Bijzondere roadtrip: De Ring of Kerry in Ierland


Zoek je een mooie roadtrip voor een paar dagen in Europa? Dan is het zeker een aanrader om de Ring of Kerry in Ierland te rijden. Deze roadtrip laat je kennis maken met het diverse Ierse landschap en zal je zeker positief verrassen. Als je eenmaal aan het links rijden gewend ben kan het genieten beginnen….

Van Dublin naar Killarney

Voor ongeveer 80 euro vlieg je al naar Dublin, lees ook onze tips voor het boeken van een goedkoop vliegticket. Je kunt gemakkelijk een huurauto regelen die dan op Dublin Airport voor je klaar staat en je aan het einde van je trip weer in kunt leveren. Vanaf Dublin is het ongeveer een halve dag rijden naar Killarney, de plaats waar de meeste mensen de Ring of Kerry starten. Neem onderweg ook zeker de tijd om bij een bord ‘Castle’ van je route af te wijken. Je komt dan de meest mooie kasteeltjes tegen.

Ierland

Ballybunion

Mocht je nog wat extra tijd hebben, rijd dan niet rechtstreeks naar Killarny, maar maak een tussenstop in het plaatsje Ballybunion. Daar vind je supermooie kliffen waar je een prachtig uitzicht hebt.

Ierland

Ierland

Tegen de klok in

De meeste mensen rijden de Ring of Kerry tegen de klok in, dus startend bij Killarney. Het is handig om dit ook te doen, want dan ga je met de stroom mee en hoef je dus niet al te veel capriolen uit te halen met je huurauto, de Ring of Kerry kan namelijk erg druk zijn.

Route ring of kerry

Geniet van het uitzicht

En dan hoef je nog maar één ding te doen: genieten. De uitzichten zijn prachtig en het landschap divers, dus neem je tijd om hiervan te genieten!

Ierland

Ierland

Ierland

Ierland

 

2 Comments

Add yours
 1. Jeroen

  En niet alleen de N70 blijven volgen.
  Echt een super uitstapje is om de R565 naar Portmagee. Van daaruit kun je een boottochtje doen naar het eiland en natuurgebied Skelig Micheal (Je vaart langs Little Skelig met duizenden Jan van Genten). Hier heb de overblijfselen van een erg oud klooster wat je kunt bezoeken en vliegen de Noordse Stormvogels en Papagaaiduikers je om de oren. Echt meer als de moeite waard zowel voor de cultuur als natuur liefhebber.
  O ja, het is wel een beetje klimmen en klauteren.

 2. Anne Treur (Ditisierland.nl)

  Zelf vind ik de Ring of Kerry te toeristisch (behalve als je de alternatieve route neemt uit onderstaande link); de Ring of Beara is veel mooier en daar komen geen touringcars!
  Maar wel gaaf dat jullie ook Ierland op jullie (mooie) site vermelden!

  Hartelijke groet,
  Anne Treur
  Blogger Ditisierland.nl

+ Leave a Comment