Vakantietips: 10x vakantievoorpret voor je volgende reisbestemming


Je ticket is geboekt en je reisbestemming staat vast. En nu is het dus aftellen geblazen en kan de vakantievoorpret beginnen! Of je nu iemand bent die zijn reis tot in de puntjes uitstippelt, of juist altijd het vliegtuig instapt zonder een letter gelezen te hebben over je bestemming, een beetje vakantievoorpret is toch altijd leuk. Natuurlijk kun je altijd terecht op onze site, maar als je hier eenmaal bent uitgelezen, hebben we nog een aantal plekken waar je wat inspiratie en vakantietips op kunt doen voor jouw volgende reis, zonder je suf te hoeven Googlen!

1. Doe inspiratie op tijdens de Vakantiebeurs

Ieder jaar in januari vind de vakantiebeurs plaats. Wil je je verdiepen in je reisbestemming of kun je (nog) geen keuze maken waar jouw volgende reis heen gaat? Dan is de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht the place to be. Tijdens een bezoek aan de Vakantiebeurs zie je letterlijk de hele wereld aan je voorbijtrekken. Van Nederland tot bijzondere bestemmingen als Bosnië en Mauritius. Waar jij ook heen wilt, inspiratie vind je zeker op de Vakantiebeurs!

vakantiebeurs

2. Vakantietips via virtual reality

Alsof je je even in een compleet andere wereld bevindt. Misschien wel de leukste manier van reisvoorbereiding. Zo kun je misschien het beste het bekijken van een filmpje door middel van een virtual reality bril omschrijven. Wat je hiervoor nodig hebt? Een virtual reality bril óf een smartphone in combinatie met een übersimpele kartonnen Google Cardboard en de Google Cardboard app (iOS of Android). Op Youtube kun je zoeken naar 360 graden filmpjes door een land of plek in te voeren en dan onder filters 360° aan te klikken. Of rond te kijken in het Youtube 360 graden kanaal. En dan…. kun je bijvoorbeeld zomaar surfen in Tahiti in een enorme golf!

3. Vakantietips uit reistijdschriften

Neem een (proef)abonnement op één of meerdere reistijdschriften en bewaar ze op een grote stapel. Zo kun je bij elke nieuwe reis makkelijk even door de stapel gaan en kijken of er iets over je nieuwe bestemming te lezen/kijken valt.

vakantievoorpret-fb

4. De beste vakantietips van officiële landen promotiesites

Wist je dat bijna elk land ter wereld zijn eigen verkeersbureau heeft? Dat zijn bureaus die als functie hebben het land als bestemming te promoten. En deze hebben eigenlijk altijd een website. Meestal hebben deze bureaus een naam die begint met ‘Visit' of ‘Tourism'. Dus bijvoorbeeld, Visit Norway, Visit Schotland of South Africa Tourism. Google even en je vindt zeker jouw bestemming terug. Deze websites bevatten een schat aan betrouwbare informatie en inspiratie over jouw volgende bestemming.

visit-norway-website

5. Instagram vakantietips

Sinds je in Instagram ook kunt zoeken op plaatsen, is dit ook een goede inspiratiebron. Jammer genoeg is er nog geen filter om de vele selfies te ontwijken, maar afgezien daarvan is Instagram zeker een goede bron van inspiratie, vooral om plekken te vinden die door locals worden bezocht. Wil je bijvoorbeeld weten waar je in Gent iets lekkers kunt eten? Dan zoek je in plaatsen op Gent en klik je op een food-foto die jou aantrekkelijk lijkt! Ook is het leuk om stories van landen te bekijken. Wist je dat je bijvoorbeeld op ons Instagram account uitgebreide stories van veel landen die wij bezocht hebben terugvindt? Je kunt trouwens ook foto's bewaren via het icoontje rechtsonder de foto en je opgeslagen afbeeldingen in mapjes ordenen per bestemming. Zo kun je al die vakantietips later ook nog terugvinden.

instagram-ikwilmeerreizen

6. (Digitale) reisgidsen

Wist je dat je de Lonely Planet ook als e-book kunt aanschaffen? Zo kun je er handig in zoeken voordat je de daadwerkelijke papieren versie koopt of je koopt hem naast de papieren versie. Ook digitale reisgidsen, samengesteld door reizigers, zoals je vindt op Favoroute kunnen veel inspiratie opleveren! Wil je weten welke reisgids het beste bij jou past? Lees dan ons artikel waarin we 5 reisgidsen vergelijken die anders zijn dan de Lonely Planet.

favoroute-screenshot

7. Wiki Triip voor bestemmingsinformatie

Ben je op zoek naar betrouwbare en heldere informatie en vakantietips, dan kun je dat vinden de app Wiki Triip. Niet alleen helpt deze je bij je reisvoorbereiding, de app zorgt er ook voor dat je tijdens je reis ook offline over informatie beschikt.

wikiitrip wikiitrip

8. Vimeo

Lekker in de reismood komen met een filmpje van je volgende bestemming is natuurlijk altijd goed. Youtube is dan wel de bekendste site hiervoor met ontelbaar veel video's, maar de kwaliteit van alle filmpjes op Youtube is helaas niet altijd even goed. Vimeo is daarom vaak een beter alternatief voor mooie reisfilms, zoals deze van de Filipijnen:

Nog beter, maak een playlist van mooie video's en kijk deze, eventueel samen met je reisgenoot, allemaal achter elkaar voor de ultieme vakantievoorpret. Zet de popcorn maar klaar!

9. Een autoroute

Ga je een land verkennen per (huur)auto? Een autoroute is dan een handig uitgangspunt, vaak leidt een route je ook gelijk langs highlights in de omgeving. Ben je op zoek naar een mooie autoroute rondom jouw bestemming? Sunny Cars heeft heel veel printbare autoroutes samengesteld en gedeeld op hun website. Bijvoorbeeld een roadtrip door de Rocky Mountains, een autoroute Sicilie of een Zuid-Afrikaanse wijnroute. Ook op de sites van landenbureaus vind je vaak autoroutes, zoals de nationaal toeristische routes in Noorwegen of de North Coast 500 route in Schotland.

visit-scotland-roadtrip

10. Pinterest

Op Pinterest kun je heel gemakkelijk je eigen inspiratiebord aanmaken voor je reis. Of je nu alleen plaatjes kijkt, of daadwerkelijk doorklikt naar de link erachter, je bent zo een avondje zoet met Pinterest. Ook op ons Pinterest account vind je vele bestemmingen en vakantietips.

Meer vakantietips?

Op zoek naar meer reisinformatie en vakantietips? Lees ook onze ultieme reistips die je veel eerder had willen weten. En wil je weten of we over jouw vakantiebestemming geschreven hebben? Bekijk dan al onze reisbestemmingen.

Categories

+ There are no comments

Add yours