Wenen in de Winter


Citytrips in de winter zijn niet altijd een succes. Met druilerige, koude dagen zijn niet veel Europese steden de moeite waard om doorheen te slenteren. Toch zijn er een paar uitzonderingen, zoals Wenen: de naar mijn bescheiden mening mooiste stad van Europa!

Stephansdom Wenen

Weelde in Wenen

Wenen is een van oudsher rijke stad en dat is terug te zien in de hele binnenstad, met de Stephansdom (hier boven), de Staatsopera (hier beneden) en het bizarre Hundertwasserhaus slechts als een paar hoogtepunten daarvan. Het is een stad waar je niet eens perse activiteiten hoeft te ondernemen, omdat gewoon door het oude centrum lopen al genoeg moois te bieden heeft.

Staatsopera Wenen voorkant

Hundertwasserhaus Wenen

Warme drankjes

Wenen heeft ontelbare kleine bakkerijen, theehuizen en de bekende Wiener Konditoreien waar je terecht kunt voor heerlijke gebakjes en warme drank. Krijg je het dus een beetje koud tijdens je winterse wandeling, dan kun je overal wel om een warme chocolademelk mit Sahne vragen! Ben jij niet zo’n koukleum? Op elke hoek van de straat staan stalletjes waar je in de winter Glühwein, worst en geroosterde kastanjes kunt krijgen. Bovendien heeft Wenen talloze overdekte wintercentra waar het, net als in de rest van het oude centrum, zeker niet slecht toeven is.

Worst in wenenWinkelcentrum Wenen

Paleis Schönbrunn, een must see!

Wil je nog wat van de omgeving zien? Pak dan de bus of metro naar Schönbrunn. Dit 1441 kamers tellende paleis is meer dan de moeite waard om te bezoeken, al is het alleen maar om door de prachtige tuinen te wandelen. En ben je er toch: blijf dan een avondje luisteren naar de muziek van Strauss en Mozart in de Slottheater, grenzend aan Schönbrunn.

Schönbrunn Wenen

Wenen op de fiets verkennen

Ook een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets! In een korte tijd zie je superveel en kun je net iets meer van Wenen ontdekken. Baja Bikes biedt een superleuke fietstour in Wenen aan, waarin een enthousiaste gids jou de stad op een andere manier laat ervaren. Je boekt de tour eenvoudig online en betaalt ter plaatse. Zo weet je zeker dat je niks mist van de bezienswaardigheden van Wenen en zelfs nog wat extra highlights van de stad ontdekt. Je kunt ook zelf een fiets huren bij Baja Bikes als je zonder gids op pad wilt.

Wil jij Wenen en omgeving verkennen? Bekijk en vergelijk hier alle beschikbare tours en boek ze eenvoudig online.

Citytrip dichtbij huis

Wenen ligt op nog geen twee uurtjes vliegen van Amsterdam en wanneer je je ticket ruim van te voren boekt, ben je er al voor een paar tientjes. Leuke ho(s)tels heb je in de binnenstad meer dan genoeg en ook nog eens in elke prijscategorie. Geloof me: het zal een onvergetelijke stedentrip worden. Ook in de winter!

Bekijk hier het actuele aanbod voor de goedkoopste vliegtickets >>

strauss wenen

Liever een complete stedentrip Wenen boeken incl. vlucht en hotel? Wij selecteerden deze aanbieding voor jou:

+ There are no comments

Add yours