Opvouwbare rugtassen vergeleken


Een opvouwbaar rugzakje is superhandig als je gaat reizen. Zo heb je altijd een dagrugzak bij je, zonder dat hij ruimte in beslag neemt wanneer je hem even niet gebruikt. Een opvouwbare dagruzak is handig voor zowel backpackers, wereldreizigers als iemand die met alleen handbagage reist. Er zijn opvouwbare rugzakken in alle soorten en maten en in alle prijscategorieën. Zelf verkopen we meerdere opvouwbare rugzakjes in onze travelshop, allemaal van hoge kwaliteit, maar allemaal net iets anders en geschikt voor verschillende doeleinden. Om je te helpen bij je keuze voor het kopen van de beste opvouwbare rugzak hebben we alle eigenschappen en plus- en minputen per rugtas voor je op een rijtje gezet!

Bekijk al onze rugtassen >>

Sea to Summit Ultra-sil Nano daypack | € 34,95

De Sea to Summit Ultra-sil Nano daypack is de allerlichtste en opgevouwen de allerkleinste opvouwbare rugzak verkrijgbaar. Dit maakt dit rugtasje tot de perfecte lichtgewicht opvouwbare rugzak voor wie echt zo min mogelijk bagage mee wil nemen. Bijvoorbeeld als je met alleen handbagage reist is deze tas ideaal. De tas is sterk in eenvoud, maar dat betekent wel dat hij geen zijvakjes of verstelbare rugbanden heeft.

Prijs: € 34,95 | gewicht: 30 gram | inhoud: 18 liter | materiaal: 15D Nylon

+ superklein op te bergen (ter grootte van een kippenei)
+ de allerlichtste opvouwbare rugzak verkrijgbaar
– geen zijvakjes
– geen verstelbare en ademende rugbanden
– niet waterproof

Sea to Summit Ultra-sil Nano daypack kopen >>

lichtgewicht rugzak opvouwbaar

Osprey ultralight Stuff Pack | € 33,95

De Osprey ultralight Stuff Pack heeft eigenlijk alles wat je in een opvouwbare rugzak zoekt: hij is compact op te bergen en beschikt over handige vakken. Zo heeft hij zijvakjes voor je waterflesje en een klein bovenvakje voor je portemonnee en sleutels. Wil je de rugzak opvouwen, dan kan dit in het bovenste vakje. Verder heeft het rugtasje verstelbare, ademende rugbanden. Opgevouwen is deze rugtas wel groter dan de Sea to Summit en ook iets groter dan de Matador DL16. Hij is dus iets minder compact, maar nog steeds klein op te bergen!

Prijs: € 33,95 | gewicht: 90 gram | inhoud: 18 liter | materiaal: 40D Double ribstop Nylon

+ heeft zijvakken voor waterflesje en bovenvakje voor portemonnee/ sleutels
+ ademende rugbanden
+/- compact op te bergen in bovenvakje, maar heeft iets groter pakformaat dan de andere tassen
– niet waterproof
Osprey opvouwbaar rugzakje kopen >>

osprey opvouwbaar rugzakje

Matador DL16 packable daypack | € 49,95

De Matador DL16 is duurder dan de eerste twee, maar heeft voor dat geld ook een aantal grote voordelen t.o.v. de opvouwbare rugzakken van Sea to Summit en Osprey. De Matador DL16 packable daypack is namelijk waterproof. Ook heeft deze rugzak een groot voorvak en zijvakjes voor een waterflesje. Verder zijn de rugbanden verstelbaar en van ademend materiaal. De DL16 is bovendien verkrijgbaar in supermooie printjes!

Prijs: € 49,95 | gewicht: 126 gram | inhoud: 16 liter | materiaal: waterproof 30D Cordura

+ waterproof (bestendig tegen regen en opspattend water)
+ waterbestendig gesealde ritsen
+ heeft zijvakken en groot voorvak
+ verstelbare en ademende rugbanden
+ ook verkrijgbaar in toffe printjes
– duurder dan Osprey en Sea to Summit
– iets zwaarder dan Osprey en Sea to Summit

Matador opvouwbare rugzak kopen >>

opvouwbare rugzakken matador

Matador FreeRain24, waterdichte rugzak:

De Matador FreeRain24 is een all-weather waterproof rugzak van 24 liter. De geavanceerde opvouwbare rugzak is lichtgewicht, compact op te bergen en waterproof. Door de sluiting van het hoofdcompartiment met roll top design en siliconen coating aan de binnenkant kan de rugzak alle weersomstandigheden aan. Maar ook is de rugzak ideaal voor watersporten als suppen of kajakken, want ook als hij even onder water komt blijft de inhoud droog. Met deze tas heb je een opvouwbare rugtas en dry sack in één. Verder heeft hij handige zijvakken, een groot voorvak en ademende, verstelbare schouderbanden en borstband. De 24 liter biedt voldoende ruimte voor al je spullen voor een dag of zelfs 2 dagen weg.

Prijs: € 64,95 | gewicht: 155 gram | inhoud: 24 liter | materiaal: waterproof 30D Cordura

+ waterproof (bestendig tegen regen, opspattend water, plassen, kan onder water tot 1m diepte)
+ waterbestendig intern gesealde ritsen én voorzien van siliconen coating aan de binnenzijde
+ heeft zijvakken en groot voorvak
+ verstelbare en ademende rugbanden en borstband
+ het verpakkingszakje is tevens een mini dry-sack waarin je een telefoon en andere kleine waardevolle spullen kunt bewaren, voor extra waterproof bescherming in je rugzak
+/- roltop sluiting voor hoofdcompartiment (voor extra waterbestendigheid, maar is minder makkelijk open te maken als je snel iets nodig hebt uit je tas)
– duurder dan de andere tassen
– zwaarder dan de andere tassen (maar ook grotere inhoud)

Matador waterdichte rugzak kopen >>

matador waterdichte rugzak opvouwbaar

Matador Beast28, lichtgewicht daypack:

De Matador Beast28 is een iets minder compact op te vouwen dagrugzak en daarmee is hij niet helemaal vergelijkbaar met de bovengenoemde opvouwbare rugzakken. De Beast28 is een volwaardige dagrugzak met heupbanden, verstelbare schouderbanden, borstband en diverse zakken. Deze rugzak is met 28 liter inhoud prima te gebruiken als daypack en bij uitstek geschikt voor meerdaagse hikes. De rugzak draagt comfortabel, met name door de heupbanden. Toch is hij nog steeds compact op te bergen. Hij neemt wel wat meer ruimte in je bagage in, maar is nog steeds een stuk compacter en lichter dan een normale daypack. De Beast28 zit dus echt tussen een opvouwbare rugzak en normale daypack in.

Prijs: € 89,95 | gewicht: 520 gram | inhoud: 28 liter | materiaal: 500D PU-coated Ripstop Nylon 

+ veel ruimte en handige vakken
+ heeft zijvakken en groot voorvak
+ verstelbare en ademende rugbanden en borstband
+ heeft heupbanden, ter ondersteuning van rug en schouders als je langere afstanden met de rugzak loopt
– duurder dan de andere tassen
– zwaarder dan de andere tassen (maar lichter dan een normale daypack)
– minder compact op te bergen dan de andere tassen (maar compacter dan een normale daypack)

Matador lichtgewicht daypack kopen >>

matador lichtgewicht daypack

Matador Transit Tote, opvouwbare handbagage tas:

Geen rugzak, maar wel een handige opvouwbare tas, is de Matador Transit Tote van 18 liter. Deze tas kun je niet op je rug dragen, maar is gemaakt van hetzelfde materiaal als de DL16 rugzak en dus waterproof. De schoudertas is net zo klein op te bergen en met een waterproof rits dicht te ritsen. Ook heeft de tas een handig voorvakje met rits. Een ideale tas voor een dagje stad, strand of natuurlijk voor je handbagage. En ben je niet op reis, dan is het ook nog een handig voor je boodschappen, want de tas kan veel gewicht dragen.

Prijs: € 39,95 | gewicht: 88 gram | inhoud: 18 liter | materiaal: waterproof 30D Cordura

+ waterproof (bestendig tegen regen en opspattend water)
+ waterbestendig gesealde ritsen
+ heeft voorvakje met rits voor portemonnee, telefoon en sleutels
+ ook verkrijgbaar in toffe printjes
– geen verstelbare banden
– niet geschikt om op je rug te dragen (daarmee niet geschikt om mee te hiken)

Matador opvouwbare tas kopen >>

handbagage tas matador

Meer handige tassen voor op reis

Wil je niet teveel geld uitgeven, dan is een katoenen tasje natuurlijk ook altijd een goed idee om mee te nemen op reis om als extra tas te gebruiken. En wil je geen tas op je schouders of rug dragen? Overweeg dan een heuptasje. De Matador Hip Pack is net als de andere tassen van Matador waterproof, packable en zeer compact op te bergen.

Extra bescherming tegen water, zand en stof

Wil je jouw waardevolle spullen extra beschermen tegen water, zand en stof? Overweeg dan je spullen in een dry sack te stoppen in je rugzak. Dit biedt extra bescherming bij langdurige blootstelling aan water. Maar ook tegen zand en stof dat in je rugzak kan komen. Wil je zwemmen met jouw spullen? Dan is de Sea to Summit dry bag met draagband of het waterdichte hoesje voor reisaccessoires een perfecte aanvulling op je reisuitrusting.

No related posts.

1 comment

Add yours
  1. Denise

    Wauw, wat een mooie! Ik heb altijd een andere (veel goedkopere), maar deze zien er een stuk degelijker én mooier uit! Dit had ik dus even vóór Sinterklaas moeten zien. Nu heb ik een douchegordijn. (Die overigens ook niet veel weegt, én van een dun maar stevig stofje is èn een leuk palmenmotief heeft, dus misschien moet ik er gewoon een rugzak van maken, haha. ;-))

+ Leave a Comment