10 manieren om geld te besparen op reis


Wie veel wil reizen en geen geldboom in de tuin heeft staan, moet creatief met geld om gaan. De volgende 10 tips kunnen je veel geld besparen op reis!

1. Maak gebruik van Couchsurfing/Airbnb

Op www.couchsurfing.org staan mensen van over de hele wereld ingeschreven die hun bank (of een logeerbed) aanbieden aan reizigers. Behalve dat het een unieke ervaring is, scheelt het je ook nog eens geld voor een overnachting! Couchsurfing is geen gratis hotel, maar vooral bedoeld om een unieke ervaring te bieden. Als je geluk hebt, heeft je host tijd om je zijn woonplek te laten zien en zie je dingen die je als toerist nooit gevonden had! Als Couchsurfing je te avontuurlijk is, kun je misschien kiezen voor Airbnb, hierbij huur je huizen of apartementen van particulieren, van simpel tot superdeluxe.
couchsurfing

2. Eet streetfood

Eigenlijk overal ter wereld is streetfood te vinden. Ga bij het tentje zitten waar je de meeste lokale mensen ziet eten en kijk hoe het eten bereid wordt zodat je je eigen oordeel kunt geven over de hygiëne. De veiligste keuze is natuurlijk geen vlees of vis te kiezen, maar in heel veel landen is ook dit geen probleem. Vaak zijn streetfoodstalletjes specialist in één gerecht, waardoor je zeker bent van een heerlijk maaltje voor een fractie van de prijs wat je in een restaurant zou betalen!
streetfood-japan

3. Lunch bij een bakker/stalletje

Als je luncht in een restaurant, ga je eigenlijk twee keer uit eten op een dag en dit tikt vaak best aan op je reisbudget. Veel goedkoper is het vaak om voor de lunch een bakkertje op te zoeken en daar wat te kopen. Vraag gewoon aan een medewerker wat hij/zij het allerlekkerst vindt wat daar te koop is: succes gegarandeerd.
pretzel polen

4. Stel jezelf een budget & compenseer

Bedenk van tevoren zo ongeveer wat je uit wilt geven voor je reis en hoeveel dat per dag is. Als je van plan bent wat duurs te gaan doen op de ene dag, plan je gelijk een dag waarmee je dat gaat compenseren, door bijvoorbeeld een minder luxe overnachting of maaltijd. Je kunt ook tegenover een dure activiteit een gratis activiteit plannen, bijvoorbeeld een mooie wandeling in de natuur. Zo voorkom je dat je aan het eind van je reis niets meer te besteden hebt! Het boek ‘The best things in life are free' is hierbij erg handig met tips voor gratis of super goedkope activiteiten over de hele wereld.
Lonely Planet The Best Things in Life are Free

5. Boek op tijd

We schreven er al eens over in ‘Zo boek je de allergoedkoopste vliegtickets‘ maar via bijvoorbeeld www.skyscanner.com kun je heel goed ticketprijzen vergelijken. Speel met de heen- en terugvluchtdata en kijk ook eens op verschillende dagen van de week of de ticketprijzen dan goedkoper of duurder zijn. Voor verre vluchten loont het vaak om acties en aanbiedingen (zoals de KLM werelddealweken) goed in de gaten te houden.
goedkope-vliegtickets

6. Maak gebruik van free tours

Heel upcoming in grote steden zijn de zgn. Free Tours. De tours zijn vaak een stuk creatiever en leuker dan de standaardtours en kosten ook nog eens niets. Nou ja, niets… De gids stelt een fooi aan het einde van de tour natuurlijk wel op prijs! Je kunt de free tours vaak vinden door gewoon te Googlen op bijv. “Free tour Berlin” of “Free tour Krakow”

Free tour

7. Openbaar vervoer

Reizen per openbaar vervoer is niet altijd de meest comfortabele of schoonste optie, maar vaak wel de leukste en goedkoopste. Bijvoorbeeld de trein van Bangkok naar Chiang Mai, Thailand, is een feestje op zich! Via www.seat61.com kun je je van tevoren goed oriënteren op het openbaar vervoer van jouw bestemming.
trein chiang mai

8. Reis met alleen handbagage

Het is altijd even passen en meten, maar uiteindelijk kun je vaak alles wat je écht nodig hebt (voor korte trips) kwijt in alleen een handbagage tas of koffer. Stop in je handbagage een katoenen tasje, zo kun je bij dagtrips ook alleen het minimale meenemen. Daarnaast helpen packing cubes om veel ruimte te besparen in je bagage, zodat je ook met alleen handbagage voldoende mee kunt nemen voor je reis.

Linnen tas 'Colour your world' packing cubes koffer

9. Verdiep je in lokale delicatessen

Wat de lokale bevolking van een land eet, is vaak het goedkoopst. Kijk dus goed om je heen tijdens de reis of oriënteer je op internet of in de Lonely Planet op het lokale voedsel. Zo eet je niet alleen elke keer weer wat anders en speciaals, maar ook lekker goedkoop. Ook is het goed om te kijken wat in het land zelf geproduceerd wordt, bijvoorbeeld koffie, wijn of fruit, dit zijn altijd goedkopere producten dan importproducten.
sushi

10. Deel met andere reizigers

Vaak zijn er in een land altijd een aantal bezienswaardigheden die iedereen gezien wil hebben. Probeer, zeker als je alleen reist, een groepje te vormen voor een excursie of vraag of je je mag aansluiten bij een groepje. Op deze manier kun je een betere prijs krijgen voor een excursie.
Heb jij ook goede tips om geld te besparen voor of op je reis? Laat het ons weten!

No related posts.

+ There are no comments

Add yours