla, wat gril betekent. Grote stukken vlees worden op een houten vuurtje bereid. Vraag aan een local waar je een goede steak kan eten en je komt vaak op een leuke lokale spot uit.

steak eten buenos aires

8. Drink mate, de lokale thee van Argentinië, en eet een alfajor

Mate is de lokale thee en in Argentinië erg populair. Mensen drinken het de hele dag door en je moet niet raar op staan te kijken als de buschauffeur een kopje thee drinkt onder het rijden. Je ziet veel Argentijnen lopen met een thermosfles met warm water om op ieder moment van de dag mate te kunnen drinken. Mate drink je uit een kalebas met een stalen rietje. Je doet wat kruiden in de kalebas en giet er vervolgens heet water overheen, waarna je het kopje leeg drinkt. Vervolgens wordt er weer nieuw water op gegoten en wordt het kopje doorgegeven aan de volgende in de groep. Mate drinken is dus ook een sociale gelegenheid waarbij er veel wordt gekletst. Door de cafeïne in de thee is het een echte powerdrink. Vergeet ook niet om er een alfajor bij te nemen. Een twee- of drielaags koekje waar dulce de leche tussen zit, volledig ondergedompeld in chocola. Waar wacht je nog op?

Mate Buenos Aires

9. Avenida de 9 julio: de breedste boulevard ter wereld & het Plein van de Republiek

Op het Plein van de Republiek vind je het icoon van de stad, een Obelisk van 67 meter. Eén van de meest opvallende bezienswaardigheden in Buenos Aires dus! ’s Avonds is dit een mooie plek door alle lichten rondom de Obelisk en de billboards van de kruisende wegen. Eén weg hiervan is de Avenida de 9 julio, de breedste boulevard ter wereld. De boulevard is zo breed dat het je niet lukt om de straat zonder door rood te lopen over te steken. Of het officieel de breedste boulevard is, is nog maar de vraag, eigenlijk zijn het drie samengevoegde straten. Maar dat maakt voor de bewoners van Buenos Aires niet uit, zij claimen graag de titel.

bezienswaardigheden buenos aires, avenida 9 de julio

10. Het Buenos Aires Museum voor Moderne Kunst (MAMBA)

Als je van moderne kunst houdt is het MAMBA (Museo de Arte Moderno de Buenos Aires) een absolute aanrader. De collectie wisselt regelmatig en de exposities zijn altijd goed. Ook de vaste collectie is heel boeiend met veel werk van Argentijnse en Zuid-Amerikaanse kunstenaars. Het gebouw is in 2018 volledig gerenoveerd en is ook van de buitenkant gaaf om te zien. Het MAMBA ligt op de rand van San Telmo. Loop dus vooral even binnen wanneer je deze leuke wijk bezoekt. Het is zeker de moeite waard! Het museum is op dinsdag gesloten en op woensdag gratis te bezoeken, meestal is het dan wel wat drukker.

Meer informatie vind je op de website van het museum.

MAMBA Buenos Aires

11. Leer meer over Evita Perón in het Museo Evita

Nog een museum die in dit rijtje bezienswaardigheden van Buenos Aires niet mag ontbreken. Argentinië en Buenos Aires zijn onlosmakelijk verbonden met Eva Perón. De vrouw van voormalig president Juan Perón en first lady van 1946 tot haar dood in 1952. Eva stierf aan baarmoederhalskanker op haar 33e, maar heeft heeft veel betekend voor met name armen en vrouwen in Argentinië. Hoewel niet alles zo rooskleurig is als wordt voor geschoteld (de Peróns hadden nauwe banden met nazi-Duitsland bijvoorbeeld) is Eva Perón absoluut een van de belangrijkste figuren in de Argentijnse geschiedenis. Een bezoekje aan dit museum ter ere van haar is dan ook zeker een aanrader. Alleen het huis zelf al is prachtig om te zien. Vroeger was het een opvanghuis opgericht door Eva Perón voor kansarme vrouwen en kinderen. In het museum krijg je een inzicht in de vele projecten die Eva Perón opgezet heeft, een bloemlezing over haar rijke en bijzondere leven en er zijn verschillende outfits van Evita te zien. Ook is er een leuk café waar je lekker koffie kunt drinken en gebak kunt eten. Ga dus zeker kijken in het Museo Evita als je meer over deze bekende Argentijnse dame wilt weten.

Museum Evita Buenos Aires

12. Kijk je ogen uit op de Feria de Matadores markt

De San Telmo zondagsmarkt (zie bezienswaardigheid nummer twee) is alom bekend in Buenos Aires. Een net zo leuke, maar iets minder bekende variant is de Feria de Matadores, oftewel de: Matadores markt. De traditionelere en iets minder toeristische markt in een buitenwijk van Buenos Aires. Je vindt hier nog echte gauchos die hun paardrijkunsten laten zien, live muziek en er wordt altijd gevolksdanst. Niet de tango, maar echte gaucho dansen. Matadores betekent in het Spaans slachthuis en het is van oorsprong dan ook een veemarkt. Verder zijn er veel eetkraampjes en er worden veel leren jassen, riemen en schoen verkocht. De markt vindt elke zondag plaats van maart tot december, tussen Avenida Lisandro de la Torre en Avenida de los Corrales. Neem Metro lijn E, een van de vele bussen of ga lekker makkelijk met de taxi of Uber.

13. Waan je in de ondergrondse wereld van Buenos Aires in El Zanjón

Letterlijk een andere kijk op Buenos Aires vind je in de ondergrondse mysterieuze tunnels van El Zanjón. Zo’n twintig jaar geleden werd ontdekt dat er in de wijk San Telmo de huizen ondergronds met elkaar verbonden zijn. Een rijke ondernemer met veel liefde voor historie heeft een deel van dit ondergrondse stelsel blootgelegd. Onder begeleiding van een gids neem je een kijkje in de kelders van de wijk en leer je meer over de geschiedenis en het ontstaan van de stad. De restauraties zijn ontzettende mooi uitgevoerd en als je een wat langer in Buenos bent is een bezoek aan dit museum echt een must. Je kunt je bezoek aan El Zanjón combineren met een bezoek aan Casa Minima, het smalste huis van de stad, dat tegenover het El Zanjón ligt. Twee leuke bezienswaardigheden die je een andere kijk bieden op Buenos Aires.

El Zanjon Buenos Aires highlights

14. Eet empanadas, Argentijnse gevulde deegsnacks

Argentinië staat natuurlijk vooral bekend om steak. Maar wist je dat je hier ook de heerlijkste empanadas kunt eten? Heerlijk als snack of voorafje als je gaat eten (of een late night snack na het uitgaan). Empanadas zijn gevulde deeg snacks met diverse vullingen, zoals pikant gehakt, geitenkaas en pompoen, kaas en ui of spinazie. Eigenlijk is bijna ieder moment van de dag wel geschikt voor het eten van een empanada, dus verlaat de stad niet zonder er eentje te proberen.

15. Bezoek het oude postkantoor

Een postkantoor bezoeken klinkt misschien niet zo spannend, maar het voormalige postkantoor “correos” is onder leiding van voormalig president Christina Kirchner omgebouwd tot een prachtig cultureel centrum. De binnenkant van het gebouw is supermodern ingericht wat een gaaf contrast geeft met de traditionele buitenkant. Regelmatig zijn er gratis te bezoeken exposities of muziek en dansvoorstellingen. Maar ook als er niets gepland staat loont het de moeite om de bijzondere renovatie van het gebouw te bekijken. Loop dus vooral even binnen om een kijkje te nemen of kijk even online wat er te doen is.

Correos Buenos Aires

16. Kom tot rust in het Ecologisch park

Aan de oever van de rivier Rio de la Plata, waaraan Buenos Aires ligt, wilde men in de jaren ‘70 een stuk land ontginnen om een economisch centrum te bouwen. Vanwege de dictatuur is er van dat plan nooit iets terecht gekomen en is er vooral bouwmateriaal in de rivieroever gedumpt. Er wordt ook wel gezegd dat ook hier massagraven zijn van vermisten uit de dictatuur. Zo’n veertig jaar lang is er niets met het gebied gedaan en had de natuur de vrije loop. Zo ontstond er een uniek stuk ecologische natuur, dat nu thuis is voor honderden vogel-, vlinder- en schildpadsoorten. In het weekend komen veel mensen om te sporten, picknicken en wandelen, maar door de week is het er heerlijk rustig en kun je genieten van de flora en fauna. Je kunt lopen tot aan de rivier (die is verontreinigd dus zwem hier niet) en bij mooi weer kun je Uruguay zien liggen. Doe als de Argentijnen en eet na je wandeling een churipan (broodje met worst van de barbecue) bij een van de straattentjes aan de boulevard.

parque ecologico Buenos Aires

17. Leer 200 jaar geschiedenis in het Museo Casa Rosada

Naast het Casa Rosada, het presidentiële werkpaleis op Plaza de Mayo in het centrum van Buenos Aires, ligt het Museum Casa Rosada. Verwar dit niet met het brengen van een bezoek aan Casa Rosada, dat is een van de andere bezienswaardigheden van Buenos Aires (Dit kan alleen in het weekend en door vooraf te reserveren). Het Museo Casa Rosada werd geopend ter gelegenheid van de 200-jarige onafhankelijkheid van Argentinië. Het hele museum ligt onder de grond en is heel indrukwekkend gebouwd. Er is veel aandacht voor veldslagen en presidenten in interactieve filmpjes. Leuk om even doorheen te lopen en wat te leren over de Argentijnse geschiedenis.

18. Bezoek de Delta Tigre en vaar rond de eilandjes

Op nog geen uur treinen van de hoofdstad ligt de Tigre Delta met honderden eilandjes. Het is erg gaaf om hier een boottochtje te maken en door de smalle kanalen van de eilanden door te varen. De eilanden zijn nog steeds bewoond en veel mensen wonen in prachtige houten huizen. Veel touroperators bieden een boottocht met typische Argentijnse asado (barbecue) lunch aan. Je kunt er ook voor kiezen om met de fiets in de trein te gaan en een leuke fietstour en boot combinatie te maken. Heb je wat langer de tijd in Buenos Aires dan is een middagje Tigre echt echt een van de leuke dingen om te doen in Buenos Aires.

Vind hier een boottour >>

Tigre Buenos Aires

19. Struin door Colonia del Sacramento in buurland Uruguay

Aan de overkant van de Rio de la Plata, waaraan Buenos Aires ligt, bevindt zich het historische stadje Colonia del Sacramento. Met de catamaran steek je zo over en ben je in een klein uurtje in buurland Uruguay en slenter je door de idyllische straatjes met kinderkopjes. Er staan veel oude auto’s en je vindt er schattige huisjes met bloembakken en fijne cafés voor lunch en koffie met gebak. Beklim ook de vuurtoren voor een mooi uitzicht over het stadje dat op de UNESCO wereld erfgoed lijst staat. Bij mooi weer neem je je zwemspullen mee voor een duik in het water. Een leuke dagtrip vanuit Buenos Aires en een fijne afwisseling met de drukte in de stad.

Colonia Buenos Aires

20. Wandel langs de prachtige paarse Jacaranda bomen

Meer dan tienduizend Jacarandas staan er in Buenos Aires. Deze bomen met paarse bloemen staan twee keer paar jaar in bloei, in november en in februari. Dit zijn sowieso gunstige maanden om Argentinië en Buenos Aires te bezoeken, maar als alle bomen in bloei staan en de stad is gehuld in een paarse bloei dan is deze heerlijke stad nog een stukje mooier. Je vindt veel bomen op Avenida Libertador, in de buurt van het Museo de Bellas Artes richting Palermo en Recoleta.

jacaranda Buenos Aires

21. Laat je inspireren door prachtige streetart tijdens een Graffiti tour

In de Argentijnse hoofdstad zie je ontzettend veel streetart. Veel van de prachtige werken vertellen over de verschillende gebeurtenissen uit de geschiedenis. Er zit veel politiek getint werk bij en veel kunst is een antwoord of kritiek op het beleid. Heel leuk is het om een graffiti tour te maken waarbij een gids je aan de hand van de toffe kunst een andere inkijk geeft in de roerige geschiedenis van dit Zuid Amerikaanse land. Zeker een aanrader als je houdt van graffiti en streetart!

Vind hier een streetart tour >>

Street art Buenos Aires bezienswaardigheden

22. De chique wijk Recoleta

Buenos Aires wordt vaak het Parijs van Zuid-Amerika genoemd en dat komt onder andere door de chique wijk Recoleta. In de hoogtijdagen van de stad lieten veel rijke mensen Franse architecten overkomen om huizen voor hen te ontwerpen. De hele wijk ademt een Franse sfeer met prachtige huizen, mooie lanen en karakteristieke gevels. Dit is ook de buurt waar onze koningin Máxima opgegroeid is. Ga lekker lunchen bij een van de vele goede restaurants en slenter door de wijk, voordat je naar de beroemde begraafplaats (zie de nummer één in dit rijtje bezienswaardigheden van Buenos Aires) wandelt.

23. Laat je meeslepen in de Argentijnse voetbalgekte en bezoek een wedstrijd

Wie aan Argentinië denkt, denkt aan voetbal. De beste voetballers van de wereld (volgens de Argentijnen dan hè) Maradonna en Messi komen uit Argentinië. De beroemdste voetbalclubs zijn Boca Juniors en aartsvijand River Plate. Het is vrij moeilijk (bijna onmogelijk) om zelf kaartjes voor deze wedstrijden te regelen. De entreekaarten zijn vooral voor deze beroemde clubs niet even goedkoop, maar net zo gaaf is het om naar een van de andere clubs te gaan. De supporters zijn net zo fanatiek en het is een hele belevenis, maar het gaat er lang niet altijd zachtaardig aan toe.

Wanneer je geen Spaans spreekt en niet met iemand mee kan die je kent, is het aan te raden om met een georganiseerde tour mee te gaan. De sfeer in het stadion, de opzwepende liederen en het fanatisme van de supporters zorgen voor een onvergetelijke ervaring, het niveau van het voetbalspel doet er dan niet meer toe. Het bezoeken van een voetbalwedstrijd is dus zeker leuk om te doen in Buenos Aires, zelfs als je niet van voetbal houdt!

Voetbal Buenos Aires

24. Waag een gokje bij een paardenrace of kijk naar een polowedstrijd

Naast voetbal en hockey is polo een populaire sport in Argentinië, met name bij de rijkere bewoners uiteraard. Een polowedstrijd is voor de liefhebber in Buenos Aires ook een hele belevenis. Ook leuk om te doen als je van paarden houdt (of van gokken): kijken bij de paardenraces. Het raceparcour bevindt zich in een prachtig gebouw en je kijkt je ogen uit naar de fanatieke mannen die aan het gokken zijn op de paarden. Doe met ze mee en waag een gokje en zet paar pesos in. Neem er een drankje bij en geniet van de race en de toeschouwers.

Paardenrace Buenos Aires

25. Bezoek een bar notable (historische bar)

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Buenos Aires zijn de vele restaurants en bars. Veel nieuwe en hippe, maar ook nog een heleboel prachtige oude bruine kroegen. Omdat deze lange tijd aan het verdwijnen waren, hebben 86 historische barren in de stad een beschermde status gekregen. Ze worden ‘bar notable’ genoemd en het zijn de plaatsen waar je je nog in het echte oude Buenos Aires waant.

De bekendste is Cafe Tortoni op Avenida de Mayo. Vaak staat hier een lange rij (toeristen) op de stoep te wachten tot ze naar binnen kunnen. Heb je mazzel en kun je meteen doorlopen, drink dan een kopje koffie, het interieur is werkelijk prachtig. Daarnaast kun je hier naar een tango show kijken, maar koop wel vooraf even kaartjes. Staat er een lange rij, bezoek gewoon een van de andere bar notables, er zijn er meer dan genoeg. Een leuke bar notable in San Telmo is La Poesia waar je heerlijke broodjes en tapas hapjes kunt eten.

Wil je een tango show bezoeken in Buenos Aires? Boek hier je tickets >>

Tortoni Buenos Aires

26. Bekijk moderne kunst van Zuid Amerikaanse kunstenaars in het MALBA

Het MALBA (Museo de Arte Latino americano de Buenos Aires) is een Latijns-Amerikaans kunstmuseum in de wijk Palermo. Het is een van de weinige privémusea van de stad en je vindt er beroemde werken van kunstenaars uit heel Zuid-Amerika. Het open en lichte gebouw heeft een bijzonder ontwerp. Het is het winnende ontwerp van een architectuurwedstrijd waar meer dan 450 architecten uit 45 landen aan meededen. Er hangt voornamelijk moderne en hedendaagse kunst in het museum, er is een café en een museumshop. Voor kunstliefhebbers een van de niet te missen bezienswaardigheden in Buenos Aires.

Malba Buenos AIres

27. Bewonder het prachtige Teatro Colón van binnen en buiten

Het Teatro Colón is het operahuis van Buenos Aires en staat in de top tien van beste operahuizen volgens de National Geographic. Zowel de binnen- als de buitenkant van het gebouw zijn prachtig. Het gebouw aan de Avenida 9 de Julio is niet het eerste nationale theater, het eerste gebouw stond aan de Avenida de Mayo. Deze moest verplaatst worden en na twintig jaar bouwen opende in 1908 het huidige Teatro Colón haar deuren. Er zijn 2500 zitplaatsen en nog eens 1000 staanplaatsen. Akoestisch gezien is het theater ook beroemd, het staat in de top vijf van beste concertzalen ter wereld. Via de website kun je kaartjes kopen voor concerten en reserveren voor een rondleiding. Zonder gids kun je het theater niet bezoeken.

Teatro Colon Buenos Aires

28. Loop, skate of fiets door het mooie Palermo park

In de wijk Palermo ligt het grootste stadspark van de stad. Geïnspireerd op Central Park in New York wilden de inwoners van Buenos Aires ook een groot park. In het weekend wemelt het hier van de fietsers, skaters, straathockeyers en wandelaars. Er zijn dan veel straatverkopers en je kunt overal popcorn, snacks en hamburgers kopen. In het midden van het park ligt een meer waar je met een bootje of waterfiets op kan varen. Ook vind je hier El Rosedal, een beroemde rozentuin met honderden soorten rozen. Naast het park ligt nog een groot stuk groen: de Palermo bossen. Hier staat ook de sterrenwacht waar in een 3D show het ontstaan van de wereld en het heelal wordt uitgelegd. Dus neem je mate mee en doe mee met de Argentijnen.

Rosedal Buenos Aires

29. Koop een boek in de mooiste boekenwinkel van de stad: El Ateneo

Er zijn duizenden boekwinkels in Buenos Aires. Argentijnen houden van lezen en vooralsnog doen ze dat ook het liefst op papier. In bijna elke straat vind je wel een winkeltje met nieuwe of gebruikte boeken. De mooiste boekwinkel van de stad -en misschien wel van de wereld- is El Ateneo Grand Splendid. Voorheen was dit een theater, maar sinds 2000 is het een boekenwinkel. De opzet van het theater is nog helemaal intact, je herkent direct de vorm. De prachtige versierde balkons en het midden van de zaal herbergen nu meer dan 120.000 boeken. Het podium is nu een cafe waar je koffie en broodjes kunt eten. Je vindt El Ateneo op Avenida Santa Fe 1860.

ateneo Buenos Aires

Checklist voor je reis naar Buenos Aires

  • Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
  • Plan meteen je reis: vergelijk de beste deals voor vliegtickets
  • Visum nodig? Regel je visum eenvoudig online
  • Ga je roadtrippen? Vergelijk alvast de prijs van je huurauto
  • Met de auto naar het vliegveld? Vind voordelig een parkeerplaats bij het vliegveld
  • Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids Buenos Aires in huis
  • Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering
  • Ontdek Buenos Aires op z'n best. Vind de leukste tours en boek je toegangsbewijzen alvast online
  • Air miles sparen met je creditcard? Kies voor een AMEX creditcard
  • Buenos Aires op de fiets verkennen? Boek hier een fietstour of huur een fiets

30. Het bruisende uitgaansleven van Buenos Aires

Uitgaan in Buenos Aires moet je zeker beleven! In de wijk Palermo zitten veel clubs en barretjes. Waarschijnlijk één van de leukste wijken om uit te gaan in Buenos Aires. Houd er rekening mee dat alles pas laat begint. Mensen eten laat, wat trouwens ook prima in deze wijk kan, bezoeken een café en gaan pas laat in de nacht richting een club. Als je wilt, kun je feesten tot de volgende middag!

Hidden bar Floreria Atlantico

Buenos Aires stikt van de hippe bars. Het aanbod verandert snel en er is bijna ieder weekend wel een opening van een bar in Palermo Soho or Palermo Hollywood. Er zijn door de hele stad ook “hidden bars” die de moeite van het bezoeken waard zijn. Een gouden ouwe is Floreria Atlantico, waar je via een bloemenwinkel de kelder ingaat en in een prachtig restaurant terecht komt, waar je heerlijke cocktails kunt drinken. Reserveren is wel handig aangezien het er vaak druk is.

Argentinie_Buenos_Aires_art

Ga dansen op maandagavond: Bomba del Tiempo

Het rijtje met Buenos Aires bezienswaardigheden sluiten we af met een feestje. In Buenos Aires is er iedere dag wel ergens een party. Op maandagavond is het meest bekende feestje Bomba del Tiempo, of te wel ’tijdbom’. In een oude garage die omgebouwd is tot cultureel centrum spelen meer dan 20 percussieartiesten iedere maandagavond het dak eraf. Bier wordt verkocht per halve liter in plastic bekers en buiten proberen hippies je van alles te verkopen. Het is altijd uitverkocht, dus zorg dat je op tijd een kaartje hebt. Op de website vind je het actuele speelschema, hoe je bij cultureel centrum Komex komt en kun je kaartjes kopen.

Bomba Buenos Aires

Praktische informatie over Buenos Aires

In Argentinië is de voertaal Spaans en je betaalt er met de Argentijnse Peso. Je kunt gemakkelijk per metro en bus alle bezienswaardigheden van Buenos Aires bekijken. Met beide vervoersmiddelen kun je de hele stad doorkruizen. Leuker is om een fiets te huren of om de verschillende wijken en bezienswaardigheden van Buenos Aires per voet te verkennen.

Vanuit Nederland kun je met verschillende maatschappijen vliegen op Buenos Aires. Er zijn ook regelmatig voordelige tickets te vinden. Zoek hier het voordeligste vliegticket naar Buenos Aires. Er zijn tal van mogelijkheden voor accommodaties. Van luxe hotels tot budget hostels. Vind hier jouw accommodatie in Buenos Aires.

Argentinie_Buenos_Aires_stad

Door ons geselecteerde accommodaties in Buenos Aires:

Verder reizen door Argentinië

Is Buenos Aires het startpunt van je reis door Argentinië? Bekijk dan ook onze route voor een rondreis door Argentinië. Combineer je je reis met Chili? Bekijk dan onze route door Patagonië, of lees al onze artikelen over Chili. En lees ook onze tips om alvast wat Spaanse woorden te leren.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen