Reissfeer in je interieur met de ananasplant en andere kamerplanten


Je kent het wel, na een mooie reis ben je weer thuis in Nederland, waar het leven weer gewoon zijn gangetje gaat. Kon je nog maar even terug naar die fijne reisbestemming! Natuurlijk kun je meteen je volgende reis boeken, maar je kunt ook proberen de reissfeer in huis te halen. En hoe kun je dit nu beter en sneller doen dan met wat (tropische) kamerplanten? Of het nu een ananasplant, palmboom, bonsai boom, olijfboom, bamboe plant of bananenplant is, deze grote kamerplanten zorgen allemaal voor een reisgevoel in je interieur. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw ananasplant niet binnen een week dood is? En kun je echt bananen verwachten bij een bananenplant? Kan een olijfboom ook binnen staan? Hoe knip je je bonsai boom? En waar kun je een palmboom kopen? Wij zochten het voor je uit.

Ananasplant

Als je in Costa Rica bent geweest heb je hem zeker ‘in het wild’ gezien: de ananasplant. Costa Rica is namelijk één van de grootste ananas-exportlanden ter wereld. Maar ook in andere landen ben je misschien de ananasplant tegengekomen. Het is een bijzondere plant, omdat de ananasplant maar één vrucht draagt, in het hart van de plant. Het leuke is, dat de ananasplant tegenwoordig ook als sierplant verkrijgbaar is. Zo kun je dus je eigen ananasplant in je vensterbank zetten! Je kunt de vrucht van deze ananasplant ook eten, maar hij is er eigenlijk niet voor bedoeld (ik heb het zelf geprobeerd: het is geen aanrader). Maar de ananasplant is zeker een exotische sfeermaker in je interieur. Een leuke bijkomstigheid: besluit je de ananasplant in je slaapkamer neer te zetten en heb je last van een snurker (of snurk je zelf)? De ananasplant staat ook wel bekend als anti-snurkplant, omdat hij ‘s nachts zuurstof afgeeft. Je ananasplant blijft blij als je hem niet in direct zonlicht, maar wel op een warme plek zet en hem een paar keer per week een klein beetje water geeft.

Ananasplant kopen? Bestel hier je ananasplant voor € 12,95 >

Bonsai boom

Wil jij het liefst vandaag nog het vliegtuig (terug) naar Japan, Korea of China nemen óf heb je een Oosters interieur? Dan is de bonsai boom misschien een goede kamerplant voor jou. Wist je trouwens dat bonsai eigenlijk gewoon ‘boom in een pot’ betekent? En dat is een bonsai boom ook eigenlijk; een miniboom in een pot. Dit is gelijk de reden waarom liefhebbers van de bonsai boom het knippen tot een kunst verheven hebben, het is de bedoeling dat je de bonsai boom zo knipt dat hij zoveel mogelijk op een miniatuurboom lijkt. Zie je jezelf niet als een fijnknipper of ben je niet zo goed met planten in het algemeen? Wanhoop niet, maar koop een ‘easy care’ bonsai boom. Deze heeft een watergeefsysteem waardoor je je bonsai boom maar één keer in de week water hoeft te geven. Zet je bonsai boom op een lichte plek in huis (en met mooi weer mag hij ook wel eens buiten spelen), maar niet de hele dag in direct zonlicht. En wil je echt werk maken van je bonsai boom, volg dan een beginnerscursus bonsai boom snoeien!

Bonsai boom kopen? Bestel hier je bonsai boom voor € 23,95 >

Olijfboom

Als je denkt aan kamerplanten, denk je misschien niet meteen aan een olijfboom. Maar wist je dat je een olijfboom ook gewoon binnen kunt zetten als kamerplant? Mooi om een mediterraanse sfeer in je interieur te creëren, denkend aan die mooie, lange avonden in Zuid-Europa. Een olijfboom is niet moeilijk in verzorging, je hoeft hem maar af en toe water te geven. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je olijfboom in de winter binnen te zetten en in de zomer lekker in je tuin of op je balkon.

Olijfboom kopen? Bestel hier je olijfboom kamerplant incl. terracotta pot voor € 29,95 >

Palmboom

De palmboom is misschien wel de grote kamerplant die het meest geassocieerd wordt met reizen. Met een palmboom als grote kamerplant creëer je snel en gemakkelijk een exotische sfeer in je interieur. Maar welke palmboom kies je als kamerplant? Er zijn palmbomen in verschillende maten en soorten, bijvoorbeeld de goudpalm, de canarische dadelpalm of de vulkaanpalm, het is maar net wat je mooi vindt. De palmboom is over het algemeen een sterke plant die niet heel veel onderhoud vergt. Wel is het belangrijk de palmboom een ruime plaats te geven, zodat de bladeren vrij kunnen hangen en je er niet de hele tijd langsloopt. Daar worden de punten van de bladeren namelijk heel snel bruin van. Zet de palmboom op een mooie lichte plek en geef hem een paar keer per week een beetje water.

Palmboom kopen? Bestel hier je palmboom voor € 23,50 >

Monstera (gatenplant)

Misschien zegt de naam van deze grote kamerplant, de Monstera (of ook: gatenplant) je in eerste instantie niks, maar als je hem ziet denk je: jungle! Ideaal dus als je net een reis door een tropisch regenwoud in Zuid of Midden-Amerika hebt gemaakt. Zo kun je rustig zittend op je eigen bank in je ‘urban jungle’ huiskamer nog even wegdromen. Ook deze grote kamerplant mag niet in de volle zon staan en drinkt graag één keer in de week water.

Gatenplant kopen? Bestel hier je Monstera gatenplant voor € 29,95 >

Bananenplant

Net terug uit Zuid-Oost-Azië en lekker veel kleine banaantjes gegeten? Probeer zelf bananen te laten groeien met een bananenplant! Jaja, het is écht mogelijk om bananen aan een bananenplant te laten groeien, als heb je daar misschien wel een paar jaar geduld voor nodig en goede discipline. Een bananenplant heeft namelijk wel wat extra liefde nodig en vooral veel water. In de zomer moet je je bananenplant elke dag wat water geven, in de winter iets minder vaak. En dan moet je ook weer zorgen dat je bananenplant niet téveel water geeft, je mag hem niet verzuipen. Een bananenplant houdt van veel zon, maar mag ook weer niet pal in de zon staan, dan verbranden de bladeren. Af en toe mag je de bananenplant best even buiten zetten tijdens een tropische regenbui. En als de bui uitblijft kun je hem zelf even besproeien, daar wordt hij blij van. Zet de bananenplant op een ‘vrije’ plaats, dus niet tegen een muur, raam of in een looppad zodat de bladeren niet beschadigd worden.

Bananenplant kopen? Bestel hier je bananenplant voor € 23,95 >

Dracaena Surculosa bamboe plant

Deze bamboe plant is niet zo groot, maar daardoor ideaal om op je bureau te zetten. Zo kun je tijdens je werkdag af en toe even terugdenken aan die mooie reis door Azië. En zelfs als je collega’s altijd vergeten jouw plant water te geven als jij op reis bent kun je met een gerust hart een bamboe plant kopen, hij kan wel even zonder water. Deze soort is eigenlijk familie van de lelie en dat maakt dat je deze bamboe plant, in tegenstelling tot andere bamboe planten, wél als kamerplant kunt neerzetten.

Bamboe plant kopen? Bestel hier je bamboe plant voor € 13,95 >

Koffieplant in een pot

Ben je een enorme koffieliefhebber en ben je op reis op een koffieplantage geweest? Dan levert deze koffieplant in een pot misschien mooie herinneringen op. En het mooie is, nadat je dit diy-pakket in elkaar hebt gezet hoef je de koffieplant helemaal geen water meer te geven. Hij is dus volledig fool proof.

Koffieplant kopen? Bestel hier je koffieplant-in-een-pot voor € 39,95 >

Grote cactus

Heb je zin in een Mexicaans sfeertje in je interieur? Dan kun je een grote cactus kopen als kamerplant. Ook kun je bijv. een mini cactus combineren met een iets grotere cactus en zo een groepje cactussen maken. De cactus is ook leuk te combineren met een vetplant! Een cactus is misschien wel de makkelijkste kamerplant die je kunt nemen, je hebt er eigenlijk geen omkijken naar. Een cactus is bijna niet dood te krijgen, je kunt hem eerder teveel water geven dan te weinig. Eén keer in de 2/3 weken een scheutje is prima.

Grote cactus kopen? Bestel hier je cactus voor € 29,50 >

Watergeefsysteem voor je kamerplanten

Ja, leuk al die kamerplanten, maar wat dan als je op reis gaat? Natuurlijk kun je die aardige buurman of buurvrouw vragen om jouw planten water te geven, maar als je die niet hebt, biedt een watergeefsysteem voor je kamerplanten uitkomst. Deze handige bolletjes vul je met water en vervolgens zorgt het bewateringssysteem voor dat jouw planten voldoende water krijgen! Handig toch?

Bestel hier je watergeefsysteem voor € 6,95 >

Geen groene vingers?

Als je écht geen groene vingers hebt of gewoon te vaak op reis bent om kamerplanten in je huis te zetten, is een mooie tropische kunstplant misschien iets voor jou. Of hang mooie posters aan de muur van tropische planten, bijvoorbeeld dit drieluik met bladeren (1, 2 en 3)!

 

De leukste bloempotten in reissfeer

Wat zo’n leuke, grote kamerplant als verdringer van je reisdip natuurlijk helemaal afmaakt is een vrolijke bloempot. Varieer met kleur en textuur van de bloempotten om zo een sfeer in je interieur te creëren die past bij jouw reisherinneringen! Ook leuk: een bloempot kopen op je reisbestemming als souvenir! Dit hoeft natuurlijk niet persé een bloempot van origine te zijn, maar kan ook een mooi kopje, rieten mand, blik of andere pot zijn. Een ananasplant bijvoorbeeld staat natuurlijk hartstikke leuk in een blik uit Costa Rica en een bonsai boom maakt je reisherinneringen nóg leuker in een Japanse pot. Wij vonden alvast deze bloempotten in reissfeer voor je:

             

Meer inspiratie voor grote kamerplanten in je interieur die reissfeer brengen?

Bekijk dan ons Pinterest bord ‘Kamerplanten die reissfeer in je interieur brengen‘ vol met voorbeelden van interieurs met exotische kamerplanten! En als je dan toch lekker bezig bent, breng dan ook gelijk reissfeer in je tuin aan met onze tuin ideeën!

+ There are no comments

Add yours