Meteen naar de content
Lagoa de fogo, Azoren rondreis

Lagao de Fogo, São Miguel

Op vakantie naar de Azoren

Met negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden belooft je vakantie op de Azoren een onvergetelijke ervaring te worden. Hike door prachtige, groene berglandschappen, langs kratermeren en valleien. Verken eilanden zoals Pico, Faial, São Jorge en het schitterende São Miguel. Klim naar het vulkaanmeer op São Miguel en ontdek de bijzondere wijngaarden van Pico. Maak de mooiste wandelingen naar de fajãs van São Jorge en ga walvissen en dolfijnen spotten. Wil jij ook reizen naar de Azoren? Lees onze blogs met persoonlijke tips voor de Azoren en laat je inspireren voor je vakantie!

Lees ook onze reistips voor:

Bekijk al onze artikelen

Uit welke eilanden bestaat de Azoren?

De Azoren is een Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan, zo’n 1400 tot 1900 km (afhankelijk van welk eiland je bezoekt) uit de kust van Portugal. De archipel bestaat uit 17 eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. Naar deze eilanden kun je dus ook op vakantie.

De negen bewoonde eilanden van de Azoren zijn:

  • São Miguel
  • Terceira
  • Faial
  • Pico
  • São Jorge
  • Santa Maria
  • Graciosa
  • Flores
  • Covo

Welk eiland op de Azoren is het mooist?

Elk eiland op de Azoren heeft een uniek karakter en het is lastig om één eiland aan te wijzen als mooiste eiland van de Azoren. São Miguel is het grootste en meest populaire eiland. Hier is ontzettend veel te doen en zien en de natuur is er spectaculair. Toch is het wel aan te raden verschillende eilanden te bezoeken tijdens je vakantie, zo krijg je een betere indruk van de eilandengroep, want die is erg divers! Lees bijvoorbeeld ons artikel voor eilandhoppen op de Azoren, waarin we je meenemen naar São Miguel, Faial, Pico en São Jorge.

Reistips voor je vakantie op de Azoren

Auto huren op de Azoren

Op de eilanden zelf kun je je het beste met auto verplaatsen. Het openbaar vervoer is onbetrouwbaar en rijdt wanneer het uitkomt. Je kunt dus geen rekening houden met vaste vertrek- en aankomsttijden. Een huurauto is daarom veruit de beste manier om de eilanden te ontdekken tijdens je vakantie op de Azoren. Je bent flexibel en kunt zelf een route uitstippelen. Zo heb je zelf in de hand wanneer je ergens naartoe gaat en heb je alle tijd voor een fotostop bij de mooiste uitzichtpunten.

Checklist voor je vakantie

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen